10 Netflix-dokumentärer som du nu kan titta på gratis på YouTube

Under de senaste veckorna har vi sett hur många streamingplattformar som har börjat erbjuda en del av sin premiumkatalog öppet och gratis, vilket är fallet med Apple TV eller HBO i Mexiko och USA. Netflix för sin del har gjort ett liknande drag, publicering 10 av dina mest populära dokumentärer direkt till YouTube, så att alla kan få tillgång till visningen utan några begränsningar.

Skillnaden i förhållande till Apple TV och HBO är dock att det är innehåll med ett högt utbildningsvärde. I åratal har Netflix tillåtit visning av denna typ av material i klassrum och skolor, men på grund av COVID-19-krisen och stängningen av skolor har man beslutat att lägga upp dessa dokumentärer på YouTube, tillsammans med varje visning med ytterligare utbildningsmaterial så att kan användas av lärare och elever.

Du kanske är intresserad: 78 gratis resurser (bio, musik, böcker) för att klara karantänen

Det här är de 10 dokumentärer som Netflix har laddat upp till YouTube

Det bör klargöras att alla dessa dokumentärer och dokumentärserier - totalt mer än trettio videor - är på engelska men med undertexter på spanska och andra språk. I alla fall har vi att göra med förstklassigt innehåll, riktigt populärt och som alla kan njuta av, även om vi för länge sedan har lämnat våra studentdagar.

13: e

Dokumentärfilmen fokuserade på den trettonde ändringen av USA: s konstitution, relaterad till slaveri och kriminalitet. kan du se henne HÄR och ladda ner det kompletterande utbildningsmaterialet på DEN HÄR LÄNKEN.

Abstrakt

Första säsongen av denna dokumentärserie fokuserade på konst, vetenskap och designfilosofi. Serien går in i de visionära sinnena hos några av världens största designers. kan du se henne HÄR och ladda ner det kompletterande utbildningsmaterialet på DEN HÄR LÄNKEN.

Bebisar

Valda kapitel från denna dokumentärserie spelades in under tre år och fokuserade på det första året i en människas liv, genom ögonen på några av dagens mest banbrytande forskare. kan du se henne HÄR och ladda ner det kompletterande utbildningsmaterialet på DEN HÄR LÄNKEN.

Jagar koraller

Dokumentärfilm som transporterar oss till några av de mest avlägsna och vackra platserna på planeten, djuphavet. Du kan titta på dokumentären HÄR och få tillgång till kompletterande utbildningsmaterial på DEN HÄR LÄNKEN.

Förklarade

En av de bästa dokumentärserierna på Netflix idag. Den består av korta kapitel, avsedda för att förklara ett specifikt ämne i varje avsnitt så att alla kan förstå det. Du kan se det HÄR (kompletterande utbildningsmaterial ännu inte tillgängligt).

Slå ner huset

Dokumentär om amerikansk politik där vi följer kampanjen för fyra kvinnor som stod vid lagvalet 2018. En av dessa politikområden är Alexandria Ocasio-Cortez, en välkänd kongresskvinna från New York. Du kan titta på dokumentären HÄR och ladda ner kompletterande material på DEN HÄR LÄNKEN.

Vår planet

Serier berättade av Sir David Attenborough som utforskar världens naturliga underverk, uppdelade i åtta delar eller kapitel. Ett projekt som det tog 4 år att spela in och som har en imponerande fotografering. Du kan se dokumentet HÄR och ladda ner utbildningsmaterialet i den här andra LÄNK.

Period. Meningens slut.

Kort dokumentär fokuserad på stigma som menstruation fortfarande medför i vissa samhällen som Indien, och vissa kvinnors kamp för att bli av med dessa föreskrifter. Du kan se det HÄR och ladda ner det relaterade materialet i detta LÄNK.

De vita hjälmarna

En kortfilm med fokus på volontärarbete i Syrien och Turkiet, inspelat i en krigszon under 2016. Du kan se dokumentären HÄR och få tillgång till utbildningsmaterialet i detta LÄNK.

Sion

Självförbättring kort som visar livet för Zion Clark, en professionell brottare som föddes utan ben och uppvuxen i ett fosterhem. Den fysiska utmaningen fungerade som en terapeutisk frisättning. Du kan se den korta HÄR och ladda ner relaterat utbildningsmaterial i detta LÄNK.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found