KODI: 5 grundläggande knep för att utnyttja din potential till fullo

På senare tid har vi pratat långt om KODI som ett verktyg för att titta på serier och filmer gratis, och till och med för att titta på live-TV från din mobil på ett riktigt bekvämt sätt.

Om vi ​​någonsin har använt applikationen har vi insett hur många möjligheter det erbjuder. Det finns så många menyer och så många konfigurationsalternativ Det kan vara överväldigande, även för dem som kallas "experter" inom denna teknik.

5 grundläggande knep för att bemästra KODI som en riktig mästare

I dagens inlägg ska vi försöka gräva lite mer i dess funktion och granska några grundläggande knep som hjälper oss få ut det mesta av den här utmärkta mediaspelaren.

Så här lägger du till lagliga tillägg till KODI

KODI är ett utmärkt multimediecenter, kompatibelt med både Android, stationära datorer och hallon. Men dess framgång ligger inte bara i dess kompatibilitet utan i dess mångsidighet.

Förutom att kunna spela filer lokalt, med de berömda KODI-tilläggen eller "tilläggen" kan vi multiplicera deras potential lägga till externa onlinekällor. Det vill säga tillägg med vilka vi kan titta på streaminginnehåll, lyssna på musik eller spela spel centralt.

KODI-konto ett ganska kraftfullt officiellt arkiv med tillägg, där allt vi hittar kommer att vara 100% lagligt innehåll. Så här installerar du ett tillägg på KODI:

 • Vi öppnar KODI och klickar på "Tillägg" i sidomenyn.

 • Vi ska "Nedladdningar”Där vi kommer att se det officiella KODI-tilläggsförvaret, klassificerat efter typ.

 • Vi väljer tillägget som vi vill installera och i konfigurationspanelen klickar vi på "Installera”.

 • När vi väl har installerat kan vi köra den genom att trycka på knappen "Springa”, Eller från själva tilläggsmenyn, inom motsvarande kategori (video, musik, spel, program, bilder).

Hur man lägger till källor av okänt ursprung

På KODI hittar vi olika källor för att ladda ner tillägg. De som inte visas i det officiella arkivet de betraktas som "okända" och läggs till via URL-adresser.

För att installera denna typ av tillägg måste vi först aktivera användning av okända källor:

 • Vi öppnar KODI och klickar på kugghjulsikonen, som ligger i den övre marginalen i sidomenyn.

 • Nu går vi till "System -> Tillägg”.

 • Slutligen ser vi till att fliken "Okända källor"det är aktiverat.

Hur man tar bort buffert vid streaming

När vi tittar på något innehåll online via Internet hänger ibland strömmingen eller hackar. En meddelandetyp "laddar bufferten" visas, något som inte bara beror på att du har en bra internetanslutning eller på de enheter som är anslutna till nätverket.

Detta är en känd fråga: buffring. Lyckligtvis kan vi förbättra tjänsten genom att öka buffertgränsen. Hur? Skapa en konfigurationsfil och infoga en liten kod i den.

Det första vi måste göra är att öppna ett anteckningsblock (bättre om vi gör det från datorn) och klistra in följande kod:

1

1.5

104857600

Därefter sparar vi filen med namnet "advancedsettings.txt". Då ska vi mappen där användardata lagras i KODI. Beroende på vårt operativsystem hittar vi mappen på någon av följande platser:

 • Android: Android / data / org.xbmc.kodi / filer / .kodi / userdata /
 • Windows:% APPDATA% \ kodi \ användardata
 • ios: / privat / var / mobil / Bibliotek / Inställningar / Kodi / användardata /
 • Linux: ~ / .kodi / userdata /
 • Mac: / Användare // Bibliotek / Application Support / Kodi / userdata /

Obs! Kom ihåg att berätta för systemet det visa dolda filer och mappar för att hitta rätt väg för ditt system.

När vi väl har hittat mappen "userdata" i vårt system flyttar vi filen "advancedsettings.txt" som vi just skapade och vi byter namn på tillägget till "advancedsettings.xml".

Från och med nu kommer vi att märka en betydande förbättring av reproduktionen av streaminginnehåll och live-TV.

Hur man lägger till anpassade skinn

Sanningen är att KODI-gränssnittet inte alls är dåligt. Naturligtvis, om vi vill ändra det, kan vi också göra det och ge applikationen en mer personlig touch.

 • Klicka på kugghjulsikonen på KODI-huvudskärmen.

 • Låt oss gå till avsnittet "Gränssnitt”.

 • I sidomenyn väljer vi "Hud -> Hud”.

 • Klicka på "i det här nya fönstretFå mer”Och ladda ner något av de tillgängliga skinnen.

 • Slutligen klickar vi på "hud”Och välj det nya anpassade gränssnittet som vi just laddade ner.

Användargränssnittet ändras automatiskt och uppdateras med en ny layout och ett nytt format.

Hur säkerhetskopierar du KODI

Efter att ha lagt mycket tid på att lägga till tillägg, konfigurera bufferten, justera inställningar här och där, skulle det vara synd att missa. För att förhindra att detta händer kan vi säkerhetskopiera alla våra KODI-inställningar.

För att göra detta går vi till "Tillägg -> Ladda ner" och klickar på "Programtillägg". Vi letar efter tillägget "Backup" och installerar det.

Därefter kör vi plugin från knappen "Springa”Och vi gör följande:

 • Klicka på "Öppna Inställningar”Och konfigurera säkerhetskopieringsparametrarna.
 • Slutligen klickar vi på "Säkerhetskopiering"Att säkerhetskopiera.

Om vi ​​när som helst vill återställa säkerhetskopieringskonfigurationen, behöver vi bara gå in igen och välja "Återställ”.

Detta är bara några knep för KODI, men sanningen är att det finns många fler. Om du känner till något annat som är värt det, tveka inte att dela det i kommentarfältet. Tack för att du stannade till slutet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found