Sweatcoin, appen som betalar dig (riktiga pengar!) Att gå

Gillar du sport? Går du vanligtvis en gång ibland eller kastar du dig upp och ner hela dagen utan att stanna? Då borde du veta att du kan tjäna pengar på alla dessa promenader och konvertera dem till riktiga pengar med Sweatcoin-appen. Que ?!

Sweatcoin är en applikation för Android och iOS utvecklad 2015 av Oleg Fomenko med hjälp av en grupp ryska affärsmän som är bosatta i England. Tanken med dess skapare är att erbjuda ett incitament för människor att göra fysisk träning i utbyte mot en virtuell valuta att vi senare kan byta ut gåvor, rabatter och till och med hårda kontanter via Paypal.

Hur fungerar Sweatcoin?

På papperet låter teorin underbart, men hur detta översätts till den faktiska användningen som vi kan ge applikationen är en helt annan historia. Innan vi börjar tänka att det här är ännu en bluff som vi kan hitta i mobilappar, låt oss ta en titt på vad Sweatcoin verkligen erbjuder ...

"Token" eller virtuell valuta

Sweatcoin skiljer sig i huvudsak inte från de typiska applikationerna för löpning eller promenader. Å ena sidan har den en markör som registrerar alla steg vi tar (så länge vi bär med oss ​​mobilen, förstås). Även om det ja, förutom att räkna stegen, innehåller det inte något annat verktyg för att mäta fysisk träning: det håller inte koll på kaloriförbrukningen, det mäter inte avstånd, det spårar inte GPS-rutter eller skapar rutiner eller liknande.

I stället har vi en plånbok där de så kallade Sweatcoin-tokens ackumuleras. När vi går en promenad räknar applikationen stegen, och när den har verifierats förvandlas den till plattformens virtuella valuta. Så enkelt som det.

Vad kan vi använda Sweatcoin för?

I det ögonblick vi har vår lilla plånbok full av Sweatcoins kan vi gå till applikationsbutiken och byta ut dessa tokens mot olika produkter, till exempel:

  • Prenumerationer på premiumtjänster.
  • Donationer till crowdfunding-kampanjer.
  • Kläder, teknik, resor ...
  • Kontanter.

För att ge oss en uppfattning om vad vi kan få, om vi för närvarande går in i butiken ser vi att det finns en Samsung 4K 75 ”TV (20 000 Sweatcoins), en 5-dagars resa till Disney World (15 000 Sweatcoins), en 1 000 kupong euro i Paypal (20 000 Sweatcoins) eller en middag i Eiffeltornet i Paris. Det finns också andra mer blygsamma priser som 3 månaders premiumprenumeration på Tidal, 3 euro kontanter i Paypal, sportkläder och en GoPro Hero7, bland annat intressanta saker.

Använd erfarenhet

Med tanke på att vi kan få 1 000 euro i utbyte mot 20 000 sweatcoins kan vi beräkna det 1 sweatcoin motsvarar exakt 5 euro. Hur många Sweatcoins kan vi få då om vi går en lång promenad varje dag?

För att verifiera detta har vi gått ut i ett par dagar, och vi har sett det en promenad på en halvtimme motsvarar 5 sweatcoins så så. Därför, om vi tar detta lite på allvar och går ett par timmar om dagen kan vi samla upp till 20 sweatcoins om dagen. Med de pengarna kunde vi få sportkläder på drygt en månad, liksom några andra intressanta rabatter ... men om vi tänker på 4K-TV eller tusen euro i kontanter skulle vi behöva nästan 3 års dagliga promenader.

Dessutom har Sweatcoin-appen 5 typer av profiler, och var och en av dem tillåter oss att samla in maximalt mynt dagligen, det nuvarande taket är maximalt 20 tokens / dag.

Ladda ner Sweatcoin QR-kod - Walking Rewards stegräknare Utvecklare: Sweatco Ltd Pris: Gratis

Är det värt att installera och använda den här applikationen då? Personligen tror jag att det kan vara ett bra incitament att uppmuntra till daglig träning, men om vi tror att vi ska bli rika medan vi blir solida, är vi troligtvis besvikna. Å andra sidan, även om butiken inte har många utbytbara produkter, har den några presenter och premiumrabatter som inte är dåliga alls, och om vi är vana att gå en promenad varje dag, efter ett år kan vi upptäcka att Vi kan till exempel ta med oss ​​en GoPro.

Du kanske är intresserad: De 10 bästa apparna för att träna hemma

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found