Hur man konfigurerar Tuenti APN på Xiaomi och andra kinesiska mobiler

Ett par släktingar har nyligen flyttat till Tuenti, och lyckligtvis eller tyvärr har jag fått lära mig att konfigurera Tuenti APN på en särskilt tuff kinesisk mobil. Utan APN korrekt konfigurerad finns det inget internet, så det är viktigt att lämna allt väl oljat. Vill du veta vilka svårigheter jag har stött på och hur jag har löst dem? Låt oss gå dit!

Konfigurera Tuenti APN i Xiaomi (eller någon annan kinesisk terminal)

När den här släktingen som jag nämnde för dig berättade för mig att han inte hade internet på sin mobil var det första jag trodde att det skulle vara ett täckningsproblem. Du bor ganska långt från centrum och det kan vara en viktig anledning att tänka på.

En annan mobil med samma Tuenti-nätverk fungerade dock perfekt på samma plats: problemet var i telefonens konfiguration. Nästa steg? Konfigurera om Tuenti APN.

För att konfigurera en ny APN, gå till telefonens inställningsmeny och i avsnittet "Trådlöst och nätverk", klicka på "Mer -> Mobilnät -> APN".

Nu ska vi lägga till en ny APN genom att klicka på ikonen "+" och ange följande information:

  • Namn: Tuenti
  • APN: com
  • Användarnamn: tuenti
  • Lösenord: tuenti

Resten av data kan lämnas som den är, mobilen själv kommer att ha ansvaret för att fylla i den.

Här är några skärmdumpar för mer info.

Vad händer om inget av detta räcker? Aktivera sedan dataroaming

Dataanslutningen kanske fortfarande inte fungerar efter konfiguration av APN. En rekommendation som jag läste i ett Tuenti-forum rekommenderas lämna roaming aktiverad. Det verkar som att det inte är mycket meningsfullt, men det är så jag lyckades få dataanslutningen till Internet för den ovan nämnda "rebellen" mobilen att fungera.

För att aktivera roaming går vi till “Inställningar -> Mobila nätverk”Och aktivera fliken”Dataroaming”. Kom ihåg att inaktivera det här alternativet om du reser utomlands och inte vill att terminalen ska ansluta till andra signalleverantörer.

När detta är gjort aktiverar vi flygplansläget och inaktiverar det så att telefonen försöker ansluta till datanätverket igen.

Anledningen till att hålla dataroaming på verkar vara att vissa mobiler som Xiaomi, Huawei och många andra kinesiska smartphones upptäcka vårt nätverk som ett utländskt nätverk. Det är därför det kräver att det här alternativet är aktivt. Konstigare saker har hänt ...

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found