Hur man tar bort Windows.old-mappen korrekt - The Happy Android

¿Du har just installerat Windows 10 på en dator att du redan hade en äldre version av Windows? Har du Windows XP / 7/8 och har du uppgraderat till Windows 10? Då har du förmodligen stött på mappen Windows.old någon gång och vill radera det.

Den ligger vanligtvis i huvudpartitionen på vår hårddisk, och sanningen är att den tar mycket plats. Ett dyrbart utrymme som vi kunde frigöra och utnyttja för andra ändamål. Därför kommer vi att se i dagens inlägg hur man tar bort Windows.old-mappenkorrekt och utan komplikationer. Således kommer vi att ha lite mer utrymme i (C :) för att installera program, lagra dokument, videor eller vad vi än vill.

Vad är Windows.old-mappen och vad är den för?

Det är aldrig en bra idé att ta bort en mapp från ditt system utan att veta exakt vad den gör. I det här fallet är Windows.old den mapp där de lagras alla systemfiler och användardokument från den tidigare Windows-installationen som vi hade på laget.

När vi installerar Windows 10 på en dator som redan hade en tidigare installation av Microsoft-operativsystemet samlas det in och sparas om vi någonsin vill gå tillbaka och gå tillbaka till föregående version. Den här mappen kallas vanligtvis Windows.old eller Windows.old.000 (om vi har mer än en tidigare installation) och dess storlek är vanligtvis mellan 4 GB och 25 GB.

Därför är det bäst att ta bort den om vi är säkra på att vi inte alls vill ha informationen lagrad där.

I mitt fall upptar Windows.old upp till 24 GB, vilket inte är exakt litet.

Hur man tar bort Windows.old korrekt

Om vi ​​försöker ta bort Windows.old-mappen på ett traditionellt sätt kommer systemet att hindra oss (behörighet och så vidare). För att göra en ren radering har vi flera alternativ.

1 # Vänta en månad: Windows.old rensar sig själv

Om vi ​​väntar i 30 dagar att passera, Windows själv tar bort mappen automatiskt. När månaden har gått förstår systemet att vi inte längre behöver gå tillbaka till en tidigare version och raderar därför säkerhetskopian som är lagrad i Windows.old för att frigöra utrymme.

2 # Använd diskrensning

Om vi ​​har en SSD-disk på 125 eller 250 GB, kan de 20 spelningar som kopian av Windows.old upptar göra stor skillnad. I det här fallet kan vi hoppa över väntemånaden och ta bort mappen själva.

  • Först öppnar vi ”Diskrensning”Genom att söka i Cortana.

  • Klicka på "Rensa upp systemfiler”.

  • I det här nya fönstret markerar vi alternativet "Tidigare Windows-installationer”.

  • Vi klickar på "Att acceptera”Att börja radera.

När du är klar ser vi att mappen Windows.old (och Windows.old.000 också, om vi hade en andra installation) har försvunnit från roten till (C :).

3 # Ta bort Windows.old manuellt genom att ändra läsbehörigheter

Den sista metoden är den minst ortodoxa, även om vi inte kan säga att den inte fungerar heller. Det är långsammare än att använda Diskrensning, eftersom här måste systemet ändra behörigheterna för varje mapp och fil som utgör Windows.old.

  • Vi högerklickar på Windows.old-mappen och väljer "Egenskaper”.
  • Vi avmarkerar fliken "Endast läsbart"Och klicka på"Tillämpa”.

  • I det här nya fönstret markerar vi ”Tillämpa ändringar i den här mappen och alla undermappar och filer"Och klicka på"Att acceptera”.

Denna process kan ta flera minuter. När tillståndsändringen är klar måste vi bara välj mappen Windows.old och ta bort den på ett traditionellt sätt (höger knapp och “Göra sig av med”Eller så trycker vi på raderingsknappen).

Om du tyckte det här inlägget var intressant kan du ta en titt på resten av bloggens tutorials och tricks i kategorin Windows. Det finns några som är riktigt bra!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found