TP-Link N300 TL-WA850RE i granskning, fantastisk 300 Mbps WiFi-förlängare

Jag måste erkänna det. Jag har aldrig kommit överens med WiFi-förlängare. Jag köpte en av dessa signalförstärkare för nästan 10 år sedan och upplevelsen var hemsk. Jag fick aldrig konfigurera det korrekt. De kastades 60 euro, efter många misslyckade försök och mycket frustration. Idag har jag blivit kär i WiFi-förlängare igen. Den skyldige: en enhet som heter TP-Link N300 TL-WA850RE.

TP-Link N300 TL-WA850RE i recension, den bästa WiFi-räckviddsförlängaren för hemmet till ett rimligt pris

Det bästa med TP-Link N300 TL-WA850RE är inte att den är billig "Det är verkligen en mycket viktig faktor." Det fantastiska med det här tillbehöret är att det är otroligt enkelt att installera.

Dessutom har den en anmärkningsvärd kraft och räckvidd. Var försiktig, det har också sina nackdelar, men för ett golv på cirka 100 kvadratmeter är det förmodligen den mest rekommenderade WiFi-repeatern. Varför?

Tekniska specifikationer

I det tekniska avsnittet erbjuder TL-WA850RE följande funktioner:

  • Hastighet upp till 300 Mbps.
  • 10 / 100Mbps Ethernet-port.
  • AP-läge ("Access Point" eller åtkomstpunkt).
  • Kompatibel med WPS.

På estetisk nivå är TP-Link-enheten formad som en liten låda som ansluts till kontakten. Designen är ganska modern, nykter och går lätt obemärkt förbi dekorationen av vardagsrummet eller något annat rum i huset.

Konfiguration av TP-Link N300 TL-WA850RE

Som jag nämnde i början är det enligt min mening den mest tillfredsställande punkten i TL-WA850RE. Den är kompatibel med både routrar med WPS och de som inte har den här funktionen.

För att ge dig en uppfattning om hur lätt vi kan få det att fungera förklarar jag dess konfigurationsprocess med WPS i tre rader:

  • Du ansluter WiFi-förlängaren till ett uttag nära routern.
  • Aktivera WPS-knappen på routern.
  • Därefter trycker du på synkroniseringsknappen på TL-WA850RE.

Så lätt. När den väl har synkroniserats med vårt WiFi-nätverkVi måste bara koppla bort räckviddsförlängaren och ta den någonstans mellan routern och området med den värsta signalen i huset.

Om vi ​​inte har WPS i vår router ändras saker lite, men det är fortfarande en mycket enkel konfiguration att utföra. I den meningen är det en enastående enhet.

Förbättrad signalkvalitet. Är det en bra WiFi-repeater?

TP-Link N300 TL-WA850RE är en trådlös förlängare med en effekt på 300 Mbps. Det finns signalrepeater på 720 Mbps och upp till 1200 Mbps. Har vi tillräckligt med 300 Mbps?

Beror på. I de flesta fall kommer svaret att vara positivt. I min speciella situation, i ett hus på cirka 100m2, hade jag problem med att spela upp videor på YouTube, Netflix höll på att ladda varannan var tredje, och då och då skulle PS4 online hänga lite. Routern finns i ett rum och TV: n och konsolen finns i vardagsrummet.

Med den här nya förlängaren har alla täckningsproblem gått in i historien. Så tydlig och trubbig.

Detta lilla tillbehör har varit mer än välkommet i vardagsrummet.

Men om området vi vill täcka är mer omfattande (en villa, ett hotell eller liknande), eller om vi vill spela riktigt tungt streaminginnehåll, kan vi behöva lite mer gnista. För resten är detta den mest effektiva och ekonomiska lösningen för att täcka behoven hos en genomsnittlig användare.

Pris och tillgänglighet

För närvarande TP-Link N300 TL-WA850RE WiFi Extender från och med den 19 mars 2018, Det har ett pris på cirka 20 euro i Amazon Spanien. En billig enhet som mer än kompenserar för de ekonomiska utgifterna det medför. Idag är det den bästsäljande WiFi-förlängaren i butiken.

Yttrande och slutlig bedömning av TP-Link N300 TL-WA850RE

[P_REVIEW post_id = 10884 visual = ’full’]

Är TP-Link N300 TL-WA850RE värt att köpa? Om vi ​​bor i en medelstor lägenhet, eller om vi har en bar eller liten plats, är det inte nödvändigt att vi lämnar en bra biljett i en Powerline PLC eller en mycket kraftfullare förlängare för att ha bra täckning i alla rum. I dessa fall är denna enhet en mer än relevant lösning.

Även om TL-WA850RE också har sina brister, till exempel frånvaron av dubbel 5G-anslutning. En typ av WiFi som inte används så ofta, men som det fortfarande är en faktor att tänka på.

Om vi ​​letar efter en bra, trevlig och billig WiFi-signalförstärkare är TP-Link N300 TL-WA850RE en gadget som ger oss mycket fina resultat. Helt rekommenderas.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found