Hur du ser lösenord dolda av asterisker i Chrome

Att behöva memorera fler och fler lösenord leder oss till en återvändsgränd. Antingen skriver vi ner nycklarna i en anteckningsbok eller så använder vi dem en lösenordshanterare, men det som är tydligt är att om vi hanterar flera onlinetjänster kommer vi att behöva någon form av extern hjälp för att inte förstöra våra uppgifter.

I dagens handledning kommer vi att se ett litet trick som hjälper oss att se vad är lösenordet bakom det typiskaasterisker som visas i inloggningsformuläret när funktionen "autoslutför" är aktiverad i vår webbläsare.

Hur man ser asterisk-skyddade lösenord på inloggningsformulär

Även om vi i det här exemplet ska använda webbläsaren Chrome är sanningen att den här metoden också kan användas med andra webbläsare som Firefox eller Opera. Låt oss se hur det fungerar:

  • I inloggningsformuläret, i rutan där lösenordet som maskeras av asterisker visas, högerklickar vi med musen och väljer "Att inspektera”.

  • Detta öppnar ett nytt intilliggande fönster med parametrarna som motsvarar denna del av webbformuläret (det vill säga rutan där lösenordet lagras). På landet "Inmatning"Vi ändrar värdet på"typ = lösenord" för "typ = text”. Obs! Det är nödvändigt att dubbelklicka på variabeln "typ" så att vi kan redigera den.

  • Detta gör att asteriskerna försvinner automatiskt och istället visas det lagrade lösenordet för nämnda webbformulär, vilket gör att alla dess tecken, bokstäver och siffror syns i användarens fullständiga bild.

Som du kan se är det en ganska snabb och funktionell metod. Naturligtvis kan vi alltid verifiera lösenordet genom att ange Chrome-lösenordshanteraren (om vi använder den här webbläsaren) eller genom att öppna lösenordshanteringsprogrammet i tjänst, till exempel 1Password eller LastPass. Personligen tycker jag att detta trick är mycket mer direkt, och även om det är lite "smutsigt" är sanningen att det är bra att kontrollera lösenord utan att behöva öppna en ny flik eller ytterligare applikation.

Kan samma trick användas på Android?

Slutligen nämna att alternativet "Inspektera element" i Android inte är aktiverat som standard. Vi kan se källkoden för formuläret genom att lägga till prefixet “visa källa:”I adressfältet (URL) på sidan, före HTTP. Detta hjälper oss dock bara att se koden och inte redigera den, så åtminstone för tillfället pratar vi om en teknik som bara fungerar på skrivbord.

Hej, tack för att du stannade till slutet! Om du tyckte det här inlägget var intressant kan du ta en titt på en annan mycket trevlig artikel som jag skrev för ett tag sedan med namnet "5 Android-webbläsare som respekterar din integritet. Ses snart!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found