UMIDIGI Z2 i analys, en klon av Huawei P20 Pro med 6 GB RAM

Vi är trötta på att se kloner av Samsung Galaxy eller Xiaomi-telefoner. Här har UMIDIGi kastat ner på mittgatan, och istället för att kopiera de vanliga har det beslutat att inspireras av en annan av de stora, Huawei. De UMIDIGI Z2 Det är en tydlig "hyllning" till den asiatiska jättens P20 Pro, som håller 6 GB RAM, hacket och de fyra kamerorna i den senare.

I dagens granskning tittar vi på UMIDIGI Z2, en väldigt söt terminal för dem som letar efter ström i en sofistikerad telefon inom premium mellanklass som kommer från Kina.

UMIDIGI Z2 i analys: en skärm med alla ljus, med hack och 6 GB RAM

Bortsett från att vi står inför en fullfjädrad klon av Huawei P20 Pro med några små variationer i designen - som placeringen av den bakre kameran - är sanningen att UMIDIGI Z2 är en konsekvent telefon i sig. Låt oss titta på dess specifikationer lite mer detaljerat.

Design och display

UMIDIGI Z2 har en 6,2-tums Full HD + (2246x1080p) skärm som täcker praktiskt taget hela fronten. Lämna det ja, det redan mytiska hacket eller “hack”Topp av iPhone X avslöjad. Nyfiken, eller hur? Huawei kopierar Apple och UMIDIGI kopierar Huawei. Cirkeln stängs, vänner.

Skärmen har en pixeldensitet på 407 ppi, vilket garanterar oss som helhet en riktigt anmärkningsvärd bildkvalitet. Terminalen har mått på 15,34 x 7,44 x 0,83 cm och en vikt på endast 165 gram. Ett mycket positivt faktum att ta med i beräkningen, eftersom normalt med denna typ av kloner tenderar vikten att vara mycket högre än originalet. Vilket inte är fallet med denna Z2.

En annan detalj som inte kunde saknas är Twilight-färgfinish på P20 Pro med böjt glas på baksidan. Den finns också i svart och skymningssvart (en lutning från lila till svart).

Kraft och prestanda

Inuti UMIDIGI Z2 hittar vi viktutrustning. Å ena sidan har vi en av de bästa Mediatek-processorerna, den Helio P23 Octa Core körs på 2,0 GHz, Tillsammans med en muskulös 6 GB RAM och 64 GB utbyggbart internt minne. Allt detta med den senaste versionen av Android 8.1 Oreo.

För prestationsändamål översätts detta till en kompetent enhet, med vilken vi kommer att kunna köra praktiskt taget alla appar som Android gör tillgängliga för oss, spel, navigering etc. Om vi ​​inte är på väg hardcore spelare vi kommer inte att märka för mycket skillnad med en terminal med större bagage.

Även om det är en skillnad som är uppenbar, bara genom att ta en titt på deras benchmarking-resultat: 58 000 poäng i Antutu. En poäng som gör det klart för oss att det här är ett mellanklass. Mycket trevligt och muskulöst, men trots allt ett mellanklass (något som uppskattas om vi inte har fickan för många skrämmer).

Kamera och batteri

UMIDIGI har inget att göra mot Huaweis tredubbla Leica-kamera, men det betyder inte att den inte levererar en ganska intressant uppsättning. Z2 satsar också på de fyra kamerorna: 2 bakre 16MP + linser8MP tillverkad av Samsung med bländare f / 2.0, och ytterligare 16MP + 8MP dubbel för selfieområdet.

Till batteriet har tillverkaren valt en kapacitet på 3850mAh. En siffra som ger autonomi utan att påverka telefonens slutliga vikt. Vad mer, har snabb laddning och USB Type-C.

När det gäller resten av funktionerna har den Bluetooth 4.0, upplåsning via Face ID, Dual 4G VoLTE och en dubbel SIM-kortplats (nano + nano).

//youtu.be/by3xtnfsINo

Pris och tillgänglighet

UMIDIGI Z2 är i full lanseringsfas, med ett lanseringspris på 213,94 euro, cirka 249,99 dollar att ändra, på GearBest. När lanseringskampanjen är över den 18 juni kommer dess officiella pris att vara 299,99 dollar, cirka 256 euro.

Kort sagt, en enhet med ett mycket bra valuta för pengarna som vi kan göra väldigt få nackdelar med. För det pris som det har är sanningen att det är det bästa vi för närvarande kan hitta i mellanklassen. Bra RAM, bra kamera, bra batteri och en mycket attraktiv design.

GearBest | Köp UMIDIGI Z2

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.