Hur man gör Chrome alltid öppen i inkognitoläge

Det normala är att om vi vill använda Google Chrome med inkognitoläget aktiverat, måste vi först öppna applikationen i "standardläge", gå till alternativmenyn och öppna en ny privat flik. Men visste du att vi på Android kan hoppa över alla dessa steg och öppna Chrome-appen direkt i inkognitoläge? Låt oss se hur det fungerar!

Först och främst undrar du säkert om detta också kan göras på stationära datorer (Windows), och svaret är "JA". Det är inte så intuitivt som i versionen av Chrome för mobila enheter, men det är en justering som inte tar mer än en halv minut. Vi förklarar det snabbt ett par stycken nedan.

Så här öppnar du Google Chrome i inkognitoläge som standard (Android)

När vi använder Chrome i inkognitoläge slutar applikationen att registrera viss information, till exempel webbhistorik, cookies eller information som användaren angett i formuläret. Det betyder inte att Google inte är medveten om all denna aktivitet, tvärtom, men det döljer det så att ingen vet vilka sidor vi har besökt. Vilket på ett sätt ger användaren en viss grad av integritet.

Obs! Om vi ​​är intresserade av att uppnå större integritet när vi surfar på Internet, tappa inte inlägget "5 webbläsare för Android som respekterar din integritet".

För att göra Chrome alltid öppet i inkognitoläge från en Android-mobil eller surfplatta måste vi bara följa dessa steg:

  • Leta reda på Google Chrome-appen på startskärmen eller i applådan.
  • Tryck länge på Chrome-ikonen så visas en rullgardinsmeny med olika alternativ.

  • Slutligen gör ytterligare en lång tryckning på alternativet "Incognito tab".

På det här sättet skapas en ny ikon på Android-skrivbordet, och genom att klicka på den kommer det att ge oss direkt tillgång till Google Chrome-inkognitoläget utan att behöva ta något mellanliggande steg.

Så här gör du Chrome öppet i inkognitoläge som standard (Windows)

Om vi ​​vill överföra samma dynamik till vår stationära dator, skulle sättet att skapa en genväg till Chromes inkognitoläge i Windows bestå av följande.

  • Vi skapar en genväg för Chrome-webbläsaren på skrivbordet. För att göra detta, klicka bara på Windows startknapp, leta reda på Chrome-programmet i listan över tillgängliga applikationer och dra det till skrivbordet.
  • Vi högerklickar på Chrome-genvägen och klickar på "Egenskaper”.
  • På fliken "Direkt åtkomst" går vi till "Start in" -fältet, och där sökvägen där Chrome-körningen finns anges, lägger vi till tagline "–incognito" (lämnar ett utrymme mellan filvägen och skriptet) .

  • Klicka på "Apply" för att spara ändringarna.

Normalt läge: "C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe"

Inkognito läge: "C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe" -inkognito

Slutligen, om vi klickar på knappen "Ändra ikon" kan vi också välja en ny ikon som hjälper oss att identifiera den modifierade versionen av den klassiska standardgenvägen för Google Chrome.

Relaterat inlägg: Hur man aktiverar inkognitoläge i Google Maps

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found