3 gratisappar för att lära dig japanska från din mobil - The Happy Android

Jag har alltid velat lära mig japanska. För alla pojkar som har varit ett fan av anime och manga sedan barndomen är att känna det japanska språket som att skaffa huvudnyckeln som öppnar alla dörrar till otaku-underhållning. Jag kommer ihåg att när jag var 13 eller 15 år ansökte jag om en japansk kurs via post, men det måste ha gått vilse på vägen eftersom det aldrig kom hem ... hur vilseledd jag var på den tiden!

Nu med mängden gratis verktyg och plattformar som finns i onlinevärlden är saker mycket enklare (eller åtminstone mer tillgängliga). Det finns appar som vi kan träna och lära oss japanska i vår egen takt, och vi behöver bara en Android-telefon och lite lust att lära oss.

3 fantastiska appar för att lära dig japanska på Android

Den senaste veckan har jag granskat appförvaret för Google play letar efter applikationer för att lära sig japanska, och det här är 3 av de mest intressanta apparna som jag har stött på.

Memrise

Memrise är en gratis applikation för Android, och bland dess olika språk erbjuder den möjligheten att lära sig japanska. Det som är bra med Memrise är att det har två kurser: en av Japanska med latinska alfabetet -Enkel och rekommenderas för nybörjare- och en annan av traditionell japansk (hiragana, kanjis).

Det har ett mycket trevligt gränssnitt och en riktigt ren och avundsvärd design. Klasserna är lätta och ganska lätta att följa. Det skulle verkligen vara min första rekommendation för alla som vill lära sig japanska från grunden.

Ladda ner QR-kod Lär dig språk gratis med Memrise: Engelska och mer Utvecklare: Memrise Pris: Gratis

Japanska Word Dungeon

Jag älskar japanska Word Dungeon. Det är en app för att lära sig hiragana (en av de japanska kursplanerna) kamouflerade som om det vore ett RPG-spel. Istället för att behöva lära oss klasserna kommer vi att sätta oss i riddarnas skor och låsa upp fängelsehålor när vi kämpar mot olika fiender.

Striderna är naturligtvis kakans smulor, i form av små frågeformulär där vi kommer att läsa och upptäcka nya japanska tecken eller kanas.

Ladda ner QR-kod Japanese Dungeon: Learn J-Word Developer: Terry Young Studio Pris: Gratis

Kanji-studie

Kanji Study är en app att lära sig, som namnet antyder, kanji japanska. Det är en applikation som är mycket mer fokuserad på ren och enkel studie och består av 3 typer av klasser: studier med flashkort, flervalsprov och kalligrafitest.

Med den här Android-appen vi lär oss slag och betydelse för varje kanji, relativ information och ett stort antal exempel att arbeta med. Rekommenderad app för fler studenter hardcore.

Ladda ner QR-kod Japanese Kanji Study - 漢字 学習 Utvecklare: Chase Colburn Pris: Gratis

Slutligen, om du är intresserad av ämnet, tveka inte att ta en titt på inlägget med de bästa översättarna för Android, Japanska ingår.

Vad tycker du om dessa appar för att lära dig japanska från din mobil? Tveka inte att stanna vid kommentarområdet för att dela din åsikt!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found