12 tips för att återuppliva en murad Android-telefon: Unbrick!

En enhet sägs vara murad när den kan inte ens komma åt skrivbordet, fastnar i en evig startslinga eller slår bara inte på. Vi står inför en vacker tegelsten. En mycket dyr pappersvikt. Hur som helst, även om en tegel det betyder att telefonen eller surfplattan är helt oanvändbar, det betyder inte att den inte kan repareras eller fixas med lite skicklighet.

I dagens inlägg ska vi granska12 tips eller riktlinjer för att försöka fixa en murad Android-enhet. Det vill säga med ett oåterkalleligt programvarufel. «Hur återupplivar man en LG som inte startar?»Och svar på andra liknande frågor nedan.

Tips för att reparera en murad eller oanvändbar telefon

Vad jag vill uppnå med den här artikeln är att inte sitta en stol, långt ifrån den. Varje terminal är en värld och vad som fungerar för en enhet kanske inte fungerar för en annan. Tänk om jag skulle vilja bädda in dessa 11 idéer i dina hjärnoreftersom de praktiskt taget kan betraktas som universella sanningar.

"Jag ska inte berätta för dig hur du fixar din murade mobiltelefon, men jag kommer att ge dig ett par tips som hjälper dig att reparera den själv."

Tips 1: Gör en "hård återställning"

När en telefon inte fungerar är det första vi tänker på att göra en fabrikstorkning. Även om vi inte kan komma åt Android-inställningarna kan vi alltid försöka en "hård återställning" från återställningen Av enheten.

Skillnaden mellan en hård återställning och en fabriksåterställning att använda är att den hårda återställningen kan utföras utan att operativsystemet laddas - viktigt om mobilen är murad. Du kan se mer information om hur du gör en bra fabriksåterställning från återställning i denna POST.

Tips 2: En murad telefon bryts (nästan) aldrig av programvara: den kan alltid anslutas till en dator via USB

Även om telefonen startar om i en evig slinga, ladda inte in återställningsmenyn eller slå på den: det finns fortfarande en lösning. Förutom kortslutning eller fel på någon av dess hårdvarukomponenter, kan alltid anslutas till en dator via USB.

Om vi ​​installerar enhetsdrivrutinerna på en dator och ansluter den med en USB-kabel kan vår utrustning identifiera och kommunicera med den. Även om telefonen är avstängd och utan batteri.

Tips # 3: ADB- och Fastboot-kommandon för din murade mobiltelefon

ADB- och Fastboot-kommandon tillåter oss kommunicera med vår Android direkt från datorn. För detta är det nödvändigt att vi har ADB- och Fastboot-paketen installerade.

Detta är mycket användbart om vi inte kan komma in i återställningen för att göra en fabriksåterställning. Använd till exempel kommandot «ADB omstart-återställning»Vi kan starta om telefonen och ladda återställningsläget direkt - från där vi kan göra den hårda återställningen-.

Vi kan också använda kommandot «adb reboot-bootloader»För att starta om mobilen och ladda enhetens bootloader-meny.

Relaterad:Grundläggande guide till ADB-kommandon för Android

Obs: Om vi ​​är avancerade användare och vi inte är rädda för att "våta våra händer" kan vi också använda fastboot. Ett kraftfullare verktyg än ADB som gör att vi kan flasha partitioner, återställningar, starta och andra djupgående åtgärder.

Tips # 4: Smart Phone Flash Tool + ROM på din terminal

Om problemet är riktigt allvarligt och inte kan lösas med en hård återställning, är det tillrådligt att blinka terminalen.Detta är något som kan göras med snabbstartkommandon. Lyckligtvis finns det också blinkande verktyg som gör det här jobbet för oss.

Det är det som kallas ett Smart Phone Flash Tool, och varje enhet har sitt motsvarande blinkande program för PC. Till exempel använder Samsungs Odinanvänder terminaler med Mediatek-processorer SP Flash Tool, Använder HTC Windroid, etc.

När vi väl har motsvarande blinkande applikation behöver vi bara hitta en lager ROM, en bild av operativsystemet på vår Android-terminal.

När vi väl har ROM, vi kommer att använda det blinkande programmet för att kopiera ROM i vår terminal och därmed ha en helt ren och 100% operativ enhet. Som den första dagen.

Detta är standardförfarandet för att återställa en telefon, oavsett hur murad den är.

Sedan lämnar jag dig en LÄNK där användningen av de vanligaste blinkande verktygen förklaras.

Tips nr 5: Flash en ny ROM med ADB Sideload

Om vi ​​har en anpassad återställning installerad på vår Android kan vi dra nytta av den till vår fördel. Anpassade återställningar som TWRP tillåter oss att flasha ROM eller fabriksbilder av vår Android.

Med ADB Sideload kan vi blinka en ROM från datorn genom att ange ett enda kommando i MS-DOS. Du kan se alla steg i detalj i denna handledning om hur du installerar en Android-ROM med ADB Sideload.

Tips nr 6: Låt batteriet tappa helt

När en terminal har ett irreparabelt programvarufel, många gånger får vi inte ens det blinkande verktyget att upptäcka eller arbeta ordentligt med vår terminal.

För att lösa detta är det bästa låt batteriet tappa helt.

Med ett helt urladdat batteri är det mer troligt att vårt Flash-verktyg kan göra sitt jobb.

Var försiktig, ibland kan det ta dagar att ladda ner en enhet helt.

Tips nr 7: Nödstart med knappkombination

Tro det eller ej, många terminaler tenderar att ha en nödtändning. Det vill säga en kombination av knappar som om de körs korrekt kan låta oss slå på telefonen.

Vad är den knappkombinationen?

Den exakta kombinationen beror på varje tillverkare och terminal, så här kan jag hjälpa dig lite. Vad jag kan säga är att i mitt fall, i en situation där terminalen var helt död, lyckades jag slå på den genom att trycka på alla knapparna samtidigt i cirka 5 sekunder.

Andra möjliga kombinationer kan vara:

  1. Volym upp + ström
  2. Volym ned + strömbrytare
  3. Volym upp + ström + startknapp

Tips 8: Maskinvarufel?

Som jag nämnde i början är det här lösningar för terminaler med programvarufel. Om terminalen har drabbats av ett hårt slag eller kortslutning är det bäst att du tar den till teknisk service.

I händelse av haveri på grund av att falla i vattnet är min rekommendation lägg den i en påse med lite ris i några timmar / dagar för att absorbera fukt. Även om det inte alltid fungerar, kan vi många gånger slå på terminalen åtminstone för att försöka återställa den data som är lagrad i den.

Tips nr 9: USB-jigg för hårda tegelstenar

Ett av de sista återställningsalternativen, särskilt om vi står inför det som kallas «hård tegel»Eller ett oåterkalleligt fel där telefonen inte ens slås på, är att köpa en USB-jigg.

USB Jig är en enhet som ansluts till USB-ingången och aktivera nedladdningsläge terminal. På det här sättet låter det oss installera om enhetens firmware på nytt.

Det är en gadget som kan hittas till ett mycket bra pris i butiker som Amazon eller Ebay. Den dåliga nyheten är att den inte fungerar på alla enheter och inte erbjuder någon garanti för användning, så normalt är det i dessa fall vanligtvis bäst att ta det till butiken för reparation.

Tips nr 10: Trasig skärm?

Om problemet är att skärmen på vår telefon eller surfplatta är trasig, måste vi bedöma om det är värt att reparera det eller inte. Om hörnbutiken kommer att debitera oss 70 eller 80 euro är det kanske bekvämare att köpa en ny mobil.

Personligen rekommenderar jag inte att du gör reparationen själv, eftersom det är en mycket känslig process. I den här intressanta videon kan vi se hur man gör en trasig skärmreparation steg för steg av en riktig professionell:

Tips nr 11: Batteriproblem?

Slutligen, om du tror att din smartphone inte slås på och det problemet kan vara i batteriet, tveka inte att titta på det här intressanta inlägget med 4 praktiska knep för att återuppliva ett dåligt smartphone-batteri.

Tips nr 12: Är strömbrytaren trasig?

Om strömbrytaren är felaktig eller har gått sönder på grund av ett slag och vi inte kan slå på terminalen finns det flera alternativ som vi kan försöka. Tanken är att slå på Android-telefonen och när detta mål har uppnåtts, ändra strömfunktionen till en annan fysisk knapp (till exempel en av volymknapparna).

  • Slå på telefonen: För att starta terminalen kan vi göra det antingen med ADB-kommandon (ansluta terminalen till en dator och starta kommandot "adb reboot") eller ansluta terminalen till batteriet (vissa mobiler startar automatiskt när laddaren är ansluten till USB-porten).
  • Tilldela på / av-funktionen till en annan knapp: För detta kan vi använda en app som Strömknapp till volymknapp(vilket gör exakt det, tilldela strömknappen till volymknappen) eller Gravity Screen, en annan app som låter oss slå på och av skärmen genom att använda gester.
Ladda ner QR-kods strömknapp till volymknapp Utvecklare: TeliApp-pris: gratis Ladda ner QR-kod Gravity Screen - On / Off Developer: Plexnor Pris: Gratis

För att avsluta lämnar jag också motsvarande video som jag laddade upp till YouTube och kommenterade samma tips:

Vad tror du? Känner du till någon annan metod för att återhämta sig från en tegelsten?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found