Kan vi verkligen veta vem som besöker vår Facebook-profil?

Visst har du någonsin undrat. Finns det något sätt att veta som besöker vår personliga Facebook-profil? Sanningen är att det är en väldigt saftig information, eftersom om vi har en offentlig profil på Facebook kan vem som helst komma åt den och se våra foton och annan personlig information som vi lägger upp där. Men vi visste redan att när vi registrerade oss på Facebook, eller hur?

Vem besöker min profil? Ta en titt på Facebook-koden: InitialChatFriendsList

Ett av de knep som har spridit sig mest på Internet är att kolla koden på själva Facebook-sidan från webbläsaren. Tricket består av följande:

  • Vi går in på Facebook från webbläsaren på vår dator och vi ser till att vi har sessionen igång.
  • Vi klickar med höger musknapp och väljer "Att inspektera"Eller så trycker vi på F12-tangent.
  • Därefter trycker vi på "Ctrl + F.”Och vi skrevFriendsList.
  • Denna sökning tar oss till en kodrad där vi kommer att se listor många siffror som slutar med "-2".

  • Vi tar något av dessa nummer och klistrar in det i webbläsaren, med Facebook-URL framför, och vi tar bort -2 från slutet. Till exempel, om vi har koden 10002334423-2, läser vi in ​​webbläsaren sidan //www.facebook.com/10002334423.

På detta sätt laddas profilerna för de användare som IN THEORY nyligen har besökt vår profil. Vad är problemet? Allt tyder på att det inte är de användare som faktiskt har besökt vår profil, eller åtminstone inte alla.

Testa metoden

På många webbplatser anger de att detta är en ofelbar metod för att veta vem som besöker vår Facebook-profil, men vad det verkligen skulle visa oss är användare som redan är våra vänner och som har interagerat mest med oss ("Gilla", taggar, kommentarer etc.). Det här är de uppgifter som Facebook använder för att bestämma hierarkin för användare som visas i sidchatten i det sociala nätverket.

I dessa fall är det bäst att göra ett test på vårt eget kött och se resultaten. I mitt fall har jag granskat några användare och ser följande:

  • Alla användare visas i code är mina vänner på Facebook.
  • Några av dessa användare har inte visat någon interaktion med min profil genom kommentarer, jag gillar dig, inga taggar, MEN de har nyligen anslutit till Facebook som jag kan läsa i den senaste anslutningen som visas i sidchatten.

Misstänksam. Allt pekar på vad dessa användare är på något sätt relaterade till Facebook-chatt, men därifrån för att säga att de är de senaste användarna som har besökt min profil ...

Slutligen finns det ett par användare som inte har interagerat med mig på något sätt, men de delar också en gemensam länk med resten av användarna på listan: de är en del av min vänkrets.

Den personliga slutsatsen som jag drar av allt detta är att listan över användare som vi kan få med denna metod är ett kompendium av:

  • Vänner som har nyligen besökt min profil men de har inte interagerat med mig.
  • Vänner som de har interagerat med mig på något sätt på Facebook.
  • Vänner som har nyligen anslutit till Facebook.

Med dessa uppgifter är sanningen att det är mycket riskabelt att säga att alla dessa människor har besökt min profil. Men varken jag kan bekräfta det och Facebook kommer inte att förse oss med den informationen.

Facebook Flat, tillägget för Chrome som lovar oss guld och förtöjning

Förutom detta lilla trick, det finns många verktyg som lovar att ta reda på vem som har besökt vår Facebook-profil. En av de mest populära är Facebook Flat, ett tillägg för Chrome-webbläsaren som visar oss vem som har besökt vår Facebook-profil.

Snabbt svar? Det fungerar bara inte. Installera inte den.

Slösa inte bort din tid med Facebook Flat!

Akta dig för appar och tillägg från tredje part

När det gäller resten av tredjepartsapplikationer, tillägg och tjänster som påstår sig kunna berätta för oss vem som har besökt vår Facebook-profil, slösa inte bort ett ögonblick med dem. Inte bara fungerar de inte, utan också de är den perfekta gatewayen för att infektera oss med skadlig kod, virus och alla typer av skadliga åtgärder för vårt team.

I uttalanden från samma Facebook «»De flesta av dessa tredjepartsapplikationer, med vilka Facebook inte samarbetar på något sätt, döljer skräppost eller virus och riskerar konfidentiell användarinformation«.

Om vi ​​vill veta vem som har besökt vår profil på Facebook, kan vi för närvarande bara hoppas att Mark Zuckerbergs eget företag hoppar i poolen och inkluderar denna funktionalitet i framtida Facebook-uppdateringar. Något som inte verkar hända, åtminstone inom en mycket snar framtid.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found