Dagens lösenord, webbplatsen som ger bort premiumkonton

Kommer du ihåg när du var barn och du brukade spela "på jakt efter skatt" med dina vänner? Dagens lösenord är en webbplats som tar samma koncept och tar det till vuxenvärlden och förvandlar det till en fantastisk sökning mot tid över Internet, där vem som helst kan vinna.

Priset? Ett premiumkonto för en betaltjänst som kan variera från några euro till mycket högre siffror, beroende på vilken app eller plattform kontot motsvarar. Det kan till och med vara ett bankkonto med en insättning på 1 000 euro. Tricket är att i Dagens lösenord de berättar inte för oss vilken tjänst detta konto tillhör: de gör bara användarnamnet och lösenordet offentligt och den första som fick reda på stannar kvar hos henne. Där ligger det roliga i spelet. Det är som att ha en nyckel men inte veta vilken dörr som öppnas.

Så här fungerar den ovanliga plattformen som ger bort premium "överraskningskonton"

Om vi ​​anger sidan Lösenord för dagen ser vi att det inte finns mycket innehåll, bara en lista med alla premiumkonton som nyligen har givits bort och en textruta. För att tävla i just denna skattjakt är allt vi behöver göra att ange vårt telefonnummer i textrutan och trycka på "SKICKA IN”.

Därifrån, varje dag mitt på morgonen (amerikansk tid) får vi ett SMS med ett användarnamn och lösenord som motsvarar en premiumtjänst. Om vi ​​är de första som upptäcker dess användning kan vi logga in och ändra lösenordet snabbt (om inte, den som kommer efter dig kommer säkert att göra det). Under de senaste dagarna har Steam-konton med spel inkluderat, prenumerationer på bland annat HBO, Amazon Prime eller Netflix.

Vem står bakom detta projekt? Är det lagligt?

Dagens lösenord är ett företagsprojekt MSCHF, Internetprovokatörer kända för att slösa bort pengar på galna produkter, som en astrologibaserad handelsapp eller sneakers fyllda med heligt vatten. De har också gjort sina första steg på webbplatser som YouTube med en kanal som visar videor av en man som äter allt från en gryta majonnäs till pannkakor med Jim Carrey eller Brie Larsons ansikte. Eller Netflix Hangouts, ett webbläsartillägg som gör att vi kan titta på Netflix på jobbet och få det att se ut som om vi har en konferens med en klient eller leverantör.

Några av MSCHF-projekten.

Som bekräftats av Forbes själv är kontona inte stulna eller har något konstigt bakom sig. De betalas ut ur fickan av MSCHF själv och är helt legitima, vilket å andra sidan innebär att de kommer att göra en betydande kostnad om de beslutar att fortsätta med detta projekt under en bra säsong. Hur länge kommer dagens lösenord att vara? Svaret kommer med tiden…

Tvivel och förtydliganden

Från vad vi har kunnat verifiera webbplatsen stöder endast amerikanska telefonnummer. Vi har försökt med ett spanskt mobilnummer och det fungerar inte. Vi kan dock kringgå denna lilla begränsning med hjälp av en virtuell SMS-postlåda.

För att göra detta måste vi bara ange en sida som //www.receivesmsonline.net/ och välja ett antal amerikanska ursprung. Vi registrerar oss för dagens lösenord med det numret (endast de sista 10 siffrorna, inget prefix), och det är det. Vi behöver bara konsultera postlådan var 24: e timme och skriva ner lösenorden som kommer fram varje dag.

Varje dag får vi ett SMS som detta.

Efter att ha följt dessa steg för några ögonblick sedan fick vi våra första lösenord för ett överraskningskonto, så vi kan bekräfta att spelet är helt riktigt. De har redan släppt hönsen. Vem kommer att vara först med att få rätt?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found