Så här säkerhetskopierar du SMS på Android

De SMS De verkar redan vara ett förflutet för de dödliga. Inget kunde vara längre från sanningen. I vissa länder är textmeddelanden fortfarande ett förstklassigt kommunikationsverktyg. Åtminstone tills den nya RCS-standarden (Rich Communication Services) är etablerad för att definitivt ersätta SMS.

Under tiden, varför tar vi inte en titt på de bästa metoderna för att göra SMS-säkerhetskopior Vad har vi lagrat på telefonen? Vi kan behöva dem en dag.

Så här säkerhetskopierar du ditt SMS på Android 8.1

De nya pixlarna har redan den här funktionen som standard. Lyckligtvis är det inte något som är begränsat till Googles smartphones. Om vi ​​har en terminal med Android Oreo, när vi konfigurerar telefonen för första gången, kommer vi också att ha möjligheten att migrera SMS, tillsammans med resten av säkerhetskopierade data, från vår tidigare enhet.

Nackdelen är att det inte är en manuell konfiguration. Vi kan bara genomföra denna återhämtningsprocess om vi ser ett meddelande som säger "avsluta installationen”När du öppnar systeminställningsmenyn.

Om vi ​​klickar på meddelandet öppnas ett fönster där vi kan återställa de data som vi tidigare har säkerhetskopierat, till exempel SMS.

Logiskt sett, om vår tidigare mobil var en Android 5.0 som inte tar hänsyn till SMS när du gör säkerhetskopior av systemet, kommer vi knappast att kunna återställa dem på vår nya Android 8.1. Därför, är en exklusiv funktion för Android Oreo-användare.

För att ta reda på om Google gör säkerhetskopior av SMS på vår telefon måste vi bara gå in på Google Drive och dubbelklicka på namnet på vår enhet i avsnittet "Säkerhetskopior".

I mitt fall har min terminal bara en kopia av samtalshistoriken, inställningarna och applikationerna. Den använder Android 7.1, så den säkerhetskopierar inte textmeddelanden.

Om vår mobiltelefon inte stöder den här typen av säkerhetskopiering måste vi välja att installera dedikerade appar. Lyckligtvis är de mycket mer flexibla.

SMS Backup +

SMS är en app som säkerhetskopierar vår SMS, MMS och samtalshistorik och lagrar dem i vårt Gmail-konto. När kopian är klar kan vi komma åt alla SMS från Gmail, i en mapp som bara heter "SMS".

Från och med den här tiden kan vi återställa eller migrera SMS från en ny telefon lätt. SMS Backup + låter oss också justera saker som säkerhetskopiornas periodicitet, göra kopior endast om vi är anslutna till WiFi etc. Gratis och rekommenderas starkt.

Ladda ner QR-kod SMS Backup + Utvecklare: Jan Berkel Pris: Gratis

SMS Backup + har över 5 miljoner nedladdningar och 4,3 stjärnor.

SMS Backup & Restore

Den här appen är förmodligen den mest kompletta för att göra kopior av SMS, MMS och samtal. Dess stora dygd är att det tillåter oss dumpa alla meddelanden i en enda XML-fil som vi kan spara i det lokala minnet eller direkt ladda upp till molnet för när vi behöver det.

Det gör det också möjligt för oss att överföra meddelanden via WiFi direkt till en annan telefon, välja kopior av konversationer, skriva över gamla kopior, organisera reservkalendern och många andra intressanta funktioner.

Ladda ner QR-kod SMS Backup & Restore Utvecklare: SyncTech Pty Ltd Pris: Gratis

För närvarande har SMS Backup & Restore mer än 10 miljoner nedladdningar på Google Play och 4,5 stjärnor.

Om allt vi vill är att göra automatiska kopior av SMS då och då kan vi använda SMS Backup + utan större problem. Om det vi letar efter är att överföra alla våra SMS / MMS till en fil för att lagra den och hålla den säker från tidens gång: SMS Backup & Restore.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found