Hur man påskyndar nedladdningarna i Firefox med MDM - The Happy Android

Vad sägs om att ge dina nedladdningar en liten boost? Multithreaded Download Manager (MDM) är ett tillägg för Firefox-webbläsaren som låter dig snabba nedladdningar tack vare multithreading eller vad som också kallas "flera trådar".

De flesta nedladdningshanterare behöver vanligtvis många behörigheter, och i fallet med MDM-tillägget förändras saker inte mycket. Men vi står inför ett verktyg för öppen källkod så att vi kan kontrollera dess kod i sin helhet från Github-sidan, vilket ger oss en viss försäkran om att saker och ting görs bra.

Hur kan vi påskynda nedladdningarna med hjälp av multithreading?

Med det sagt är den fantastiska funktionen med denna förlängning för Firefox att den tillåter dela upp varje nedladdning i olika trådar som fungerar parallellt, var och en av dessa trådar laddar ner en del av filen. På detta sätt får vi nedladdningen med högre hastighet. Låter intressant, eller hur?

Naturligtvis fungerar det bara om servern och vårt nätverk accepterar den här typen av nedladdningar med flera trådar, något som inte alltid händer på Internet. I vilket fall som helst är MDM-tillägget konfigurerat som standard för att dela upp varje nedladdning i fyra trådar, även om detta är en variabel som vi kan ändra från verktygets konfigurationsinställningar.

Firefox tillåter till exempel bara högst 6 trådar, även om detta värde kan ändras genom att ändra variablerna förnetwork.http.max-persistent-anslutningar-per-server Y nätverk.http.max-beständiga-anslutningar-per-proxy följaktligen.

När vi har installerat tillägget ser vi hur en ny ikon visas bredvid navigeringsfältet. Om vi ​​klickar på det kommer vi att se en lista med nedladdningarna som pågår, liksom den typiska informationen med hastighet, slutförd procent, pausupptagning och andra intressanta data.

Andra intressanta detaljer är att MDM-tillägget kan upptäcka alla nedladdningar automatiskt, även om vi också kan lägga till en eller flera webbadresser för hand eller upptäcka en ny nedladdning kopierar url till Urklipp.

Om vi ​​lägger till en URL kommer den att visa oss alla tillgängliga nedladdningar och mediefiler på nämnda webbsida. Sanningen är att det inte kan vara enklare och mer praktiskt. Utöver detta tillåter applikationen oss också att göra verifieringssummor (kontrollsumma) för att säkerställa att nedladdningen lyckas, liksom att fastställa minsta storlek på varje block eller antalet försök i händelse av fel eller klippning.

Vi står inför en mycket komplett nedladdningshanterare med ett stort antal alternativ för att automatisera våra nedladdningar, anpassa gränssnittet, eliminera misslyckade nedladdningar etc. Kort sagt, ett starkt rekommenderat tillägg för användare av Mozilla-webbläsare.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found