Rita ditt spel: Ta tag i papper, markörer och rita ditt eget spel

En av de saker som jag gillar mest om tiden vi lever i, denna otroliga boom i mobilappar, är det på ett visst sätt har demokratiserat världen av videospel. För inte så länge sedan, om du ville prova ett nytt spel på din PC eller konsol (för det mesta) var du tvungen att betala. Nu kan vem som helst skapa ett spel, lägga upp det på Google Play eller iTunes och du behöver bara ladda ner det för att spela. Okej, du måste fortfarande svälja några annonser eller göra ett par mikrobetalningar om du verkligen är hooked. Men du förstår mig. Gratis spel. Ved.

Och inte bara det. Denna demokratisering gäller också tillgång och efterfrågan. Bredvid ett mobilspel där du har investerat en budget miljonär kan vi hitta indiespel, utvecklade av en enda person i deras rums integritet. Och de får båda miljontals nedladdningar. Allt du behöver göra är att ha en idé. En bra idé.

Och vi spelare, eller tillfälliga spelare, vi måste bara öppna munnen och få mat. Vi är mottagarna av det explosion av kreativitet och uppfinningsrikedom. Så lyckliga vi har!

Rita ditt spel

Ett av de spel som har överraskat mig mest med sin innovativa mekanik är Rita ditt spel. Idén kunde inte vara enklare: Ta tag i papper och markörer och rita ditt eget spel.

Draw your Game är ett plattformsspel för Android, där vi måste kontrollera lite karaktär och uppfylla ett mål för att slutföra nivån. Uppgiften i varje nivå kan vara annorlunda, från att nå den andra sidan av skärmen till att förstöra några objekt.

Appen består av två spellägen:

Designa dina egna nivåer

Detta är den roligaste och mest innovativa delen av spelet. Ta på dig din hantverksdräkt och sätt igång din hjärna. Du kan rita vad du vill och det kommer att vara den nivå som Android måste gå igenom. Den enda gränsen är din fantasi och respekterar färgmönstret: svart för terrängen, grön för föremål som får dig att studsa, blå för rörliga föremål och Röd för föremål som gör ont.

Vill du ha en nivå där din fula kusins ​​ansikte kommer ut? Rita det. En skärm som ser ut som ditt område? Du måste bara lägga den på papper.

Jag har gjort en liten nivå, ganska illa för att vara ärlig. Nu får du se hur det ser ut ...

När du väl har designat nivån måste du bara ta ett foto med din smartphone eller surfplatta och placera Android i sin startposition. 

Här är en skärmdump av den spelbara nivån                                                            

Spela nivåer designade av andra spelare

För att kunna låsa upp speldesignläget du måste först klara några nivåer, designade av andra användare av spelet. När du har slutfört den första världen låses nivådesignen upp.

Här hittar du så många världar och nivåer som mönster laddas upp av Draw your Game-användare. Några av dessa skärmar är riktigt roliga.

Rita ditt spel: Mario Makers lillebror

Detta spel påminner mig mycket om Mario Maker av Wii U, kan vi säga att båda delar samma väsen: att lägga i spelarens händer de nödvändiga verktygen för att släppa lös deras fantasi och skapa sitt eget spel. En innovativ väg i den trite världen av videospel, där kraft ofta råder mer än skapandet av ny spelmekanik och dynamik.

Rita ditt spel är ett Android-spel utvecklat av Zerokcm, kräver Android 4.1 och väger 39 MB. Den har mer än 1 000 000 nedladdningar och 4 stjärnor på Google Play. Du kan installera appen på din enhet via följande länk:

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida. Ladda ner QR-kod Rita ditt spel Utvecklare: Zero-One Pris: Gratis

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found