Sega Mega Drive Mini i recension: retro nostalgi för det goda

Att välja konsol är ett av de första viktiga beslut som ditt liv tar när du fortfarande inte ens vet var vinden blåser. Om du är ungefär 30 år gammal och växte upp i 90-talets videospeljungel, kommer du troligtvis att behöva välja mellan Sega och Nintendo, något som inte alla småbarn kan få till stånd utan att sova några timmar vägen.

För att lösa dilemmaet var den enda informationskällan vi hade vid den tiden att bläddra bland tidningar som de mytiska "Hobbykonsolerna" och prova de spel som ställdes ut i stora stormarknader som Pryca eller Mamut (fulla av horder av barn som väntade för sin tur villig till vad som helst om någon försökte smyga in). Super Nintendo eller Mega Drive? Det är poängen!

Granskning av SEGA Mega Drive Mini, en retro videospelkonsol som omhändertas i detalj

I mitt fall bestämde jag mig för att gå till Super NES, eftersom det var konsolen som hade Final Fight, en av mina favoritarkader genom tiderna. Det jag inte kan förneka dig, ja, är att jag hade en fruktansvärd önskan att ge Sonic, The Altered Beast, The Streets of Rage och Dragon Ball-spelen som kom ut för Mega Drive. Ett kapitel i mitt liv som jag äntligen har kunnat avsluta tack vare lanseringen av SEGA Mega Drive Mini förra helgen. Är det värt att få en av dessa konsoler?

Det måste erkännas att SEGA här har haft det ganska enkelt, eftersom det har kunnat lära sig av misslyckandena hos sina "mini" föregångare och därmed ändra de mindre attraktiva detaljerna för andra liknande enheter som PS Mini, SNES Mini, Neo Geo Mini eller Mini NES. Även om allt detta inte har hindrat honom från att ha den udda gliden. Men låt oss gå igenom delar ...

Paketet

SEGA Mega Drive Mini kommer förpackad i en låda som har - praktiskt taget - samma design som den ursprungliga Mega Drive, något som hjälper till att förstärka produktens "nostalgi-faktor". Inuti hittar vi konsolen, tillsammans med två kontroller, en USB-kabel för laddning (var försiktig, laddaren saknas som i resten av konsolerna), en HDMI-kabel och en kort bruksanvisning. En enkel men mest attraktiv förpackning som transporterar oss till guldåldern på 16 bitar bara genom att sniffa på förpackningen.

Konsolen

Konsolens övergripande design är ganska mycket spårad av den ursprungliga Mega Drive, och SEGA har till och med tillåtit sig lyxen att inkludera några "snygga" detaljer. På Super Nintendo Mini var både kassettplatsen och spelets utmatningsknapp rena ornament och kunde inte flyttas. Här, även om volymknappen inte är något annat än ett dekorativt föremål, kan vi leka med det, och vi kan till och med öppna luckan och hitta hålet där patronen skulle gå. Det är fortfarande dumt, men de är små detaljer som gör upplevelsen mycket trevligare.

Dessutom har SEGA också lanserat en samlarutgåva i Japan med 22 dekorativa miniatyrpatroner (som vi kan sätta in perfekt) och en bas med MegaCD-tillbehör. Nostalgi faktor "Över 9000!”.

Kontrollerna

Som jag nämnde i början hade jag aldrig möjlighet att spela Mega Drive för dess tid, så jag kan inte veta hur trogen kontrollerna är jämfört med de ursprungliga styrenheterna, även om de enligt min mening är ganska framgångsrika. Vad jag kan försäkra er att beröringen i handen är väldigt bekväm och att tvärkorset är det bästa jag har sett på länge. I den meningen tror jag att han vrider Super Nintendo-dynan tusen gånger. Även om det är ja, har det en stor känslighet (både för det goda och det dåliga vad gäller spelbarhet).

Det stora problemet med denna utsökt tillverkade fjärrkontroll är dock att vi står inför versionen med 3 knappar, vilket innebär att vi kommer att ha många problem med att spela vissa spel som Street Fighter II (ett spel som förresten är ingår i uppsättningen). Jag vet inte vad som är anledningen till att de inte har valt 6-knappsstyrenheten, men i vilket fall som helst är det ett fel som något sårar en sådan välskött enhet i resten av avsnitten.

Obs: Om vi ​​söker Amazon kan vi hitta en 6-knappars gamepad licensierad av SEGA, vilket är vad de borde ha inkluderat i detta paket, men hej. Om vi ​​är intresserade kan vi köpa den separatHÄR.

Startmeny och inställningar

När vi startar konsolen hittar vi spelvalmenyn. Gränssnittet har en mycket Häftigt, mycket i linje med vad SEGA skulle ha gjort om det hade lanserat den här produkten för 25 år sedan. Systemet ger oss också möjlighet att sortera spelen efter släppdatum, kön eller antal spelare, vilket gör att vi kan se hur spelen har utvecklats genom åren, eller att kontrastera titlar av samma genre på ett ordnat sätt. Allt detta tillsammans med musik som påminner om några av tidens bästa låtar.

För att krulla slingan, om vi i konfigurationsinställningarna ändrar språk till japanska, kommer vi att kunna se de ursprungliga omslagen till spelen när de publicerades i det japanska landet. Det är dessa typer av detaljer, som vi inte har sett i andra konsoler tills nu, som får dig att börja se denna miniversion av den mytiska Genesis med goda ögon.

Å andra sidan, när det gäller bildjusteringar, är sanningen att det inte finns mycket att skrapa. Vi kan välja mellan 16: 9 eller 4: 3 bildförhållande, samt 3 bakgrundsbilder om vi inte använder liggande läge och CRT-filter.

Spelen

Om Super Nintendo Mini hade 20 spel har SEGA beslutat att fördubbla insatsen genom att inkludera 40 spel i konsolens interna minne. Även om det finns några glömska spel är sanningen att listan över spel är den mest saftiga: Sonic, Castle of Illusion, Golden Axe, Gouls 'n Ghosts, Streets of Rage 2, Kid Chamaleon, Castlevania, Eternal Champions och många fler ( Du kan kolla hela listan HÄR).

En intressant detalj är att innan du startar ett spel visas en liten flik där vi kan se information relaterad till titeln. Om vi ​​till exempel kör Space Harrier II, kommer vi att ta reda på att det var spelet som följde med Mega Drive / Genesis när det släpptes 1990. Annars innehåller systemet också 3 sparplatser för varje spel, som vi kan använda för att spara våra spel och återuppta dem när som helst.

När det gäller emuleringen av spelen bör det nämnas att SEGA har lämnat sin vanliga kollaboratör AT Games åt sidan (de hade inte ett särskilt gott rykte) och har anställt M2, en prestigefylld utvecklare känd för att göra mycket bra portar av retro-spel på moderna plattformar. Om du är intresserad, här är en liten dokumentärvideo om M2 där vi kan lära oss lite mer om den här fantastiska mannen.

När det gäller spelbarhet är spelen helt flytande och upplevelsen är mest tillfredsställande i både grafik och ljud. Om vi ​​är epikuréer av emulering kan vi märka vissa skillnader med avseende på originalen (särskilt i ljudet), men i allmänhet kan vi säga att de har gjort ett oklanderligt jobb.

För att vara ärlig måste jag erkänna att jag har spelat hela helgen och det har funnits ett ögonblick där jag har märkt något fall i ramar, även om det bara har varit två specifika "ryck" som inte har spelats igen efteråt. I vilket fall som helst, även om det inte verkar relevant, skulle jag vilja lägga upp detta.

Pris och tillgänglighet

När denna recension skrivs finns Mega Drive Mini tillgänglig för 76,99 euro på Amazon.

Slutlig bedömning

SEGA har haft tid att lära av sina konkurrenter och har fört en mycket förfinad produkt på marknaden med en kvalitetsfinish, bra kontroller, ikoniska spel, ett gränssnitt som tar dig tillbaka i tiden och en emulering som de kan sätta väldigt lite fel. I den bemärkelsen är Mega Drive Mini en succé och vi står förmodligen inför den bästa klassiska "Mini" -konsolen.

Nu, som vi också har kommenterat, är systemet inte syndfritt, och vi skulle förmodligen få en bättre emulering och många fler spel om vi köpte ett hallon med RetroPie och en 6-knappars gamepad. Vad den här konsolen ger oss är en enhet med det ursprungliga SEGA-varumärket, full av faciliteter för att vi ska ha det bra i en miljö som vårdas till millimeter och till ett pris som vi kan betrakta som mer än rättvist. Om det hände dig som jag och du missade chansen att spela Mega Drive på sin tid, kan du till och med missa en tår när du ansluter den för första gången.

Amazon | Köp Sega Mega Drive Mini

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found