TP-LINK TL-WN725N Network Adapter Review

Nano USB trådlöst nätverksadapter TP-LINK TL-WN725N, det är en mycket snygg gadget. Är om en liten USB-enhet som en gång har anslutits till din dator, gör att den kan ansluta till ett WiFi-nätverk med en hastighet på 150 Mbps.

TP-LINK TL-WN725N-funktionalitet

Med TP-LINK TL-WN725N-nätverksadaptern kan du ansluta till trådlösa nätverk 802.11B, 802.11G och 802.11n, vilket innebär att du kan ansluta till de flesta befintliga trådlösa nätverk. Och det har också ett ganska anmärkningsvärt intervall, att kunna upprätta en anslutning till och med vara mer än 10 meter från routern. I mitt fall försökte jag ansluta den till en bärbar dator i vardagsrummet, och till och med att ha routern i ett annat rum ganska långt borta ledde surfning och nedladdningar inte alls.

TP-LINK nano-nätverksadapter sticker ut för sin elegans och storlek

Det mest slående, och kanske den främsta anledningen till att få denna USB-nätverksadapter är just dess storlek. Vi kommer aldrig att känna att vi lägger till ytterligare ett komplement till vår dator. Det är väldigt litet och eftersom det är så iögonfallande kan vi låta det vara anslutet till den bärbara datorn och glömma det.

Installation och drivrutiner för TP-LINK TL-WN725N

Den enda nackdelen med TP-LINK TL-WN725N skulle vara installationsprocessen och drivrutinerna. Från och med Windows 8 känner systemet igen enheten utan att behöva installera ytterligare drivrutiner, men för tidigare versioner som Windows 7 eller XP krävs ett installationspaket.

Enheten levereras med drivrutinerna på en CD, men om du har tur att inte ha en hårddisk på din dator kan installationen vara ett problem. I princip kan du också ladda ner drivrutinerna från TP-LINK-webbplatsen , men i mitt fall kunde jag inte installera dem korrekt och jag var tvungen att skapa en bild av installationsskivan som följde med enheten och installera drivrutinerna från en pendrive.

Det verkar som om det finns två versioner av samma produkt, och om du har turen att köpa V2-versionen av TP-LINK TL-WN725N du kommer att ha vissa svårigheter att installera den i gamla operativsystem eller i någon annan enhet som hallon. Var försiktig, det betyder inte att det inte fungerar. Det fungerar perfekt, men du måste arbeta lite mer på det.

TL-WN725N är "Ant-man" för externa nätverkskort / Bild: ComicBookResources.com

Enhetens tekniska detaljer

Slutlig bedömning av TL-WN725N

Kort sagt, om den bärbara datorns nätverksadapter är felaktig (eller om du vill tillhandahålla WiFi-anslutning till din stationära dator) och du behöver TP-LINK nano USB-nätverksadapter är en praktisk, effektiv och elegant lösning som ett starkt rekommenderat alternativ. Det har också ett nästan löjligt pris för allt det erbjuder, vilket gör det till ett alternativ att överväga.

Du kan få TP-LINK TL-WN725N nano USB trådlöst nätverksadapter på Amazon för endast 6,90 EUR.

Köp TL-WN725N från TP-LINK på Amazon

Slutresultat: 8/10

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found