UMIDIGI Z1 Pro, ultratunn mobil med 6 GB RAM och 4000 mAh batteri

De UMIDIGI Z1 Pro Det är en av de senaste premium mid-range smartphones från den välkända asiatiska tillverkaren. Det är en något mer ödmjuk version än den fantastiska UMIDIGI S2 Pro, med något mindre vilda specifikationer och därmed ett lägre pris som knappt når 200 euro.

Var försiktig, vi pratar inte heller om en mobil med låg specifikation, tvärtom. Den stora kvaliteten på denna Z1 Pro är dock att den är en av de tunnaste och lättaste mobilerna vi kan hitta idag. Och det, med hänsyn till att det bär ett mer än ökänt batteri, är en punkt att ta hänsyn till.

UMIDIGI Z1 Pro i granskning: AMOLED-skärm, mycket RAM och ett anmärkningsvärt batteri i en kompakt kropp till det maximala

I dagens granskning analyserar vi UMIDIGI Z1 Pro, en smartphone av dem som inte stör din ficka, men med fördelen att utrusta mer än anständig hårdvara.

Design och display

UMIDIGI Z1 Pro monterar en skärm 5,5-tums AMOLED med Full HD-upplösning (1920x1080p), 2,5D välvda kanter och Corning Gorilla Glass 4. Det verkar som att UMIDIGI äntligen har bytt till AMOLED, en typ av skärm av högre kvalitet som vi inte är vana att se regelbundet i denna typ av mobil.

En annan viktig faktor är designen. Tillverkarens ansträngningar i det här fallet har fokuserat på att minska tjockleken (6,95 mm) och vikten, och allt detta utan att ge upp aluminiumhöljet. Med tanke på att vi står inför en terminal på endast 154 gram är det något särskilt anmärkningsvärt.

Kraft och prestanda

När vi går in i tarmarna på UMIDIGI Z1 Pro hittar vi en processor Helio P20 Octa Core körs på 2,3 GHz, 6 GB RAM-minne Y 64 GB internt lagringsutrymme kan utökas upp till 256 GB via SD. Alla med Android 7.0 som operativsystem under kommando.

Höga medelklassspecifikationer som utan tvekan tillåter flytande multitasking och prestanda som vi i allmänhet kan betrakta som anmärkningsvärda, med kapacitet att köra praktiskt taget alla typer av appar och med tillräckligt med utrymme för att lagra foton och videor.

Kamera och batteri

I det fotografiska avsnittet innehåller Z1 Pro en 13MP + 5MP bakre dubbelkamera med Quad LED-blixt och PFAD med f / 2.4-bländare och en 5MP selfie-kamera.

Där terminalen verkligen lyser, å andra sidan, finns i batteriet, tack vare ett löst batteri 4000mAh med snabb laddning via USB Type-C.

Andra funktioner

UMIDIGI Z1 Pro har en fingeravtrycksläsare på framsidan, Bluetooth 4.1-anslutning, Dual SIM (nano + nano) och stöder följande nätverk: 2G (GSM 850/900/1800 / 1900MHz), 3G (WCDMA 900 / 2100MHz) och 4G (FDD-LTE 800/1800/2100 / 2600MHz).

Pris och tillgänglighet

UMIDIGI Z1 Pro lanserades för 10 månader sedan, i juni 2017, till ett pris av 292 euro. Men tiden är vanligtvis en positiv faktor i dessa typer av enheter, och nu kan vi få tag på den för 196,97 euro, cirka 239,99 dollar att byta, på GearBest. Finns i svart och rött.

Yttrande och slutlig bedömning av UMIDIGI Z1 Pro

[P_REVIEW post_id = 11235 visual = ’full’]

Just nu är den största nackdelen vi kan få ut av Z1 Pro att den inte har en något kraftfullare kamera. För resten har jag alltid värderat vikten på en terminal som en av de viktigaste faktorerna när jag köper den här typen. En funktion som inom mittområdet alltid lämnade mig till terminaler med mycket lägre egenskaper. I den meningen släpps Z1 Pro med anteckning, eftersom de 6 GB RAM och framför allt att 4000 mAh batteri inte är något som ses varje dag i en telefon som väger 154 gram.

GearBest | Köp UMIDIGI Z1 Pro

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found