Så här återställer du raderade foton och videor på Google Foton

Ingen tvivlar på att molnlagring har gett många fördelar. Vi kan komma åt våra foton, videor och andra dokument från valfri enhet och plats, vilket är fantastiskt; men det har också sina nackdelar. En av dem är filåterställning, eftersom vi inte har en fysisk hårddisk att analysera, kan vi inte använda någon återställningsprogramvara eller installera någon app som hjälper oss att skanna lagringsenheten och återställa raderade filer.

Så vad kan vi göra? När det gäller Google Foto har vi lyckligtvis ett verktyg som heter "Papperskorg", som för praktiska ändamål fungerar exakt samma som det klassiska Windows-papperskorgen. På det här sättet kan vi återställa alla foton eller videor som vi felaktigt har tagit bort i vårt Google Photos-konto. Även om det inte är bekvämt att bli för upphetsad, eftersom detta verktyg också har sina begränsningar, som vi kommer att se nedan. Låt oss se hur det fungerar.

När vi tar bort ett foto raderas det inte, det flyttas till papperskorgen.

Så här återställer du raderade foton och videor på Google Foton

När vi tar bort ett dokument från Google Foto skickas det till papperskorgen där det förvaras i upp till 60 dagar. När dessa två månader av noggrannhet har passerat raderas den aktuella bilden eller videon permanent från Googles servrar. Om vi ​​fortfarande är inom de tillåtna datumen har vi tur, eftersom systemet tillåter oss att återställa den förlorade filen relativt enkelt.

Från webbversionen

 • Öppna Google Foto från webbläsaren och logga in med ditt användarkonto.
 • När du väl är inne i applikationen klickar du på "till vänster" på "Papperskorg”.

 • Här ser du en lista över alla foton och videor som har tagits bort under en period på mindre än 60 dagar. Leta reda på filen du vill återställa och klicka på den.
 • Detta visar bilden i full storlek. Om du tittar noga ser du i övre högra marginalen en knapp som säger "Återställ”. Klicka på det.

 • Filen återställs automatiskt och kommer att visas igen i ditt Google Photos-bibliotek tillsammans med resten av dokumenten. Obs! Om du fortfarande inte ser den återställda filen i ditt bibliotek, tryck på F5 för att uppdatera eller ladda om Google Photos-sidan i din webbläsare.

Från Google Foto-appen

Om vi ​​använder appen Google Photos för mobila enheter är stegen att följa väldigt lika, med en viss variation i proceduren.

 • Öppna appen Google Foto och klicka på "i den nedre menyn.bibliotek”.
 • Ange sedan "Papperskorg”Och leta reda på fotot eller videon som du raderade av misstag.
 • Klicka på bilden eller videon för att se den i full storlek. Du ser att längst ner på skärmen visas en "Återställ”. Välj det här alternativet för att återställa filen.
 • Om allt har gått bra visar applikationen ett kort meddelande som visar att dokumentet "har återställts”.

Vad händer om bilden raderades för mer än 60 dagar sedan? Kan du fortfarande återhämta dig?

Inte i teorin. Efter 60 dagars radering av dokumentet finns det inget sätt att återställa filen manuellt. Googles support har dock ett litet tidsfönster efter permanent radering under vilken filen fortfarande kan återställas från sina servrar. För att göra detta måste vi göra en återställningsförfrågan och vänta på att Googles tekniska team godkänner vår begäran.

För att begära återställning måste vi gå in på Google Drive och därifrån följer du dessa steg:

 • Klicka på hjälpikonen som du ser högst upp på skärmen (ikon med ett frågetecken) och välj “Hjälp”.
 • Detta öppnar ett nytt fönster. Klicka på "Ta bort och återställ filer i Google Drive" och tryck sedan på den blå knappen "Kontakt”.

En gång fylld hjälpformuläretOm vi ​​uppfyller kraven och filerna fortfarande kan återställas startar Googles support en återställningsprocess på vår molnlagringsenhet.

Om inget av detta fungerar kan vi alltid välja att köra ett filåterställningsprogram på den enhet som vi ursprungligen använde för att ladda upp dokumentet till Google Foto (antingen mobil eller PC).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found