Hur man vet vad IP-adressen till din Android-mobil är - The Happy Android

Att känna till en Windows-dators IP-adress är ganska enkelt: öppna bara ett MS-DOS-fönster och kör kommandot "ipconfig”. Men hur är det med mobiler? Naturligtvis tillåter Android dig inte att ange kommandorader, så vi måste leta efter andra metoder. ¿Hur kan vi veta vad en telefons IP är?

Vi kan installera någon chorra-applikation för att förse oss med den här informationen, men för sådan grundläggande information är sanningen att du inte behöver så mycket fanfare. Både den offentliga IP: n och den privata IP: n kan enkelt konsulteras av alla Android-användare med internetåtkomst.

Skillnader mellan offentlig IP och privat IP

När vi ansluter till Internet med vår mobil kan vår telefon ha upp till två olika IP-adresser. Å ena sidan finns det den offentliga IP-adressen, vilket är IP-adressen som visas när vi surfar på Internet (även känd som Internet-IP). Låt oss säga att det är vår IP för allmänheten. Detta kommer att vara den IP som tillhandahålls av vårt data-SIM eller routerns IP om vi är anslutna till ett trådlöst nätverk.

Men när vi är anslutna till ett WiFi-nätverk, vi kommer också att ha en privat IP, som är den IP-adress som specifikt tilldelats vår telefon inom det trådlösa nätverket. Denna IP är vanligtvis inte synlig när vi surfar.

Hur man tar reda på vad som är den offentliga IP-adressen för en Android-enhet som är ansluten till Internet

Den offentliga IP: n verkar inte vara registrerad i någon inställning på vår Android-enhet. För att ta reda på vad vår Internet- eller offentliga IP-adress är måste vi göra en liten fråga på Google.

Bara Skriv "Vad är min IP-adress”Eller ange Miip.es direkt och konsultera data.

Notera: Vår IP kan använda IPv4-protokollet (med 4 siffror med värden mellan 0 och 255) eller det senaste IPv6 (upp till 8 grupper med fyra hexadecimala siffror).

I händelse av att vi behöver konsultera dessa data kontinuerligt eftersom vi använder en VPN och vi vill behålla en mer uttömmande kontroll, är det mest praktiska att installera en app som ÄR.

Hur man tar reda på vad som är den privata IP-adressen för en Android-enhet

Om vi ​​vill veta den privata IP-adressen som tilldelats vår telefon inom det nätverk som vi är anslutna till, måste vi följa följande steg.

  • Vi ska "Inställningar -> System -> Telefoninformation"Och klicka på"Tillstånd”.
  • Här kommer vi att se lite information om telefonen, till exempel batterinivå, IMEI, MAC för WiFi-nätverket och enhetens privata IP-adress, bland andra uppgifter.

Och nu när jag vet vad min IP är, hur kan jag dölja den?

ha! Mycket bra fråga! Vid denna tidpunkt kanske vi vill lägga till lite integritet i vårt sätt att surfa på Internet. För att göra detta kan vi dölja vår IP genom tre olika metoder:

  • Använda en proxy.
  • Ansluter till en VPN.
  • Använda TOR-nätverket för att navigera.

Du kan ta en titt på inlägget om hur man döljer IP-adressen till en mobil eller PC för en detaljerad förklaring av var och en av dessa tre lösningar och vilka skillnader de bidrar för en mer privat och säker surfning.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found