Cash Converters, det fantastiska alternativet till Wallapop och Vibbo? - The Happy Android

I dagens inlägg vill jag prata om ett ämne som någonsin har gått igenom oss. "Vad gör jag med min gamla mobil, jag säljer den? ”. Vi byter smartphones snabbare och snabbare, och så snart vi inser att vi hittar en, och ibland upp till två mobiler i lådan knådar damm.

I mitt fall hade jag en väldigt cool och väl omhändertagen Yotafon som jag knappt använde förutom att lyssna på musik, och jag uppmuntrades att sälja den genom Cash Converters, och sanningen är att jag inte kunde lämna mer nöjd med allt detta liten rörelse.

Att sälja en mobil via Cash Converters kunde inte vara mer praktiskt

Den här gången har jag bestämt mig för Cash Converters eftersom jag tidigare använt Wallapop (och ibland med Vibbo) och vid tidigare tillfällen Jag ville ha något annat som skulle hindra mig från att handla direkt med individer. Jag har redan haft mina plussar och minusar med några köpare och den här gången gick jag på rullar, sista minuten prat och liknande.

Fysisk butik eller direkt hemifrån

Jag fick nyligen veta att från webbplatsen Cash Converters Express Sale kan du få en direkt bedömning av din mobil. Min första idé var att se om de skulle ge mig ett bra pris, och i så fall, eftersom de har en butik här i Donosti, skulle jag komma in och ta smarttelefonen till dem. De har mer än 80 fysiska butiker spridda över hela Spanien, och sanningen är att det till viss del är något som ger dig mycket säkerhet när det gäller att sälja föremål av ett visst värde, till exempel en mobiltelefon.

Försäljningsprocessen

Efter att ha konsulterat onlinebedömningen och sett hur enkelt (och framför allt bekvämt) det är att sälja via webben bestämde jag mig för att genomföra hela försäljningsprocessen hemifrån och därmed undvika att gå igenom butiken. Processen är följande:

  • Du registrerar dig för expressförsäljning och laddar upp ett foto med mobiltelefondetaljer.
  • På fem minuter får du en omedelbar bedömning på din telefon.
  • Om du accepterar erbjudandet de skickar en kurir för att hämta artikeln helt gratis, och om allt är ok på mindre än 24 timmar gör de insättningen.

För att ge dig en uppfattning fick jag utvärdera min Yotafon på en tisdag, och vid fredagen vid middagstid hade jag redan gjort betalningen. Och allt utan att lämna hemmet!

Fördelar framför andra alternativ

Jag tror att det bästa med hela upplevelsen, förutom att kunna hantera direkt med proffs (vilket uppskattas särskilt när det gäller begagnade eller begagnade föremål, kan människor bli väldigt hårda), har upptäckt försäljningssidan på -linje.

Att kunna göra en första utvärdering innan ens registrering är en detalj, och både insamlingen och hastigheten vid betalningen är mer än tillfredsställande. Om vi ​​väljer försäljning i en fysisk butik är betalningen omedelbar, men om vi inte har något emot att vänta ett par dagar är det i bästa fall bekvämt att göra all ledning hemifrån.

Hur mycket kan jag sälja min smartphone för?

I allmänhet och om mobilen är i gott skick kan vi få ett ganska bra inköpspris. För att ge dig en idé, en Samsung Galaxy S7 som nu är runt 400-450 euro, om vi tar hand om det vi kan få cirka 240 euro för det.

Du måste tro att Cash Converters då du måste sälja den mobilen till ett justerat pris, antingen i en av dess fysiska butiker, på eBay eller i sin webbshop, så utvärderingen kommer alltid att vara något nära hälften eller lite mindre än det ursprungliga priset. Vilket å andra sidan inte är dåligt alls.

Kort sagt, ett enkelt, rättvist och bekvämt sätt att bli av med vår gamla mobil och få lite nya pengar på vägen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found