Hur man automatiskt slår på och av WiFi på Android

I den förhistoriska början av denna blogg, när dinosaurierna fortfarande gick bland oss, diskuterade vi redan dilemmaet för vilken typ av anslutning som förbrukar mest batteri, Wi-Fi eller mobildataanslutningen. Om vi ​​antar att båda spenderar mer eller mindre samma sak är det inte det mest rekommenderade att ha Wi-Fi-signalen alltid aktiverad, eftersom detta gör att telefonen ständigt söker efter trådlösa signaler och därmed batteriet tar slut innan.

För att förhindra att detta händer är det vanligtvis en bra idé att bara slå på Wi-Fi när vi behöver det, även om vi senare kan glömma bortkopplingen. Och skulle det inte vara tillrådligt att också kunna inaktivera Wi-Fi när mobilskärmen är avstängd eller efter en viss nattetid? Kort sagt, här skulle idealet vara att kunna bära större kontroll över när Wi-Fi-signalen aktiveras och avaktiveras, och det är precis vad vi kan göra med applikationer som WiFi Automatic eller WiFi Auto.

Rekommenderat inlägg: Hur man förbättrar och förstärker wifi-signalen på Android

Så här styr du wifi-mottagaren på Android med WiFi Automatic

WiFi Automatic är ett gratis verktyg för Android som låter oss göra det skapa automatiseringar för att slå på och av wifi-signalen på Android-enheter. Applikationen är väldigt lätt att använda och erbjuder ett brett utbud av anpassningar så att vi till exempel kan bestämma när vi vill att telefonens Wi-Fi-mottagare ska aktiveras:

 • Aktivera wifi när du låser upp enheten.
 • Aktivera Wi-Fi vid en viss tid på dagen.
 • Slå på wifi automatiskt så ofta (5 minuter, 15 minuter, 30 minuter, 1 timme, 2 timmar etc.) för att göra skanningar.
 • Aktivera Wi-Fi medan du laddar telefonen.
 • Aktivera Wi-Fi när du går in på vissa platser.

När det gäller automatisk avstängning hittade vi också några intressanta alternativ:

 • Stäng av wifi när skärmen stängs av.
 • Inaktivera Wi-Fi när mobilen inte är ansluten till något nätverk.
 • Stäng av Wi-Fi automatiskt vid en viss tid på dagen.

Sanningen är att det är en mycket komplett applikation som kan användas mycket.

Ladda ner QR-kod WiFi Automatisk utvecklare: j4velin Pris: Gratis

Hur man schemalägger automatiskt Wi-Fi till och från med Wi-Fi Auto

Det andra stjärnverktyget när det gäller hantering av Wi-Fi-nätverk är Wi-Fi Auto. Det är lite mer komplicerat än WiFi Automatic, även om det inte heller erbjuder flera intressanta verktyg.

 • Slå på wifi när skärmen slås på.
 • Stäng av wifi när skärmen stängs av.
 • Aktivering och avaktivering av Wi-Fi-signalen med hjälp av en knapp i själva applikationen.

En av dess mest intressanta detaljer är att den låter oss etablera en tidsgräns på några sekunder från att skärmen stängs av tills signalen inaktiveras för att undvika oavsiktliga avstängningar.

Dessutom tillåter det dig att skapa schemalagda uppgifter på ett sådant sätt att vi kan bestämma när Wi-Fi-mottagaren ska slås på eller av enligt de angivna parametrarna.

Ladda ner QR-kod Wifi Auto Developer: Cygnus Software Pris: Gratis

Enligt dess utvecklare kan dessa typer av applikationer hjälpa oss att spara upp till 30% batteri, så om vi har en smartphone med begränsad autonomi kan det vara en mycket praktisk och rekommenderad lösning.

Som en kompletterande åtgärd bör det nämnas att vissa Android-telefoner också har en mycket intressant systeminställning som tillåter oss aktivera wifi automatiskt vi är alltid nära nätverk av hög kvalitet. Detta alternativ finns i enhetens allmänna konfiguration i «Inställningar -> WiFi -> WiFi-inställningar -> Slå automatiskt på WiFi«.

Du kanske är intresserad: Hur man tar bort en inkräktare från ditt Wi-Fi-nätverk (för alltid)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found