Hur man byter namn på en app på Android - The Happy Android

Android-telefoner har otaliga anpassningsalternativ för att ändra och justera enhetsinställningar efter eget tycke. I alla fall, byta namn på en applikation det är något mycket mer komplicerat, eftersom det är en data som är direkt etablerad i dokumentet AndroidManifest.xml av varje applikation och kan inte ändras av användaren på vanligt sätt.

Lyckligtvis, där det finns ett hinder, finns det nästan alltid en alternativ väg också, och det här fallet är inte heller ett undantag. Naturligtvis förändras situationen mycket beroende på om vi har rootbehörigheter eller inte på Android-enheten, så det är bäst att vi går efter delar.

Så här byter du namn på en app på Android (inte root)

Om vår Android-enhet inte är rotad kommer vi inte att kunna ändra appens fullständiga namn på alla webbplatser, men vi kommer att kunna byta namn på ikonen som visas på skrivbordet.

Detta är något som kan komma till nytta om vi konfigurerar mobilen för en äldre person och istället för att lägga "Mozilla Firefox" vill vi ändra namnet på applikationen till något lättare att förstå, till exempel "Webbläsare"Eller"Internet”.

För att uppnå vårt mål är ett av alternativen att installera en anpassad launcher för Android, till exempel Nova Launcher.

Ladda ner QR-kod Nova Launcher Utvecklare: TeslaCoil Software Pris: Gratis
  • När startprogrammet är installerat öppnar vi det och utför den första konfigurationen.
  • Vi letar efter applikationen som vi vill ändra på skrivbordet och vi trycker länge på dess ikon.
  • En rullgardinsmeny öppnas. Klicka på "Redigera”.

  • På landet "Appetikett”Vi ersätter det nuvarande namnet med det nya namnet som vi vill tilldela det. När allt är klart väljer du “Gjort" att bekräfta.

På detta sätt kommer applikationen att visas på startskärmen med det nya namnet som vi just har tilldelat.

Skapa en genväg till appen och ge den det namn du vill ha

Ett annat sätt att uppnå samma effekt men utan att behöva installera någon launcher är att använda appen Snabb genvägar. Den här kostnadsfria applikationen för Android gör det möjligt för oss att skapa en genväg till alla appar som vi har installerat och skicka den till skrivbordet med det namn som vi bestämmer.

Ladda ner QR-kod QuickShortcutMaker (genväg) Utvecklare: sika524 Pris: Gratis

Denna applikation är en mycket intressant lösning på vårt problem, men det bör noteras att den är utvecklad för mobiler med gamla versioner av Android, och om vi har en telefon med Android 10 kommer den troligen inte att fungera korrekt (i vilket fall skulle vi har inget mer botemedel än att installera en launcher).

Så här ändrar du namnet på ett program i Android (root)

Om vi ​​har en rotad telefon kan vi ändra namnet på applikationen med hjälp av APK Editor Pro-verktyget. Som indikeras av @aragonboy i DENNA Steemit POST kan vi med den här redigeraren ändra informationen till en apk och data som namnet av appen eller namnet på paket.

Detta är ett trick som också kan användas för att ändra identifieraren för paketet och därmed duplicera en applikation utan att systemet begränsar antalet gånger vi kan installera samma app.

Du kanske är intresserad: Vad är dubbla applikationer och hur man skapar dem

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found