Så här aktiverar du Frames Per Second (FPS) -räknare i Windows 10

I november förra året meddelade Microsoft införandet av en bilder per sekund (FPS) räknare i Xbox Game Bar. En viktig del av informationen om vi vill veta spelets verkliga prestanda och kontrollera om det är sant när en utvecklare berättar att hans spel kan köras med 60 bilder per sekund utan att förstöra. Därefter förklarar vi hur man aktiverar den nya funktionen på datorer med Windows 10.

Vad är ramarna eller "ramarna" per sekund i ett videospel?

Bildrutor per sekund (bildrutor per sekund på engelska) är det mått som används för att redovisa antalet bilder eller bilder som visas på skärmen för en sekund. Under kursen eller utvecklingen av ett videospel kan denna siffra variera från några få FPS till 60FPS (vilket vanligtvis är det maximala standardbelopp som de flesta storfilmer i spelvärlden strävar efter) beroende på den grafiska belastningen på titeln och programmerarna. förmåga att upprätthålla spelets rörlighet även i de mest tekniskt krävande ögonblicken. Med rätt hårdvara kan även 240FPS uppnås.

Det bör klargöras att ja, att dessa uppgifter inte en indikation på bildkvaliteten (För det måste vi titta på upplösningen), utan snarare uppdateringsfrekvensen för det audiovisuella innehållet som visas för oss på skärmen.

Hur man aktiverar Windows 10 Native FPS-räknare

Beroende på uppdateringar som vår dator har fått är det möjligt att vi redan har Xbox Game Bar Bland applikationer för Windows 10. Den nya fps-räknaren ska visas automatiskt, eftersom det här är en funktion som släpptes i mitten av november.

Vi kan kontrollera det enkelt genom att trycka på Win + G-tangenten eller genom att skriva "Xbox Game Bar" i Cortana. När applikationen är öppen hittar vi ramräknaren i "Prestanda”.

Om vi ​​klickar på fältet "FPS -" ser vi att en rullgardinsmeny öppnas där vi måste ge vissa behörigheter till vår användare. Vi väljer "Begär åtkomst", vi ger relevant tillåtelse och startar sedan om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

När datorn har startats om måste vi bara öppna ett spel och starta applikationen (Win + G) för att se fps-räknaren i realtid.

Så här får du Xbox Game Bar

Om vi ​​inte har verktyget installerat än kan vi också hitta det tillgängligt gratis i Microsoft Store.

  • Öppna Micosoft Store (du hittar den i Cortana eller i listan över applikationer i startmenyn) och söka efter applikationen Xbox Game Bar.
  • Installera appen och vänta tills alla drivrutiner uppdateras. Starta om datorn.

  • Starta ett videospel på din dator och kör sedan tangentkombinationen "Win + G".

Detta öppnar Xbox Game Bar, där du kan se ramräknaren, liksom andra intressanta data relaterade till spelets prestanda, till exempel förbrukningen av CPU, GPU och RAM-minne.

FPS-räknare fungerar inte?

Om räknaren per bildruta inte visar några data, se till att du har administratörsbehörighet om laget och att du också är en del av den lokala gruppen "Prestanda logg användare”.

För att kontrollera den sista informationen kan du skriva “Laghantering"I Cortana och i adminpanelen navigerar du till"Datorhantering (lokal)> Lokala användare och grupper> Grupper”. Här hittar du en grupp som heter “Prestanda logg användare": Om din Windows 10-användare inte ingår i gruppen, lägg till den och starta om datorn.

Du kan också utföra samma åtgärd genom kommandon, öppna ett terminalfönster med administratörsbehörigheter och starta följande kommando:

net localgroup "Performance Log Users" / add

Efter att ha använt kommandot rekommenderas det att starta om datorn så att de nya principerna tillämpas.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found