10 knep för att öka kraften i din WiFi-router - The Happy Android

Det finns ingen mobil enhet värt sitt salt som inte har WiFi-anslutning. Vare sig det är en bärbar dator, en mobiltelefon eller en surfplatta, alla erbjuder möjligheten att ansluta till Internet via WiFi, och när det inte fungerar, åh, när det inte fungerar! Vi känner en stickning i kroppen som säger att vår enhet just har blivit en värdelös sak.

10 tips för att förbättra signalen från din WiFi-router

Om vi ​​har en trådlös internetanslutning hemma vill vi därför att den ska vara så stabil och kraftfull som möjligt. Hur kan vi få det? Det är poängen! Nedan har vi sammanställt några av de bästa metoderna för att öka kraften och räckvidden för din WiFi-router. Om du har några extra förslag eller rekommendationer, tveka inte att besöka kommentarområdet.

1- WiFi N och AC bättre än WiFi A, B och G

Det första tipset för att öka styrkan och räckvidden för din WiFi-signal är att använda de senaste teknikerna för att förbättra räckvidden för din trådlösa signal. Teknik baserad på 802.11a, 802.11b eller 802.11g-standarderna är betydligt mindre kraftfulla än de som bygger på de nyare 802.11n och 802.11ac. Och om du har en router som stöder det senaste protokollet, känt som WiFi 6 (802.11ax), bättre än bättre. Obs! WiFi 6 erbjuder 4 gånger bättre prestanda än WiFi 5 (802.11ac).

Tänk på att för att kunna använda denna typ av WiFi-nätverk behöver du en WiFi-router och ett nätverkskort som stöder dessa tekniker.

2- Hitta den bästa platsen för din router

Vi vet att routrar är ganska fula och att de som dekorationsobjekt lämnar mycket att önska, men om du vill ha en bättre signalkvalitet måste du göra följande:

  • Placera routern i ett öppet område.
  • Flytta bort den från väggarna i rummet.
  • Placera routerns antenner i vinkelrätt läge.
  • Höj routern så högt som möjligt.
  • Försök att lämna routern i det mest centrala rummet i ditt hus.

För att hitta den mest balanserade punkten i huset kan det också vara tillrådligt att titta på det här andra inlägget: «Vad är mellanområdet för ett Wi-Fi-nätverk?»

3- Hitta den bästa trådlösa kanalen

När vår router avger WiFi-signalen fungerar den på en viss frekvens och kanal. Om vi ​​har grannar kring det är det därför mycket troligt att dina egna routrar skapar störningar i vår signal.

För att lösa detta problem måste vi leta efter ett intervall som är fritt från störningar och gör det möjligt för vår router att sända utan brus som försvagar signalen. Appar som WiFi-analysator De tillåter oss att göra en genomsökning för att se vilka kanaler som är lediga. Så vi kan konfigurera vår router så att den fungerar genom de mindre mättade kanalerna.

Denna app låter dig veta vilka som är de mest mättade kanalerna

För mer information om hur man hanterar grannarnas Wi-Fi-signaler, kolla in inlägget «Hur kan jag blockera min granns WiFi?»

4- Undvik störningar från andra enheter

Inte bara våra grannars routrar skapar störningar i vår signal. Andra hushållsapparater som trådlösa telefoner, mikrovågor och liknande de kan försvaga kraften i vårt WiFi. Lösningen på detta problem kan vara att köpa telefoner som fungerar på andra frekvenser eller router med dubbla band. Å andra sidan, om du inte vill spendera pengar kan du alltid försöka hålla din telefon och mikrovågsugn så långt borta som möjligt från din router.

Routrar med dubbla band kan hjälpa till att förhindra störningar från andra hushållsapparater

5- Akta dig för WiFi-tjuvar

Även om din WiFi-anslutning har ett lösenord kan det vara väldigt enkelt att hacka. Därför bör du inte bara ha minst en WPA-nyckel, utan du bör också öka säkerheten för din router. Hur? Här är några länkar som kan vara till stor hjälp:

  • Hur man skapar ett "osynligt" WiFi-nätverk med dold SSID
  • Foolproof-metod för att blockera inkräktare på ditt WiFi-nätverk
  • Hur man tar reda på om WiFi blir stulen och hur man undviker det
  • Hur man sparkar en inkräktare från ditt Wi-Fi-nätverk (för alltid)

6- Kontrollera applikationerna som äter upp din bandbredd

Streamingapplikationer som Netflix, onlinespel eller P2P-nedladdningar är äkta bandbreddsätare och gör internetanslutningen mycket långsammare för andra användare i ditt nätverk.

Oroa dig inte! Du kan konfigurera QoS (Quality of Service, or Quality of Service) i din router för att bestämma vilka typer av applikationer som förbrukar mer bandbredd och vilka mindre, så att du kan se till att de applikationer du vill inte går offline. Här är en liten manual som lär dig hur du konfigurerar QoS i en Dlink-router och som kan fungera som ett exempel för att konfigurera din hemma.

Med QoS-regler kan du distribuera routerns bandbredd

7- Öka bandbredden med hemlagade uppfinningar

Om du fortfarande märker att din router inte når alla hörn i ditt hus kan du alltid välja hantverk och skapa dina små uppfinningar för att öka din routers kraft. Tricks som använd en sil för köket, aluminiumfoliekartong eller läskburk ansluten till din router för att öka dess kraft är dagordningen och förutom att de är roliga är de mycket effektiva.

8- Öka signalen från din router med ett litet hack

Detta är redan något riskabelt. Du kan öka din routers kraft genom att installera DD-WRT-firmware. Vad den här firmware gör är att öka din routers kapacitet och ge den den extra boost den behöver.

De flesta routrar kan hantera upp till 70mW, så var mycket försiktig om du inte vill hamna med din router i papperskorgen. Om du vill veta mer om DD-WRT-firmware finns det en stor grupp om ämnet, och även på spanska.

9- Förvandla din gamla router till en repeater

Har du en gammal router som du inte använder alls? Gör det till en hemförstärkare. Placera det i det område av huset där signalen är svag och du kan njuta av en högre bandbredd. Här är en kort handledning som förklarar hur man uppnår en sådan prestation.

Om du har en gammal router som du inte använder kan du också vara intresserad av detta andra inlägg: «10 idéer för att återanvända din gamla router och ge den en ny användning»

10- Programmera routern så att den startar om automatiskt regelbundet

Visst är du en av dem som måste starta om din router varje gång eftersom det vid en viss punkt slutar fungera som det borde, eller hur? Du är inte den enda! Konstigt är att du inte behöver göra det då och då som alla andra.

Ett bra alternativ för att upprätthålla kvaliteten på din trådlösa signal är schemalägga vissa automatiska omstart (om möjligt på natten) så att strömmen inte sjunker när som helst. Hur? En av de enklaste lösningarna är att installera den ovannämnda DD-WRT-firmware, men du kan också gå in i routerns inställningar och se om den erbjuder denna funktion naturligt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found