Allt om Kreezer (Kuriza), sonen till Freeza - The Happy Android

Under de senaste veckorna har vi sett hur ett stort antal webbsidor har ryktat med Kurizas framträdande i en kommande Dragon Ball Super-saga. Vad är sant i allt detta?

Sanningen är att de inte kan anses vara pålitliga på något sätt, eftersom det för närvarande inte finns något argument eller läckage som stöder en sådan idé. Vissa ekar utan att tillhandahålla källor, och resten upprepar bara meddelandet och skapar mer desinformation. Vad mer, med tanke på vem som är denna Kreezer eller Kuriza Som det är känt i Japan är det mycket osannolikt att vi kommer att se det i en kanonisk Dragon Ball-berättelse.

Vem är Kreezer (Kuriza) exakt? Är det en kanonkaraktär?

Kreezer är en karaktär som aldrig har dykt upp i någon Dragon Ball-manga. Det handlar dock om en 100% original skapelse av Akira Toriyama själv. Hans första framträdande var i Nekomajin-mangan, närmare bestämt i Nekomajin Z2 - den sista varen i Nekomajin Z3-, en självparodisk komisk skriven och ritad av Toriyama 2003. Kurizas namn är född ur föreningen av termernaKuri (kastanj på japanska) och Freeza (hans far).

Historien handlar om en mycket kraftfull magisk katt, som "nyfiken" bär samma kostym som Goku. Serien är skriven i en humoristisk ton och i ett alternativt universum, liknar Dragon Ball men med vissa variationer. Bland de många kneparna som utgör mangan, stöter Nekomajin på en knubbig Saiyan som heter Onion som blir misshandlad.

Som du kan se verkar Saiyans mer som invånare i Villa Pinguino än autentiska rymdkrigare.

Senare återvänder den här med sin Kreezer-chef, sonen till Freeza. De har en finhet av en kamp, ​​och redan i den senare mangan dyker också Vegeta upp, som arbetar under Freezas order och kommer till jorden för att hjälpa sin son. I slutändan fungerar allt till en komisk avveckling, medan Kreezer stannar kvar på jorden och spelar fotboll med Nekomajin.

Och det är allt. Kan vi då säga att Kreezer är kanon i Dragon Ball-universum? Nej, eftersom hennes framträdande är begränsad till en novell inom en parodisk manga utanför franchisen.

Även om det på samma sätt fortfarande är en skapelse av samma man som har utformat serien, så vi kunde inte utesluta att karaktären kan återvinnas på samma sätt som det har hänt med Broly nyligen. Härifrån är resten rent gissning.

I slutändan slåss de inte eftersom mangan tar slut på sidor.

Andra uppträdanden av Kuriza i Dragon Ball-universum

Hur som helst, detta har inte varit det enda utseendet hos King Colds barnbarn, eftersom vi också har sett honom i ett par videospel.

  • Dragon Ball Z: Budokai 2: Kuriza visades först i den japanska versionen av Budokai 2 på PS2 som en alternativ kostym för Freeza, inklusive några egna tekniker.
  • Dragon Ball Heroes: I det berömda arkadkortspelet DB Heroes är Kuriza en spelbar karaktär. Vi kan använda det i det andra uppdraget i Jaaku Mission-serien.
Kort med mycket briyi-briyi | Källa: Dragon Ball Wiki

Kort sagt, en karaktär med en mycket kraftfull humoristisk bas, främst på grund av hans "brunaktiga" form och hans barnsliga attityd. Det skulle vara lite konstigt att se det i Dragon Ball Super, men vem vet, om de gav det rätt tillvägagångssätt kan det till och med fungera och allt. Kan du föreställa dig Freeza att skälla ut sin son för att hans rum består av rävar? Konstigare saker har hänt!

Omslagsbild av Deadly ChestNut

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found