Så här aktiverar du Chromes “Dark Mode” på Android (Dark Mode)

Populariteten för mörkt läge fortsätter att växa. Varje gång vi ser det i fler applikationer, till exempel Facebook Messenger. Andra meddelandeprogram som WhatsApp, till exempel, har också officiellt fått nattemat (om du har en gammal mobil med en gammal version av appen, prova dessa knep för att få mörkt läge på WhatsApp).

Vi diskuterade nyligen hur man aktiverar det mörka läget i Android på operativsystemsnivå, och idag ska vi gräva lite mer i ämnet. I nästa handledning förklarar vi hur du aktiverar mörkt läge i webbläsaren Google Chrome för Android.

Så här aktiverar du det officiella mörka läget för Google Chrome på Android

Den nya funktionen för mörkt läge eller "mörkt läge" är tillgänglig från den senaste versionen av Chrome (version 78)publicerad den 24 oktober. Det betyder att vi inte behöver använda experimentella verktyg som Chrome Dev eller Canary. Vi måste bara aktivera ett alternativ i webbläsarinställningarna och det är det.

Vad mer, om vi har en tidigare version av Chrome (mellan version 74 och 78) kan vi också göra det, men i det här fallet genom att aktivera en enkel "flagga" (vi kommer att förklara hur man får det lite längre ner).

1. Uppdatera till Chrome 78 eller senare

Det första vi måste göra för att börja njuta av Chrome mörka läge är uppdatera webbläsaren till version 78 eller senare. Om vi ​​inte är klara med vår version av Chrome kan vi kontrollera den från menyn "Inställningar -> Chrome-information -> Appversion”.

Om vår version av Chrome är lägre än 78 måste vi uppdatera appen. Den nya versionen är tillgänglig på Google Play, men om den ännu inte har nått vår enhet kan vi uppdatera genom att installera den officiella APK som vi lämnar dig här nedan.

Uppdatera Google Chrome: Från Google Play Butik | Från APK-paketet

2. Aktivera det mörka temat från inställningsmenyn

Nu när vi har en uppdaterad version av Google Chrome, behöver vi bara visa webbläsarinställningsmenyn (3-punktsknappen, uppe till höger) och välja «Miljö«.

Klicka på «i konfigurationsmenynÄmnen»Och välj«Mörk«. Chrome tillämpar automatiskt det mörka temat på alla skärmar i dess gränssnitt. Så lätt!

Hur man aktiverar det mörka temat i äldre versioner av Chrome

Om vi ​​inte kan (eller inte vill) uppdatera vår webbläsare till en nyare version tillåter Chrome oss också att aktivera mörkt läge. För detta måste vi ha en av dessa versioner av Google Chrome: version 74, version 75, version 76 eller version 77.

Vi kan kontrollera versionen av vår webbläsare från menyn "Inställningar -> Chrome-information -> Appversion”.

1. Aktivera "Flagga" i mörkt läge

Chrome-webbläsaren har en dold sektion, kallad ”flaggor”, där vi kan testa nya funktioner under utveckling. En av dem är den tilltalade Dark Mode.

  • Först skriver vi i adressfältet "krom: // flaggor"(utan citattecken). Vi laddar sidan.

  • Därefter skriver vi "mörkt läge" i sökrutan. I sökresultaten väljer vi "Android Chrome UI Dark Mode”.

  • Vad vi måste göra nu är att aktivera den här flaggan. Klicka på "Standard"Och välj"AKTIVERAD”.

  • Klicka slutligen på den blå knappen "Starta om nu”Att starta om applikationen.

3. Aktivera “Dark Mode” i konfigurationsinställningarna

Nu när vi har alla kort på bordet är allt vi behöver göra att gå till "Inställningar -> Mörkt läge”Och klicka på“Aktivera”.

Obs: Eftersom det här är en funktion som fortfarande utvecklades i versioner före 78 kan det fortfarande orsaka vissa fel under aktivering. Till exempel har jag personligen varit tvungen att starta om Google Chrome tre gånger tills alternativet "Dark Mode" dök upp i inställningsmenyn.

4. Prova Chromes mörka läge

När vi har aktiverat det mörka temat ser vi det hur det gäller för hela Chrome UI. Från navigeringsfältet, via appens inställningar och menyer, samt det nya flikfönstret.

Det enda problemet som vi för närvarande har upptäckt med mörkt läge är de svarta texterna på en grå bakgrund. Det är något som märks när vi fäller ut flikarna i kaskad, vilket kan göra dem svåra att läsa vid vissa tider.

För resten är det ett mycket attraktivt mörkt läge, och det verkar som att Google redan arbetar för att göra detta mörka läge gäller även de webbsidor vi besöker från webbläsaren.

Hur man aktiverar mörkt läge på de webbplatser vi besöker med Chrome

Google erbjuder fortfarande inte officiellt möjligheten att ändra innehållet på själva sidorna till mörkt läge, även om sanningen är att det är det en funktion som redan finns. Det är dock fortfarande i experimentfasen och för att aktivera det måste vi ändra en dold Chrome-konfiguration.

  • Öppna Chrome och skriv adressfältet «krom: // flaggor / # aktivera-kraft-mörk"(utan citattecken).
  • Detta tar oss till avsnittet av flaggor av Chrome, där vi måste trycka på knappen «Standard»Det visas bredvid avsnittet«Tvinga mörkt läge webbinnehåll«.
  • Detta öppnar ett popup-fönster där vi markerar alternativet «Aktiverad«.
  • Slutligen trycker vi på knappen som säger «Starta om»För att starta om Chrome så att ändringarna träder i kraft.

När webbläsaren har startats om kommer vi att se hur alla webbsidor som ursprungligen inte har något mörkt läge visas i mörkt läge. Här är ett litet exempel på hur samma webbplats skulle se ut med den ovan nämnda flaggan aktiverad. Inte dåligt, eller hur?

Som vi nämnde är detta en funktion som fortfarande är under utveckling, så vissa sidor kan se lite konstiga ut, även om resultaten i allmänhet är ganska tillfredsställande.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found