Hur inaktiverar du användarkontokontroll (UAC) i Windows

De Användarkontokontroll eller UAC (Användarkontokontroll) är ett Windows-verktyg som låter oss hålla reda på de applikationer som försöker göra ändringar på datorn. Det är orsaken till den berömda ”Vill du tillåta att det här programmet gör ändringar på enheten?”.

Detta är en funktion som är aktiverad som standard, både i Windows 10, som tidigare versioner (Windows 7 / Windows 8). När vi kör ett program som kräver administratörsbehörighet får vi alltså ett varningsmeddelande som det som nämns:

I vissa situationer kan denna typ av kontokontroll vara ett problem. Kan den inaktiveras?

Så här inaktiverar du användarkontokontroll i Windows 10

För att inaktivera användarkontokontroll (UAC) i Windows 10 vi måste följa följande steg:

  • Vi öppnar Kontrollpanel. Vi kan göra detta genom att skriva "Kontrollpanel”I Cortana och klicka på panelikonen.
  • I sökrutan längst upp till höger skriver vi "UAC". Bland de förslag som visas väljer vi "Ändra inställningar för användarkontokontroll”.

  • I konfigurationsfönstret för användarkontokontroll kan vi inaktivera aviseringar helt genom att sänka fältet till "Meddela mig aldrig”.
  • Klicka på "Att acceptera”Och starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Windows erbjuder olika grader av konfiguration för kontokontroll. Vi kan aktivera aviseringar när ett program gör ändringar i datorn och Windows-inställningarna, bara när det gör ändringar på datorn eller inte får något meddelande. Alla ändringar i detta avseende kräver användning av administratörsbehörighet.

Genom att lämna aviseringarna helt inaktiverade riskerar vi att ett skadligt program gör oönskade ändringar på datorn utan vårt samtycke. Detta rekommenderas inte. Låt oss hålla det i åtanke!

Kom ihåg att vi alltid kan återaktivera dem genom att höja skjutreglaget till den tredje nivån, standardkonfigurationen för UAC i Windows 10.

Så här inaktiverar du användarkontokontroll i Windows 8

I tidigare versioner av Windows är processen mycket lik:

  • Vi trycker på knappen Windows + X och från Verktyg-menyn öppnar vi Kontrollpanel.
  • Vi skriver "UAC" i sökrutan i fönstrets övre högra marginal. Vi väljer "Ändra inställningar för användarkontokontroll”.
  • För att inaktivera kontokontrollen sänker vi helt enkelt skjutreglaget till den lägsta nivån, "Meddela mig aldrig”.
  • Klicka på "Att acceptera”. Om vår aktiva användare inte är administratör kommer den att be oss om autentiseringsuppgifter för en användare med behörighet att göra ändringar på datorn.

Så här inaktiverar du användarkontokontroll i Windows 7

Som ni kan föreställa er i Windows 7 förändringen i kontokontroll mycket lik den vi hittills har sett:

  • Klicka på knappen Start och vi får tillgång till Kontrollpanel.
  • Vi klickar på "Säkerhetssystem”.
  • I "Aktivitetscenter" väljer vi "Ändra inställningar för användarkontokontroll".
  • Vi flyttar skjutreglaget nedåt, "Meddela mig aldrig”.
  • Klicka på "Att acceptera”Och starta om datorn för att tillämpa ändringarna. Administratörsbehörigheter krävs för att göra dessa typer av ändringar. Kom ihåg!

Som du kan se är det en mycket enkel process som kan hjälpa oss att lösa problem relaterade till fjärrhjälp av utrustning - mycket användbart för helpdesk och tekniska tjänster för företag. Det kan också tjäna till att lindra vissa problem med avmattning på skrivbordet (även om vi också kan använda andra knep för att öka Windows-prestanda).

Å andra sidan, inaktivera dessa typer av meddelanden utökar vårt teams sårbarhet kraftigt. Speciellt om vi har öppen tillgång till Internet och kontroll för att göra alla typer av ändringar eller installationer i utrustningen. Använd dig alltid klokt och med sunt förnuft.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.