Spotify ger bort 3 månaders gratis premie till nya prenumeranter

Har du någonsin provat Spotify Premium? Om du inte har gjort det ännu har du tur, eftersom streamingmusikplattformen just har meddelat två nya erbjudanden för att locka fler människor till sin premiumprenumerationstjänst.

Nya prenumeranter De kommer att få 3 månaders gratis premie om de registrerar sig från idag till 30 juni. Ett erbjudande som gäller alla premiumplaner (familj, student och individuell plan). Å andra sidan, de som redan har haft Spotify Premium Tidigare, men annullerade sin prenumeration före den 14 april, kan de prenumerera om i tre månader för 9,99 €, vilket är en anmärkningsvärd minskning som ger oss en månadsavgift på drygt 3 euro, vilket inte alls är dåligt. Båda erbjudandena är tillgängliga från spotify.com/premium.

Fördelar med Spotify Premium vs gratisplanen

Om vi ​​är nya på Spotify och vi inte känner till fördelarna med premiumplanen (även om vi använder appen ständigt påminner det oss, så det är lite svårt att inte ta reda på det, verkligen), här är en liten sammanfattning med 4 nycklar i Spotify premiumplan.

  • Musiknedladdning: Vi kan ladda ner alla låtar vi vill ha - till exempel när vi är anslutna till ett Wi-Fi - och lyssna på dem offline utan att konsumera data och utan behov av en internetanslutning.
  • Inga annonser: Annonsering försvinner naturligtvis helt.
  • Lyssna på låten du vill ha just nu: Med gratisplanen kan du bara spela låtar i slumpmässig ordning. Med premiumprenumerationen försvinner denna begränsning.
  • Hoppa över låtar: Gränsen för låtar som vi kan hoppa över elimineras. Om du inte gillar en låt, slå nästa och det är det.

Spotify och COVID-19-pandemin

Allt tyder på att detta saftiga erbjudande är direkt relaterat till koronaviruskrisen, i ett försök från Spotify att behålla sina inkomster. Och det är att plattformen ger näring åt en stor del av sina vinster tack vare tillkännagivandena, ett område som har drabbats av ett särskilt starkt slag inom industrin på grund av den globala ekonomiska nedgång som COVID-19 genererar. En betydande minskning av reklamintäkterna som företaget själv har bekräftat i sin senaste kvartalsresultatrapport.

Det faktum att den 14 april nämns som tidsfristen för vilken användare måste ha sagt upp sin premiumprenumeration visar också Spotifys avsikt att återställa de användare som tappade prenumerationen för att spara pengar på grund av pandemin. Och det är det som Spotify klargör i sin kvartalsrapport att även om nedgången i prenumerationer har generaliserats har en av sex användare angett COVID-19 som den främsta anledningen till att prenumerera. Arbetslöshet och en osäker ekonomisk situation har gjort att många människor justerar sina fickor, så dessa billigare prenumerationer och erbjudanden som 3 månader gratis kan uppmuntra fler än en att återvända till veckan.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found