De 10 bästa 4K Ultra HD-TV-apparaterna från 2019 - The Happy Android

Funderar du på att förnya din TV och förresten ta språnget till 4K? Nedan granskar vi de bästa 30, 40 och 50-tums tv-apparaterna i Ultra HD för tillfället. Enheter med HDR10 + -skärm för ett större ljusintervall, Dolby Digital-ljud, SmartTV-funktion för att kunna titta på YouTube, Netflix, HBO Spanien, installera appar eller kommunicera med Alexa. Om du planerar att lägga bort kombinationen av din gamla TV och din Android TV Box för en modernare utrustning, missa inte följande lista.

Vilka funktioner ska jag leta efter i en 4K-TV?

Innan du går in i mjöl är det viktigt att vara tydlig om alla begrepp som vanligtvis är förknippade med högupplösta tv-apparater. Låt oss se vad de menar exakt ...

  • 4K Ultra HD-upplösning: Termen 4K eller “Ultra HD” (de är också synonyma) hänvisar till antalet pixlar som visas på skärmen, som används för att bestämma skärpan på bilden. 4K-tv når vanligtvis 3840 × 2160 pixlar, vilket fyrdubblar upplösningen i standard HD-format.
  • HDR: HDR-format avser skärmens belysningsområde. En HDR-TV kan visa ett bredare färgspektrum med mer levande, realistiska och naturliga färger, med djupare svarta och ljusare vita. Det finns för närvarande tre typer av format: HDR10 (maximalt 1000 ljusstyrka och 1070 miljoner färger), Dolby Vision (upp till 10 000 ljusstyrka och 68 000 miljoner färger) och HDR10 + (upp till 4000 ljusstyrka och samma färger som HDR10 men med dynamisk Dolby Vision-metadata).
  • Dolby-ljud: Dagens tv-apparater erbjuder olika ljudformat. Dolby har 3 format från Dolby Digital (förlustfri komprimering som tillåter 5,1 kanaler, de mest använda i DVD-skivor), som passerar genom Dolby Digital Plus (förlorad komprimering med upp till 20 kanaler), Dolby True HD (praktiskt taget förlustfri komprimering, den mest använda i Blu-Ray) och Dolby Atmos (ljuden rör sig i ett tredimensionellt utrymme, mer uppslukande, tillåter upp till 64 kanaler).
  • DTS-ljud: Vissa TV-apparater använder DTS-format istället för att ha Dolby. Det finns 3 varianter: DTS-HD Master Audio (förlustfri komprimering, motsvarande Dolby True HD), DTS: X (ljud rör sig i tredimensionellt utrymme, konkurrerar med Dolby Atmos) och DTS Virtual X (Multidimensionellt ljud, till skillnad från Dolby Atmos, behöver det inte installeras två takhögtalare).
  • OLED-, LCD- eller IPS-panel?: LCD-paneler med LED-bakgrundsbelysning är den aktuella standarden (typiskt ”VA” -typ). De IPS-panelerTill skillnad från VA-paneler är de LCD-paneler med högre betraktningsvinkel och bättre svarstid. För deras del OLED-paneler De erbjuder bättre bildkvalitet, men de kan också drabbas av vad som kallas "permanent bildbränning" om vi lämnar en fast bild på skärmen under lång tid.

Det finns också andra faktorer som kan vara intressanta att ta hänsyn till, till exempel antalet USB- och HDMI-portar (om de är 2,0 bättre än bättre).

De 10 bästa TV-apparaterna med 4K Ultra HD-upplösning

Nu när vi är mer eller mindre tydliga om vad vi måste titta på, låt oss se vilka som är de bästa 4K-tv-apparaterna i olika storlekar (40, 50 och mer än 60 tum) som vi för närvarande kan hitta inom de ledande varumärkena och modellerna från 2019 .

LG OLED65E8PLA

En av de bästa avancerade 4K Ultra HD-TV-apparaterna vi kan hitta just nu. Montera en OLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 2200 PMI, 5x HDR, lokal dimning med autoluminescerande pixlar, True Color Accuracy Pro, upplösningsskalare och 4x brusreducering. Kort sagt: en bildkvalitet som är svår att slå.

I ljud är en annan av dess styrkor: 60 W kraft fördelad på sex högtalare och en bashögtalare ingår i basen, med 4,2 kanaler, Dolby Atmos och Clear Voice III. När det gäller programvaran innehåller den LG ThinQ AI (röstigenkänning), WebOS med applikationsbutik, 4 HDMI 2.0-portar, 3 USB 2.0-ingångar, Wi-Fi och integrerad Bluetooth.

Ungefärligt pris*: 1 545,00 € (55-tumsversion) | Se på Amazon

Samsung 4K UHD 2019 43RU7405

En av de bästa TV-apparaterna i värde för pengarna släpptes 2019. En mellanklass-TV med Ultra HD-upplösning, VA-typ LED-panel, 4K-processor, Dynamic Cristal Color-teknik och HDR10 + med mer än en miljard färger. När det gäller ljud monterar du 2 högtalare med Dolby Digital Plus, 3 HDMI-portar, 2 USB- och Ethernet LAN-ingångar.

På samma sätt har den här modellen en Smart TV-funktion med Amazon Prime Video, HBO, Netflix, YouTube, Rakuten TV och 3 GB utrymme för att installera alla appar vi kan behöva. Den är också kompatibel med Apple TV och Alexa. Den enda nackdelen vi kan lägga är att den inte spelar AVI-filer eller med DTS-kodning från USB. Annars en mycket mångsidig tv. Finns i storlekarna 43 ”, 50”, 55 ”och 65”.

Ungefärligt pris*: € 448,99 (43-tumsversion) | Se på Amazon

Sony KD-49XG8196BAEP

4K TV med stöd för HDR10 och 4K X-Reality PRO-processor som arbetar med bilder av lägre kvalitet för att föra dem närmare 4K, fokusera och förfina bilden i realtid. LED-panelen har Triluminos-teknik, tack vare vilken en större färgpalett kan användas.

Vi står inför en Smart TV med Android, tillgång till Google Play och Chromecast integrerad. Det inkluderar också Wi-Fi-anslutning, Bluetooth 4.1, 4 HDMI-ingångar och 3 USB-portar. Finns i versionerna 43 ”, 49”, 55 ”och 65”.

Ungefärligt pris*: 999,00 € (49-tumsversion) | Se på Amazon

Philips Ambilight 43PUS6704 / 12

En av de billigaste tv-apparaterna med 4K-upplösning som vi för närvarande kan hitta från ett första märke, som Philips. Sanningen är att dess specifikationer inte är dåliga: stöd för HDR10 +, Dolby Vision och Dolby Atmos, omgivande belysning och Smart TV-funktioner.

Den enda nackdelen vi kan lägga är att den inte har Android, så om vi vill använda applikationer som HBO eller Movistar måste vi tillgripa externa källor. För resten har den Wi-Fi, Bluetooth, 3 HDMI 2.0-portar och 2 USB 2.0-portar. Av de bästa under 400 euro.

Ungefärligt pris*: € 376,80 (43-tums modell) | Se på Amazon

Panasonic TX-49FX780E

Detta är den förstklassiga modellen för Panasonic LCD-tv. Den är kompatibel med HDR10 och har två CI-kortplatser för att kunna se upp till 2 kodade TV-signaler. Den har en uppdateringsfrekvens på 2200 Hz, surroundljud, samt Wi-Fi, Bluetooth och en USB-inspelare. Inkluderar 3 USB-portar och 4 HDMI-portar.

En av dess mest framstående funktioner är att det är en TV som är kompatibel med både Alexa och Google Assistant.

Ungefärligt pris*: € 1283,65 (49-tumsversion) | Se på Amazon

Sharp LC-65UI7252E

Utmärkt alternativ om det vi letar efter är en 65-tums 4K-TV till ett överkomligt pris. Denna Sharp LC-65UI7252E har 4K-upplösning, HDR-stöd, inbyggd H.265 / HEVC-kodek, integrerat harman / kardon-ljudsystem med DTS Studio Sound, Dolby Digital och Digital +.

På Smart TV-nivån innehåller den Aquos Net + -plattformen med applikationer som Netflix eller YouTube, även om det blir lite kort om vi vill installera appar som HBO eller Prime Video, i vilket fall vi måste använda Miracast fungerar för att spela upp innehållet från mobilen eller surfplattan. När det gäller anslutning innehåller den 3 HDMI 2.0-portar, 3 USB-ingångar och en kortläsare.

Ungefärligt pris*: 799.99€ | Se på Amazon

Sony KD-55AF8

Denna avancerade TV från Sony har en fantastisk 55-tums 4K OLED-skärm som sticker ut för sin höga kontrast, Motionflow XR-rörelseinterpolation, HDR10-teknik, Dolby Vision och OLED-bakgrundsbelysning. Den har 4 HDMI 2.0-portar, 2 USB 2.0-portar, hörlursutgång och 5 högtalare med en uppskattad effekt på 50W.

Som alla Sony-tv-apparater har Android TV integrerat, så vi kan använda streamingapplikationer som Netflix, HBO eller Prime Video utan problem. Den innehåller också Wi-Fi, Bluetooth, Miracast och Ethernet-ingång. En premium-TV vars enda brist är bristen på basljud vid vissa tillfällen. Annars äkta kanelstång.

Ungefärligt pris*: 2995,00 € (55-tumsversion) | Se på Amazon

LG 65SM8500PLA

En av de bästa TV-apparaterna från LG-huset inom märkets mest premium mellanklass. Montera en 4K Ultra HD-skärm med IPS LED-panel med 178 grader. Kompatibel med 4 HDR-format: Dolby vision, HDR10, Technicolor, HLG och HDR Converter. Processorn inkluderar LG NanoCell TV-teknik för att ge renare färger och djupinlärning för att förbättra bild- och ljudkvaliteten med hjälp av AI.

När det gäller lyssningsupplevelsen står vi inför en TV med Dolby Atmos-ljud med motion capture. Innehåller 4 HDMI 2.0-portar, 3 USB-portar, hörlursutgång, Miracast Overlay, webbläsare, 802.11ac WiFi och Bluetooth 5.0. Allt detta med Smart TV-funktioner med sin WebOS 4.5-plattform och alla applikationer som är associerade med systemet.

Ungefärligt pris*: € 903,76 (65-tumsversion) | Se på Amazon

Samsung 4K UHD 2019 55RU8005

Liknande modell som Samsung 4K 43RU7405 men med några förbättringar. Den inkluderar funktionerna "Bred betraktningsvinkel" för att bibehålla bildkvaliteten oavsett vinkel och inkluderar energieffektivitet i klass A. Den innehåller också en Smart TV-funktion med "En fjärrkontroll" med röststyrning, kompatibilitet med Apple TV och den typiska streaming appar som Movistar +, Netflix, DAZN, etc.

När det gäller anslutning monterar den 4 HDMI-ingångar, 2 USB, digital ljudutgång och en CI-kortplats.

Ungefärligt pris*: 749,99 € (55-tumsversion) |Se på Amazon

LG 55UJ701V

Denna intressanta 4K-tv monteras en IPS-panel med direkt LED-bakgrundsbelysning erbjuder en stor uppsättning specifikationer till ett litet pris. TV: n stöder 3 HDR-format: HDR10, HDR HLG och HDR Converter, som konverterar allt innehåll till HDR-innehåll. Den innehåller funktioner för ultraljusstyrka och lokal dimning för att förbättra bildens ljusstyrka och detaljer, samt en skalare för att förbättra upplösningen på bilder av lägre kvalitet. Allt detta med en mycket bra uppdateringsfrekvens på 1900 PMI (perfekt för spel).

Ljudet har en effekt på 20 W och Ultra Surround 2.0-kvalitet. När det gäller anslutning stöder den DLNA, wifi, 4 HDMI-portar, 2 USB-portar. Den inkluderar också SmartTV-funktioner tack vare sin WebOS-plattform, med vilken vi kan spela in program eller surfa på Internet. Den enda nackdelen är att den inte är kompatibel med Android, så i det avseendet blir den lite kort (även om den har de mest populära streamingapplikationerna som Netflix eller HBO). Modellen finns i olika storlekar: 43 tum, 49 tum och 55 tum.

Ungefärligt pris*: 660,19 € (55-tumsversion) | Se på Amazon

* Obs: Det ungefärliga priset är det pris som är tillgängligt när detta inlägg skrivs i motsvarande webbutiker, till exempel Amazon.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found