Hur man vet om du kan titta på Netflix i 4K (hastighetstest)

Det är värdelöst att ha några mycket goda biffar om vi inte har trä för att tända elden. På samma sätt kan vi redan ha fått den bästa Netflix-kursen att om vi inte har en bra internetanslutning kommer vi inte att kunna se innehåll i 4K även om vi ber till Jungfru Santa Tecla.

När vi försöker titta på en serie eller film i 4K Ultra HD-upplösning och vi märker att kvaliteten är lägre än förväntat, är det troligt att inte tillräckligt med bandbredd når oss. I den meningen är Netflix inte en plattform som vanligtvis orsakar problem när det gäller att leverera det som kunden har kontrakterat (en annan sak är att Netflix-servrarna går ner, men det är redan en berättelse för ett annat inlägg).

Här är felet vanligtvis i den del som motsvarar vår internetleverantör. Om vi ​​har en tillräckligt stark anslutning för att stödja streaming av Netflix i full upplösning är det mer än troligt att linjen är mättad (föreställ dig att alla grannar försöker titta på Dracula i Ultra HD samtidigt) eller att vi har för många enheter anslutna till wifi suger från burken. Något som kan verifieras genom att göra en liten kontroll.

Minimikrav för att kunna titta på Netflix i 4K Ultra HD

Först och främst måste du vara tydlig med de minimikrav som krävs för att kunna titta på 4K-innehåll på Netflix.

  • Har kontrakterat Netflix Premium Plan: Detta är den enda prenumerationsmodellen som erbjuder innehåll i Ultra HD.
  • Ha en 60Hz-skärm med 4K-upplösning: Det är värdelöst att ha avtalat premiumplanen om vår TV, bildskärm eller mobilskärm inte kan spela upp innehåll i 4K.
  • Andra 4K-enheter som stöds: Om vi ​​tittar på Netflix från konsolen eller en TV-box är det också nödvändigt att den är kompatibel med Netflix 4K. Vissa kompatibla enheter är PS4 Pro, Xbox One X, Apple TV 4K eller den nya modellen av Amazon Fire TV.
  • En internetanslutning på minst 16 Mbps.

Denna sista information är den mest intressanta, och det är att även om det minsta som krävs är en 16 megabyte-anslutning, är en bandbredd på 25 Mbps så att återutsändningen verkligen är optimal.

Med hänsyn till de senaste studierna är Spanien det 10: e landet i världen med det snabbaste Internet i fasta anslutningar i genomsnitt 108,58 Mbps. Därför, om vi har avtalat en linje med fiberoptik, är det troligt att Wi-Fi i hemmet är mer än kapabelt att möta kraven från Netflix.

En annan sak är att vi använder en mobil linje. I det här fallet har Spanien gjort det en genomsnittlig anslutningskvalitet på 35,01 Mbps, en siffra som farligt gränsar till det amerikanska streamingföretagets gränser.

Hastighetstest för att kontrollera om vi följer dessa 25 Mbps

Med dessa i åtanke måste vi bara ange en sida som tar hand om mäta internetanslutningshastighet som vi använder. För detta kan vi ange sidor som speedtest.es eller ta hastighetstestet från Internet Association. De är väldigt enkla verktyg som hjälper oss att snabbt se nedladdningshastigheten för vår anslutning, liksom andra intressanta data - men irrelevanta i det här fallet - som uppladdningshastighet och svarstider (ping).

I teorin, med nästan 100 Mbps borde vi inte ha problem med att strömma i 4K.

Om nedladdningshastigheten för data är bekvämt högre än de 25 megabit per sekund som vi behöver för att spela Netflix i 4K Ultra HD, bra. Om siffran är densamma eller lägre och vi är anslutna via Wi-Fi, skulle det vara intressant att stänga av resten av enheterna i nätverket och utföra ett nytt hastighetstest från en dator som är ansluten via kabel till routern.

Efter att ha gjort detta, om vi ser att anslutningen med nätverkskabeln är utmärkt, kan vi behöva en mer kraftfull router eller en Wi-Fi-repeater om TV-skärmen finns i ett avlägset rum.

För resten hjälper det här lilla testet oss också att kontrollera om vi får verkligen den hastighet som vi har fått med vår operatör, och om du erbjuder en ogynnsam balans, kontakta dem för att lösa nonsens. Om det är en specifik linjemättnad blir det inte mycket att göra, även om det i den meningen också skulle vara intressant att utföra ett hastighetstest vid olika tidpunkter på dagen för att försöka begränsa problemet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found