Hur frigör du utrymme i Windows 10 - The Happy Android

Det spelar ingen roll hur mycket lagringskapacitet vår hårddisk har. Till slut, förr snarare än senare, hamnar vi alltid i samma situation: disken är full och det är dags att frigöra utrymme. Normalt inser vi vanligtvis inte det - åtminstone i mitt fall - förrän vi vill installera ett nytt program och vi ser att vi inte ens har utrymme att lagra ett eländigt textdokument. Oroa dig inte, det händer för alla!

Dessutom, nu när SSD-enheter är vanligare, vilket också tenderar att leda till mycket mer begränsat lagringsutrymme för användaren, är det viktigt att ha allt på sin plats. Du vet, skrapa ett par megabyte här och några gigabyte där för vår PC.

8 enkla sätt att frigöra utrymme i Windows 10

Om du också har lite utrymme på hårddisken kommer dagens inlägg säkert att intressera dig. Därefter granskar vi några av de mest effektiva metoderna för att frigöra utrymme i Windows 10. Visst känner många av dem redan, även om jag hoppas kunna överraska dig med några av dem. Låt oss gå dit!

1- Töm papperskorgen

Detta är det mest direkta och klassiska sättet att återvinna lite utrymme på din hårddisk. När du ser att dina spelningar är röda högerklickar du på papperskorgen som du ser på skrivbordet och väljer "Töm papperskorgen”.

Kom ihåg att när vi tar bort en fil i Windows tas den inte bort från minnet utan går till papperskorgen, så tar fortfarande upp diskutrymme. Många gånger genom enkel glömska samlar de dussintals GB. Töm papperskorgen då och då och din dator blir lyckligare!

2- Diskrensning

Windows har ett eget rengöringssystem som heter "Diskrensning" eller Diskrensning. Ett verktyg som kan hjälpa oss att frigöra utrymme genom att eliminera olika typer av filer: från tillfälliga internetfiler, genom minnesdumpfiler och till och med filer från tidigare Windows-installationer som fortfarande finns kvar på datorn.

Du kan öppna den här applikationen genom att skriva "Diskrensning"I Cortana eller genom att navigera till"Start -> Windows administrationsverktyg -> Diskrensning”.

Välj den enhet du vill analysera och klicka på "OK". Windows beräknar hur mycket utrymme det kan frigöra. Då visar det oss ett fönster med flera alternativ: markera rutorna för de objekt som du vill rensa och klicka på "Rengör systemfiler" om du också vill frigöra utrymme genom att radera filer som Windows.old-mappen.

3- Ta bort nedladdade filer och tillfälliga filer

I Windows är det också möjligt att ta bort tillfälliga filer och nedladdningar utan att köra skivfrigöringsverktyget. Klicka på Windows startknapp och gå till "Inställningar -> System”Och i sidomenyn klickar du på” Lagring ”.

Klicka på "Tillfälliga filer" under din lokala disk och välj alla element du vill ta bort. Obs! Om du ska ta bort allt innehåll i mappen Nedladdningar, se till att den inte innehåller några viktiga filer som du vill behålla.

4- Aktivera lagringssensorn

Inom inställningarna för “Inställningar -> System -> Lagring”Vi hittade också ett annat intressant verktyg som heter Storage Sensor. Om vi ​​aktiverar denna funktion tar systemet automatiskt bort alla tillfälliga filer som inte används, liksom allt innehåll från papperskorgen. äldre än 30 dagar.

Om du inte är en av dem som tömmer papperskorgen då och då är det bäst att lämna det här alternativet alltid aktiverat.

5- Flytta filerna till en annan disk eller ett externt minne

Ibland finns det filer som vi bara inte kan ta bort. Om det också är tunga filer (videor, ljud- / bildredigering, databehandling, tekniska verktyg) kan de snabbt ta slut på diskutrymme. I dessa fall är det viktigt att överväga möjligheten att flytta allt innehållet till en annan partition eller hårddisk - förutsatt att vi har en - eller till och med överföra all denna information till ett USB-minne eller extern disk för bevarande.

Tanken är att vi bara har på vårt huvudalbum de filer som vi öppnar regelbundetlämnar ledigt utrymme för att installera andra program och ladda ner filer utan att kompromissa med integriteten på vår hårddisk.

6- Inaktivera viloläge

Är du en av dem som använder Windows 10-viloläge? Om vi ​​istället för att stänga av vår dator helt och hållet skickar vi den till viloläge så kommer boot mycket snabbare. Innan systemet går in i viloläge tar det dock en ögonblicksbild av datorns aktuella tillstånd och de filer det har öppnats etc. som kan ta upp mycket utrymme.

För att ge oss en uppfattning kan filen hiberfil.sys konsumera upp till 75% av datorns RAM. Det betyder att om vi har 8 GB RAM kan vi omedelbart frigöra 6 GB genom att helt enkelt inaktivera viloläge.

7- Avinstallera applikationer

Detta är ytterligare ett av de uppenbara tipsen, men inte mindre viktigt för det. Om du har arbetat med din dator ett tag kommer du säkert att upptäcka att det finns applikationer som du inte har använt på länge. För att kontrollera det, gå till “Start -> Inställningar -> Program"(Eller skriv" Lägg till eller ta bort program "i Cortana) och titta på alla appar.

Om du använder program från äldre versioner av Windows de kanske inte visas i den här listan. För att hitta dem, skriv "Kontrollpanel"I Cortana och välj" Avinstallera ett program ", eller kör kommandot" control.exe ".

8- Spara filer i molnet och behåll inte dubbletter

Som standard innehåller Windows 10 ett molnlagringsprogram som heter OneDrive. Det är det mest praktiska eftersom det alltid visas i filutforskaren tillsammans med resten av mapparna och enheterna på vår dator.

Dra nytta av det här extra lagringsutrymmet, men försök att inte behålla dubbletter. Om du redan har en fil sparad i OneDrive, spara inte ytterligare en kopia på datorns hårddisk. På detta sätt kommer du att kunna spara några spelningar och samtidigt kommer du att kunna komma åt alla dessa dokument online var som helst utan att behöva anslutas till datorn.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found