Hur man startar en APP utan åtkomst till Android Desktop - The Happy Android

Du kan köra en Android-applikation utan att komma åt användargränssnittet på din mobiltelefon, det vill säga utan att gå in på skrivbordet eller applikationslådan och välja den app du vill starta.

För ett par dagar sedan kom jag över en telefon vars användargränssnitt hade försvunnit, och när telefonen slogs på verkade skärmen svart, utan någon knapp eller meny att använda, vilket lämnade telefonen helt värdelös. Efter att ha undersökt allt möjligt och ställt inför omöjligheten att göra en hård återställning eller installera om system-ROM tack vare en något dålig tillverkning av telefonen (jag kommer inte att säga varumärken, men det var en mobil av asiatiskt ursprung) lyckades jag hitta lösning: Installera en "launcher" (en emulator som ändrar utseendet på skrivbordet och applikationslådan). Men för att installera någon av de många bärraketerna på marknaden är det nödvändigt att köra Google Play Butik. Men hur gör man det utan att komma åt via skrivbordsikonen eller applikationslådan?

  • Dra fingret uppifrån för att visa meddelandefältet. Klicka på "Byt / ändra" för att komma åt genvägar för inställningar på telefonen (på vissa mobiler har du en knapp med fyra rutor som i den andra bilden)

  • Klicka på ikonen Systeminställningar. Denna ikon kan representeras på olika sätt (vi bifogar 2 exempel).

  • Väl inne i de allmänna inställningarna, gå till avsnittet “Applikationer"Och leta efter applikationen du vill starta, i det här fallet som jag säger till dig var" Google Play Store ".

  • Kör nu bara applikationen genom att trycka på knappen "Kasta”.

Som jag nämnde ovan behövde jag i mitt fall en skrivbordsemulator, så en gång in i Google-butiken letade jag efter en launcher för att göra skrivbordsuppgifterna som telefonen hade förlorat.

Det här exemplet som jag presenterar för dig fungerar för att lösa ett problem med brist på skrivbord, men som du ser tjänar det också till att installera vilken app som helst eller för att kunna ändra någon inställning på telefonen eller till och med att kunna lämna den i fabrikstillstånd vid behov. Jag har testat på flera telefoner med Android 4.4.2 (Kit Kat) och det fungerar perfekt, och även om jag inte har kunnat reproducera det med en Sony Experia-modell verkar det inte som om det skulle vara ett stort problem att utföra detta typ av knep i de flesta Android-terminaler idag dagligen.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found