Så här skickar du gratis SMS från PC eller mobiltelefon (via Internet)

Idag finns det många operatörer som erbjuder gratis SMS, eller åtminstone sändning av ett stort antal meddelanden, inom sina telefon- och internetplaner och priser för sina kunder.

Om vi ​​inte har avtalat en plan med gratis SMS, vi har förbrukat våra meddelanden, eller om vi helt enkelt inte har mobilen till hands, kan vi också skicka SMS gratis från en PC eller mobiltelefon. Det enda kravet är att ha en internetanslutning.

Så här skickar du gratis SMS över Internet från din PC, surfplatta eller mobiltelefon

Det finns flera webbplatser som erbjuder gratis SMS-sändningstjänster, till exempel Globfone. Låter dig skicka SMS-meddelanden var som helst i världen inget behov av att registrera. Efter att ha provat flera webbplatser som definitivt inte skickar någonting alls är det den som har gett mig de bästa resultaten, och utan tvekan den mest pålitliga - åtminstone fram till idag -.

För att skicka ett gratis SMS via Globfone:

  • Vi går in på webbplatsen för Globfone.
  • På "VÄLJ MOTTAGARLAND”Vi väljer destinationsland.
  • På "TYP MOTTAGARE TELEFONNUMMER"Vi anger mottagarens telefonnummer och trycker på"NÄSTA”.

  • I nästa skärm skriver vi meddelandet som ska skickas med en gräns på 160 tecken.
  • Klicka på "Jag är inte en robot" och "NÄSTA”.

  • Då visas en förloppsindikator. Om meddelandet har skickats korrekt visas ett meddelande som säger ”Meddelandet skickades”.

Eftersom vi har kunnat verifiera tjänsten fungerar korrekt. I vilket fall som helst rekommenderas att du signerar SMS och anger vårt namn, eftersom Globfone visas i avsändaren av SMS - om inte, kommer inte mottagaren att veta vem som skickade meddelandet. Här har du en skärmdump av det mottagna SMSet, praktiskt taget just nu:

Detta är en tjänst som stöds av donationer och annonser På Globfones egen webbplats innehåller SMS därför inte någon typ av reklam eller reklam. Stöder cirka 90% av mobilnäten.

Om du har några problem med sändningen, ta en titt på den här videon, där jag utför hela processen steg för steg:

Andra tjänster för att skicka gratis SMS?

Jag har tillbringat en halv morgon på att prova olika gratis SMS-tjänster, rekommenderade av andra webbplatser, göra Google-sökningar etc., och sanningen är att detta är ett riktigt gruvan.

De allra flesta tjänster som verkligen fungerar kräver registrering eller betalas, så jag skulle först rekommendera dig att prova Globfone, och om det inte fungerar, prova en av de andra applikationerna som jag rekommenderar nedan. Dessa är också gratis, även om deras effektivitet inte är så hög som den första applikationen som vi just diskuterat, eftersom de har större geografiska begränsningar eller kompatibla operatörer.

TextEm

Den bästa webbplatsen för att skicka SMS helt gratis till amerikanska och kanadensiska nummer. Det är kompatibelt med mer än 100 operatörer, och även om det inte tillåter att skicka meddelanden en massa, har det några intressanta extrafunktioner. Om mottagarens operatör stöder det tillåter det också att ta emot SMS i den fria TextEm-postlådan.

Vissa plattformsverktyg fungerar bara genom registrering, men det låter dig också skicka gratismeddelanden utan att skapa en användare (vilket är bra).

Ange TextEm

SendSMSNow

Detta är en annan tjänst för att skicka gratis SMS, och i det här fallet måste vi skapa ett konto för att kunna använda det. När vi har registrerat kontot kan vi skapa en kontaktlista och lägga till profilfoton samt ta emot SMS-meddelanden i brevlådan.

Med SendSMSNow kan vi också skicka meddelanden till grupper av människor, men i det här fallet kommer de att debitera oss en cent för varje nummer (om vi till exempel skickar ett SMS till 10 personer måste vi betala 0,10 USD). För resten tjänar det i teorin till skicka meddelanden till valfritt mobilnummer, utan geografiska begränsningar (åtminstone det är vad de lovar oss).

Ange SendSMSNow

Öppna textning online

Vi avslutar med rekommendationen från Open Texting Online, en gratis tjänst för att skicka SMS som inte kräver registrering och som fungerar med ett stort antal operatörer, både från USA och Europa och några andra länder som Panama, Nepal eller Nya Zeeland.

Tyvärr verkar det i Spanien att det bara fungerar med Movistar och Vodafone, så jag har inte kunnat kontrollera om meddelandena faktiskt kommer in (även om det i princip verkar ganska tillförlitligt).

Ange Open Texting Online

Naturligtvis, om du känner till någon annan webbplats eller onlinetjänst som gör att du kan göra denna typ av försändelse på ett beprövat sätt, tveka inte att dela den i kommentarfältet.

Slutligen kommentera att de mest populära handledningarna på Internet idag för att skicka gratis SMS är föråldrade, med rekommendationer och tjänster som inte fungerar, och det var därför det verkade mycket lämpligt att skriva detta inlägg. Har du provat Globfone eller någon annan tjänst av den här typen? Vad tror du?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found