Hur man använder Android Flash Tool, Google-appen för att flasha ROM

Vanligtvis när vi hänvisar till ROM-tal talar vi om modifierade versioner av Android utvecklade av communityn för vissa telefoner eller surfplattor. Även om det är en term som vanligtvis är relaterad till "kokta" versioner av Android (anpassade ROM-skivor), är sanningen att en ROM är inget annat än en bild av operativsystemet.

Naturligtvis släpper Google vanligtvis också sina egna ROM-skivor i form av uppdateringar, ständigt och med några veckors mellanrum (eller till och med dagar). Om vi ​​nu vill installera en av dessa ROM-skivor på vår mobil behöver vi ett blinkande verktyg, och det är precis vad Google just har lanserat: ett verktyg för att installera Android-ROM-skivor på ett enkelt sätt.

Vad är Android Flash Tool och varför skulle jag vara intresserad?

Android Flash Tool-applikationen är avsedd att underlätta installationen av AOSP (Android Open Source Project) -versioner av Android. En AOSP är inget annat än en "ren" version av Android, utan några av Googles applikationer eller tjänster förinstallerade i dess källkod. Det är ungefär som mallen som smartphonetillverkare använder för att skapa sin egen anpassade version av Android (lager-ROM), med dess anpassningsskikt och mer.

Å andra sidan varierar de blinkande verktygen vanligtvis beroende på chipet på vår enhet. Således, om vi har en Mediatek-mobil är det troligt att vi behöver SP Flash Tool-programmet för att installera en ROM eller Odin-applikationen om vi har en Samsung-mobil. Vad händer då om vi har en Pixel eller någon annan mobil tillverkad av Google? Det är här det nya skulle spela in Android Flash-verktyg. Hittills för att blinka en av dessa ROM-skivor behövde vi använda snabbstartskommandon, så födelsen av detta verktyg gör vårt arbete mycket lättare.

Det intressanta med allt detta är att även om Android Flash Tool för tillfället bara är kompatibelt med Google Pixel- och HiKey-kort, förväntas det att det inom en inte alltför avlägsen framtid också kan användas med andra mobiler som har godkännande från Google.

Så här installerar du en AOSP-ROM med Android Flash Tool

Nu när vi har begreppen mer eller mindre tydliga, låt oss se hur vi skulle behöva utföra blinkningen av en Android AOSP-bild med detta verktyg. Det första vi måste nämna är att det är en webbapplikation, så det är inte nödvändigt att installera det på vår dator.

Krav för installation

Innan vi börjar äventyret måste vi uppfylla vissa krav både på vår telefon och på datorn (Windows, Linux, MacOS eller ChromeOS) som vi ska installera från.

 • Aktivera utvecklaralternativ: Öppnar “inställningar"Av Android och skriv in"System -> Telefoninformation”. Klicka 7 gånger i rad på "Bygga nummer”. Ett meddelande visas automatiskt på skärmen som indikerar att utvecklaralternativen är aktiverade.
 • USB felsökning: Aktivera alternativet "USB-felsökning" inom utvecklaralternativen.
 • OEM-upplåsning: För att låsa upp bootloadern, ange utvecklaralternativen igen och aktivera “OEM-upplåsning”. Viktigt: Om det här är första gången du låser upp OEM-skivan, kom ihåg att detta raderar all din data från telefonen. Gör en säkerhetskopia innan du börjar med processen!
 • Installera Android USB-drivrutiner på datorn: Om vi ​​arbetar från en Windows-dator är det också nödvändigt att installera Android USB-drivrutiner. Vi kan ladda ner dem HÄR.

Hur man blinkar enheten

Nu när vi har allt på plats är det här stegen vi måste följa:

 • Anslut Android-enheten till datorn varifrån vi ska blinka.
 • Öppna webbläsaren från datorn och gå till sidan flash.android.com. Klicka på "Komma igång”.

 • Vi accepterar meddelandet som visas på skärmen som säger ”Tillåt webbplatsåtkomst till dina ADB-nycklar ...”.

 • Därefter väljer vi "Lägg till ny enhet" och vi väljer vår Android-enhet från listan över upptäckta terminaler.

 • Från Android-mobilen godkänner vi anslutningen genom ett popup-fönster som visas på skärmen.
 • Vi återgår till webbläsaren och vi kommer att se hur verktyget nu redan ger oss möjlighet att blinka enheten.

 • Slutligen laddas en ny meny in där vi kan välja "build" eller version av Android AOSP som är tillgänglig att installera. När du väl har valt klickar du på "Installera".

Som du kan se är det en mycket enkel process som underlättar installationen av nya bilder i terminalen. Ett verktyg som utan tvekan kommer att locka uppmärksamheten hos både utvecklare och fans av denna typ av "fiddling" inom Android-communityn.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found