Så här ställer du in Operas gratis VPN på Android - The Happy Android

Opera meddelade nyligen det gör gratis VPN tillgängligt i din webbläsare igen. Detta är bra nyheter, eftersom det var en tjänst som lanserades 2016 och som av skäl som inte är relevanta slutade erbjuda tillbaka 2018. Lyckligtvis är den tillbaka, både i sin stationära version och för användare av Den fungerar på Android och iOS.

I dagens inlägg kommer vi att se hur man korrekt aktiverar och konfigurerar Operas inbyggda VPN på Android för att bläddra privat och utan begränsningar. Om du ännu inte har provat den här utmärkta webbläsaren, var uppmärksam eftersom det kan vara en bra tid att hoppa på vagnen. Låt oss gå dit!

Hur man aktiverar och konfigurerar Opera VPN korrekt på en Android-mobil

Det första vi måste säga är att aktiveringen och användningen av VPN i Opera inte är särskilt intuitiv. Det är lätt att använda om vi vet vart vi ska gå och kolla några saker. Men låt oss gå igenom delar ...

Installera den senaste versionen av Opera

Den kostnadsfria VPN-tjänsten har bara funnits på marknaden i några dagar. Den är tillgänglig från uppdatering 51, version som vi kan få direkt från Google Play-butiken.

Ladda ner QR-kod Opera Browser med gratis VPN-utvecklare: Opera Pris: Gratis

Om vi ​​redan hade Opera-webbläsaren installerad i vår terminal måste vi uppdatera till den senaste versionen för att kunna använda denna nya funktionalitet.

Opera version 51 finns också i APK-format via säkra webbplatser som APK Mirror.

Hur man aktiverar VPN-surfning

Med webbläsaren Opera kan vi logga in för att synkronisera vår historik och andra surfdata mellan enheter. Lyckligtvis krävs inget konto för att använda VPN och det är det helt gratis utan bandbreddsgräns.

Den enda nackdelen är att den inte är aktiverad som standard, så vi måste göra det för hand själva. Den goda nyheten är att det inte tar mer än en halv minut.

  • Vi öppnar Opera, klicka på ikonen "O" i nedre högra marginalen och välj "Miljö”.

  • I konfigurationsmenyn aktiverar vi fliken "VPN”.

När du aktiverar VPN ser vi hur en avisering visas och varnar för detta förhindrar att datalagringsläget aktiveras. Därför, om vi vid en viss tidpunkt vill spara data när vi surfar, har vi inget annat val än att inaktivera den privata surfningstjänsten.

I vilket fall som helst fortsätter annonsblockering att fungera med VPN aktiverat, så åtminstone i den aspekten kommer vi att fortsätta vara väl skyddade och ladda sidorna lite snabbare.

Hur du konfigurerar VPN korrekt

Om vi ​​försöker komma åt en YouTube-video som är begränsad i vårt land eller ladda en sida blockerad av geolokalisering ser vi att VPN fortfarande inte fungerar. Vad händer?

Poängen är att standard VPN bara är aktiverat när vi surfar inkognito. Det vill säga när vi använder den privata fliken.

För att komma åt Opera VPN-konfigurationsinställningar först måste vi öppna en privat flik (från flikmenyn i det nedre fältet) och klicka på knappen "Miljö”.

Härifrån kan vi hantera flera aspekter:

  • Använd endast VPN för privata flikar: Om vi ​​avmarkerar den här rutan kommer vi att kunna använda VPN i "standard" -flikarna utan att behöva gå in i inkognitoläge.
  • Virtuell plats: Som standard är den markerad som "Optimal". Vi kan ändra det och välja plats för vår server: Amerika, Asien eller Europa.
  • Bypass VPN för sökningar: Webbläsaren tillåter sökmotorer att upptäcka vår region för att erbjuda mer relevanta resultat.
Detta navigeringsläge tillåter inte att ta skärmdumpar, så jag var tvungen att ta några bilder ...

Därför, om vi vill använda VPN utan att ta så många omvägar, behöver vi bara inaktivera "Använd endast VPN för privata flikar”Och navigera normalt. Det är det mest bekväma om vi vill skydda all trafik som vi genererar via webbläsaren.

Om vi ​​försöker igen ser vi att vi nu kan komma åt innehåll som vi tidigare har blockerat utan problem. Något som kan vara till nytta om vi är på semester eller reser i ett annat land.

Nämn att vi vet att vi surfar på VPN eftersom en ikon kommer att visas i navigeringsfältet, som vi ser på bilden ovan. Om vi ​​klickar på den ser vi en uppskattning av konsumerad data, samt en aktivering / avaktiveringsknapp och inställningar.

Som jag sa i början är det inte en mycket intuitiv formel men vi hoppas att Opera kommer att omforma och underlätta gränssnittet i framtida uppdateringar.

Vilka är fördelarna med att använda Operas VPN-tjänst?

Om vi ​​fortfarande inte är klara varför vi behöver en VPN-anslutning, skulle det vara tillrådligt att bedöma vad detta innebär.

VPN-anslutningar gör att vi kan öka säkerheten och integriteten när vi ansluter till Internet. När vi aktiverar Operas inbyggda VPN skapas alltså en privat och krypterad anslutning mellan vår mobil och en fjärransluten VPN-server. Allt detta med en 256-bitars krypteringsalgoritm.

När vi aktiverar denna tjänst döljer VPN vår fysiska plats, vilket gör det svårare att spåra vår aktivitet på Internet. Dessutom är det en tjänst utan loggar, vilket innebär att servern inte behåller någon registrering av vår aktivitet.

Kort sagt, ett riktigt användbart verktyg, särskilt om vi ansluter till offentliga WiFi-nätverk där datatrafiken är mycket mindre kontrollerad.

Finns det andra alternativ för privat surfning på Android?

Om vi ​​inte har tillräckligt med detta förslag, och vi vill välja vilka servrar vi vill ansluta till eller få större täckning, finns det andra alternativ.

Där har vi andra kvalitetstjänster som TunnelBear eller NordVPN. Båda tjänsterna betalas, men för TunnelBear finns en gratis 1 GB-plan. Du kan se lite mer i detalj hur dessa plattformar fungerar i det följande POSTA.

Ladda ner QR-kod TunnelBear VPN Utvecklare: TunnelBear, LLC Pris: Gratis

Relaterat: PornHub lanserar sin egen gratis obegränsade VPN

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found