Hur man kyler ner en mobiltelefon som blir för varm - The Happy Android

Blir din mobil för varm? Nu när vi är på sommaren stiger temperaturen, och det gör att våra elektroniska enheter, inklusive telefonen, också blir varmare och lättare. Även om detta inte bara är en fråga om omgivande värme, och om vår Android överhettas mer än normalt kan det också relateras till intensiv användning av CPU, eller ett felaktigt batteri.

Varför värms mobilen upp?

Bortsett från den mest uppenbara orsaken till att en mobil värms upp, det vill säga att den är utsatt för solen länge på en varm dag, de vanligaste orsakerna som används av de flesta tillverkare är följande.

 • Skärmens ljusstyrka är för hög.
 • WiFi-anslutningen har varit på länge.
 • Vi spenderar mycket tid på att spela videospel på mobilen.

På OnePlus support-sida förklarar de också för oss att överhettning kan bero på ett problem med låg täckning eller till och med tunga datasynkroniseringar i molnet. Allt detta utan att utesluta eventuell skadlig kod på enheten. Orsakerna kan vara många och varierade, men frågan är, Hur kyler vi det?

Kan jag sätta min telefon i kylen för att svalna den?

Om vår mobil är för varm kan vi frestas att lägga den i kylen eller till och med i frysen. Detta är vad experter kallar en "hemsk idé". Även om det bara är ett par minuter, utsätter en smartphone för extrema temperaturer orsakar komponenterna lidande och kan leda till att fukten uppträder. Det perfekta receptet för en eventuell fettfördelning.

Om vi ​​vill tillämpa ett liknande recept är det bästa lämna mobilen i ett mörkt rum eller lägg den nära en fläkt ett tag.

7 tips för att få din smartphone att svalna naturligt

I vilket fall som helst, om det vi letar efter är att komma till roten till problemet och uppnå en definitiv lösning, är det bäst att granska de punkter som vi kommenterar nedan.

 1. Stäng av mobilen: Normalt brukar folk hålla mobilen på hela tiden (såvida det inte tar slut på batteri mitt på gatan). Om vår telefon blir för varm och vi fortfarande inte vet varför är det bäst att stänga av den i ett par timmar. Om problemet beror på felet i en app är det möjligt att det med en omstart kommer att återfå sitt vanliga beteende.
 2. Uppdatera dina applikationer: Detta kan verka som ett alternativ "ur ärmen", men sanningen är att uppdateringarna vanligtvis inkluderar reparation av fel och fel. Med det sagt, om orsaken till telefonens överhettning är en app som förbrukar för många resurser onormalt kan vi fixa det genom att uppdatera applikationen.
 3. Ta av telefonväskan: Skyddshöljen håller dig varm och till och med höjer den. Om mobilen blir för varm när vi spelar tunga spel är det bäst att ta bort locket.

  Det finns väldigt coola omslag, det dåliga är att de behåller värmen som är trevlig.

 4. Stäng resurskrävande appar: Om vi ​​har spelat Fortnite länge eller kört någon applikation som förbrukar många resurser som Facebook eller Netflix, är det bäst att stänga den så att mobilen sänker temperaturen.
 5. Kontrollera bakgrundsappar: Även om vi inte använder dem aktivt, fortsätter vissa tunga appar att fungera i bakgrunden. För att identifiera och stänga dem korrekt är det bäst att ange "Inställningar -> Batteri”Och se den konsumtion som applikationerna har gjort sedan den senaste belastningen. Om vi ​​ser att någon app förbrukar mer än den borde, kan vi stänga den genom att klicka på den och välja "Tvinga stopp”. 
 6. Avinstallera onödiga appar: När det är dags bör vi överväga att bli av med alla de appar och spel som vi inte använder. Utan tvekan hjälper vi till att minska telefonens arbetsbelastning och med den för att förhindra att den blir varmare än nödvändigt.
 7. Separera din telefon från andra enheter: Om vi ​​har för vana att lämna mobilen ovanpå andra prylar och elektroniska enheter, eller om vi förvarar den i ryggsäcken bredvid surfplattan eller bärbara datorn, är det lämpligt att lägga den åt sidan. Kontakt med andra elektroniska enheter kan orsaka överhettning.

Efter att ha granskat alla dessa punkter, om vår telefon fortsätter att bli för varm, är det lämpligt att göra en kopia av data och återställa vår Android till fabriksstatus. Om inget av detta fungerar bör vi ringa teknisk service eller ordna garantin, eftersom det är möjligt att batteriet är dåligt eller det är ett inneboende fel i telefonen.

Ett sista tips: installera inte appar som förment kyler din telefon

Även om det kan vara frestande, är det tillrådligt att inte installera någon av de appar som vi ser på Google Play som lovar att svalna telefonen. De är vanligtvis full av annonser och är mer benägna att förvärra problemet snarare än att åtgärda det. Dessutom är de också kända för att vara den perfekta gatewayen för introduktion av skadlig kod. I vilket fall som helst är det bäst att hålla sig långt borta från dem.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found