Mint-tangentbord, det nya Xiaomi-tangentbordet för Android - The Happy Android

GBoard (Google) och Swiftkey (Microsoft) är de två mest populära tangentborden som vi kan hitta idag på Android. Xiaomi är ett av de företag som gör detsamma mot dig en mobil, en TV, ett löpband eller en reservoarpenna (varför stänga dörrar för något, eller hur?), Och när det gäller programvara skulle det inte vara annorlunda. För ett par månader sedan presenterade det asiatiska företaget Mint-tangentbord, hans personliga satsning för att svepa världen över virtuella tangentbord för Android.

Xiaomis tangentbord har ett minimalistiskt gränssnitt, halvvägs mellan materialdesigndesignen och den klassiska "Apple" -estetiken (enkel men elegant) som fyller nästan alla sina produkter. Låt oss se vilka funktioner den innehåller, hur det fungerar och om det verkligen är värt det.

Detta är Mint Keyboard, Xiaomis alternativ till det klassiska Google GBoard

Det första som slår oss när vi installerar Mint Keyboard på vår mobil är att applikationen från början rekommenderar att vi loggar in med vårt Mi-konto (Xiaomi-användarkonton). Inga problem: applikationen fungerar lika bra utan att ha någon av dessa konton, även om vi inte kommer att kunna använda den anpassade ordboken, som fortfarande är en liten klack i användarens ansikte utanför hela Xiaomi-ekosystemet och en tydlig incitament för oss att registrera oss som användare.

När det gäller funktionerna som tangentbordet erbjuder, måste vi säga att det har flera konfigurationsalternativ. Å ena sidan har vi en bred uppsättning teman och bakgrundsbilder för att anpassa tangentbordets utseende och få det att se bäst ut. Vad mer, tangenternas storlek är ganska stor vilket kan vara mycket användbart för de användare med stubbiga fingrar eller syftet med en knep.

En av dess mest intressanta funktioner är att den har ett förstärkt urklipp som sparar alla texter som vi har kopierat under den sista timmen. Likaså ett verktyg för svarar snabbt, något som kan hjälpa oss att spara mycket tid i vissa situationer. Utan tvekan de 2 bästa funktionerna på tangentbordet på produktivitetsnivå.

Inom inställningarna ger applikationen oss också möjligheten att öka tangentbordets storlek (om standardläget verkar för litet), justera graden av aggressivitet hos autokorrektorn, vibrationer eller ljud från tangenterna, bland andra. konfigurationsalternativ.

En annan av de stora attraktionerna på Mint Keyboard är dess tillägg för chatt. Tangentbordet tillåter oss ändra teckensnitt eller typsnitt enkelt, och den har en ganska omfattande samling av nya klistermärken, emojis och GIF.

Mint Keyboard: Integritetspolicy och databehandlingspolicy

Textinmatningsapplikationer, som tangentbord, är vanligtvis ganska känsliga när det gäller personlig information, och det är därför som vi alltid läser deras integritetspolicy när vi analyserar någon av dessa applikationer på bloggen.

I det här fallet finner vi att Mint Keyboard registrerar och samlar in mycket data, till exempel information om användningen av vissa appar, ID och användarnamn på våra sociala nätverk, samt statistisk information om användningen av vår Android-enhet (systeminformation, "klickhändelser", information om nätverket som vi är anslutna till, etc.). Allt detta, så länge den gällande lagstiftningen i vårt land tillåter det.

Och vad gör Xiaomi med denna information? Dess integritetspolicy klargör också att den insamlade informationen säljs inte till tredje partVilket inte är mycket tröst, men åtminstone vet vi att de inte handlar med våra uppgifter för ekonomisk vinst.

Nu, så mycket som informationen förblir inom företaget, är bristen på integritet upprörande. Något som å andra sidan inte borde överraska oss alltför mycket, eftersom vi pratar om metoder som idag är de mest utbredda i den digitala världen (och tror inte att användning av ett annat tangentbord får saker att förändras för mycket).

Hur kan jag ladda ner Mint Keyboard för Android?

Om vi ​​fortfarande är intresserade av att testa Xiaomi-tangentbordet, borde vi veta att det för närvarande bara är operativt i Indien (inom version 11 av MIUI), med engelska och hindi, så om vi gör en sökning på Google Play kommer vi att se att den fortfarande inte är tillgänglig. I vilket fall som helst kan vi installera det utan problem genom att ladda ner APK-filen för applikationen som vi bifogar genom följande LÄNK.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found