Hur får man gratis Wi-Fi med Osmino-appen - The Happy Android

Android har flera verktyg som tillåter oss att ha gratis wifi i vår terminal. För en tid sedan pratade vi om den stora Wifi Master Key, och idag tar vi med oss ​​en mycket liknande app som heter Osmino, som vi kan få tillgång till 120 miljoner offentliga och privata anslutningar även offline.

Osminos Wi-Fi-kartor har mer än 3 000 000 åtkomstpunkter i USA, 600 000 åtkomstpunkter i Mexiko eller 200 000 åtkomstpunkter i Spanien, för att bara ge ett par exempel. Perfekt för när vi åker till ett annat land eller om vi behöver hitta en gratis anslutning i alla delar av vår stad.

Applikationen rekommenderas också starkt för användare med lite teknisk kunskap, eftersom det inte är nödvändigt att ange något lösenord eller några andra nätverksparametrar eller konfigurationer. Allt görs genom att trycka på en enda knapp och därifrån upprättas anslutningen automatiskt. Låt oss se hur det fungerar.

Ladda ner QR-kod osmino Gratis WiFi-åtkomstpunkter, lösenord Utvecklare: TSDC Pris: Gratis

Hur man ansluter till gratis Wi-Fi-nätverk i Spanien, Mexiko, USA och andra länder med Osmino-appen

Totalt erbjuder Osmino-verktyget gratis anslutningskartor för mer än 150 länder. När applikationen har installerats är proceduren som ska följas alltid densamma.

  • Om det är första gången vi går in i applikationen ber systemet oss att acceptera sekretessvillkoren.
  • Därefter ser vi ett meddelande som begär åtkomst till enhetens GPS-plats. Ge behörigheterna så att applikationen kan visa oss de närmaste åtkomstpunkterna enligt vår plats.
  • Applikationen kommer också att be oss om tillgång till enhetens multimediefiler, även om vi i det här fallet kan neka åtkomst eftersom det inte är ett strikt nödvändigt krav att utföra sökningar och anslutningssvepningar. Även om vi måste aktivera det om vi vill ladda ner och använda offline-kartor.
  • Väl inne i applikationen ser vi en karta med alla tillgängliga åtkomstpunkter. Om vi ​​skjuter fingret från botten uppåt visas en lista med alla tillgängliga gratis Wi-Fi.
  • För vart och ett av dessa nätverk får vi veta om det är ett öppet eller privat nätverk, namnet på Wi-Fi-nätverket, avståndet till oss och användarnas åsikter (om sådana finns).
  • När vi är inom nätverkets räckvidd, välj det bara för Osmino-appen för att upprätta anslutningen automatiskt.

Utöver detta hittar vi bredvid varje tillgängligt wifi en knapp på höger sida, längst ner på kartan, där vi kan trycka och Google Maps öppnas automatiskt med rutten för att nå den platsen. Sanningen är att det inte kan vara enklare.

Om vi ​​vill ladda ner en karta för att kunna konsultera den utan att ha en aktiv dataanslutning kan vi också göra det från ikonen med kartritningen som vi kommer att se i skärmens övre högra område. I resten av menyn till vänster erbjuder Osmino oss också möjligheten att filtrera Wi-Fi-punkterna enligt de insamlade åsikterna eller om de är verifierade åtkomstpunkter.

När vi ansluter till okända wifis är det lämpligt att alltid använda ett extra skydd. Därför rekommenderar jag att du som en personlig rekommendation använder en VPN-app för att upprätthålla integriteten genom att kryptera din mobiltrafik. För detta kan du titta på inlägget "De bästa gratis VPN-tjänsterna från 2020" eller installera en applikation som WARP, vilket är bra för denna typ av situation.

I allmänhet en app som är mest användbar och rolig, även om den har annonser (inte alltför invasiv, men annonser trots allt). Annonsering som vi kan bli av med, ja, genom att gå till premiumversionen av applikationen, som är tillgänglig för 0,99 € per månad. Ett pris som kan vara mycket överkomligt om vi ska ge applikationen en återkommande användning. Tappa inte ur sikte!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found