Hur extraherar du APK för alla applikationer på Android

En APK-fil är en fil som innehåller all information som krävs för att installera och köra en app på en Android-enhet. Detta är vad som kallas ett installationspaket. När vi laddar ner ett program från Google Play installeras det direkt på vår mobil, men det lämnar ingen APK-installationsfil längs vägen. Idag ska vi se hur kan vi extrahera APK-filen från alla applikationer som vi har installerat på mobilen. Super praktiskt.

Vad är nyttan av att ha en APK för installation av en app?

Extrahera APK-installationsfilen för ett program kan vara användbart av flera anledningar. Å ena sidan kan vi installera appen i fråga utan att använda en internetanslutning. Men det hjälper oss också att kopiera och installera applikationen på andra enheter, och det kan till och med vara bra för oss att lagra kopior av olika versioner av samma app eller behålla applikationer som redan har raderats från Google Play.

Det skulle inte vara första gången som en app har uppdaterats till det sämre, och i sådana fall kan det vara ganska bra att ha en tidigare version för att återställa alla de funktioner som gått förlorade med den. uppdatering.

Så här får du APK för de applikationer som vi har installerat på mobilen

För att få APK för någon av de applikationer som vi har installerat på en Android behöver vi inte för många komplikationer. Det finns det som kallas APK-extraherare, applikationer som gör exakt vad deras namn anger. En av de bästa kallas APK Extractor Pro. Det är gratis och vi kan ladda ner det direkt från Google Play.

Ladda ner QR-kod APK EXTRACTOR PRO Utvecklare: Magdalm Pris: Gratis

För att extrahera APK-filen för alla systemappar eller appar som vi har laddat ner till telefonen följer vi följande steg.

 • Vi öppnar APK Extractor Pro.
 • Vi letar efter applikationen som vi vill konvertera till en APK. I kategorin "INSTALLERAD" hittar vi de appar som vi har installerat själva och i "SYSTEM" systemapparna och verktygen, som namnet antyder.
 • När vi har hittat appen klickar du på rullgardinsmenyn bredvid den (3 vertikala prickar) och väljer «Extrahera«. Vi kan också uppnå samma effekt genom att klicka på appen och välja rutan som visas högst upp på skärmen (se bild).
 • Applikationen startar automatiskt extraktionsjobbet. Det varar bara några sekunder. Vi kan kontrollera att APK har laddats ner genom att bläddra till menyn «FOLDER».
 • Som standard sparas APK-filer som genereras på detta sätt i mappen "APK Extractor Pro" i enhetens interna minne.

På detta sätt kan vi göra lokala kopior i APK inte bara av appar som WhatsApp, spel etc. men också säkerhetskopior av grundläggande funktioner på vår mobil, till exempel kameran, telefonen eller liknande.

Slutligen, kom ihåg att om detta är första gången vi kör APK Extractor Pro kommer applikationen att begära lagringstillstånd innan konverteringen görs. Om vi ​​inte ger dig behörighet kommer du inte att kunna göra kopiorna!

Hur man extraherar APK-filer direkt från Google Play

Ett annat mycket bekvämt alternativ för att skaffa APK för en applikation är att ladda ner den direkt från Google Play. För detta behöver vi bara komma åt detta onlineverktyg och ange webbadressen i Google Play för appen vi vill ladda ner.

För tillfället söker verktyget efter den app som vi har angett, konverterar den till APK-format och visar oss en nedladdningslänk. Jag har gjort olika tester och åtminstone för tillfället verkar det fungera anmärkningsvärt bra.

Mycket lätt att använda och praktiskt speciellt från PC.

Det som är bra med den här metoden är att vi ser till att vi skapar en APK fri från skadlig kod eller virus, eftersom det är den officiella versionen som finns i Google Store och att den i princip har klarat alla nödvändiga säkerhetsfilter. Även om det är bra, skulle det inte vara första gången som skadlig kod smyger in i Play Store, men det är ett annat helt annat ämne.

"Verktygslåda för Google Play Store" för PC-användare

Om vi ​​vanligtvis installerar appar från Google Play i datorns webbläsare kan vi inte ignorera ett tillägg för Chrome som heter "Verktygslåda för Google Play Butik". Det är ett utmärkt verktyg som lägg till flera extra knappar till nedladdningsfliken för varje app som är tillgänglig på Google Play.

 • APKM: Genom att klicka på den här knappen öppnas ett fönster för att ladda ner APK-paketet för applikationen från APK Mirror.
 • AP: Den här knappen gör en sökning efter artiklar om applikationen på Android Police-webbplatsen.
 • AB: Öppnar en sida med applikationsstatistik i AppBrain.

Kan du extrahera APK för en premiumapp när den säljs och installera den senare?

Varje vecka publicerar vi på bloggen en lista över betalda applikationer som är tillgängliga för gratis nedladdning under en kort tidsperiod. Normalt finns det vanligtvis många applikationer, och vi har kanske inte ledigt utrymme eller så vill vi helt enkelt inte översvämma vår mobil med hundratals applikationer.

Om vi ​​vill utnyttja den här typen av erbjudanden kan vi göra det utan att behöva installera eller extrahera APK-filen för appen. Nog med registrera det i vår orderhistorik från Google Play så att vi kan ladda ner det helt gratis när vi vill, även efter erbjudandedatumet.

 • Vi går in på Google Play och hittar betalningsappen som säljs.
 • Klicka på "Installera«, Och vi avbryter installationen innan nedladdningen är klar.
 • Nu visar vi sidomenyn på Google Play och klickar på «konto«. Om vi ​​rullar till "Köphistorik" ser vi hur ansökan har registrerats.

På detta sätt kan vi återvända när vi vill till inköpshistoriken och ladda ner programmet igenutan att behöva betala en enda euro.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found