Så här kommer du till valfri destination med Google Maps - Steg för steg-guide

Google kartor är ett av de mest otroliga geolokaliseringsverktygen någonsin. Det hjälper oss inte bara att veta var en specifik plats är, men det hjälper oss också att nå den genom den kortaste vägen. Vill du veta hur du kommer till X med början från Y på kortast möjliga tid? Google Maps är det bästa verktyget för detta.

Hur man kommer var som helst med Google Maps med bil, kollektivtrafik, promenader eller cykling

För att Google Maps kan hitta oss på kartan och hjälpa oss att skapa en rutt är det nödvändigt aktivera platsen eller GPS-tjänsten för vår telefon. När det gäller Android kan vi göra det på två olika sätt:

  • Från aviseringsmenyn aktiverar du “Plats”På snabbinställningspanelen.
  • Från inställningarna eller systemkonfigurationen (kugghjulsikonen), i "Inställningar -> Personligt -> Plats”.

Nu när vi har platsen aktiverad, låt oss gå "till nougat".

1 # Öppna Google Maps

Vi kan hitta platsen för en plats genom att skriva adressen i webbläsarens sökmotor eller med själva Google-assistenten. Big G-företaget erbjuder flera sätt att använda sitt verktyg, vilket är uppskattat.

Hur som helst, för att starta processen är det enklaste helt enkelt öppna Google Maps-appen.

Ladda ner QR-kodkartor - Navigering och kollektivtrafikutvecklare: Google LLC Pris: Gratis

2 # Hitta destinationen

En gång inuti applikationen ser vi en karta med en blå cirkel som representerar vår nuvarande plats. Precis ovanför kartan hittar vi en sökmotor med förklaringen "Sök här”.

Det första du ska göra är att klicka på sökmotorn och skriva adressen eller namnet på den plats vi vill komma till. Vi kan också klicka på mikrofonikonen för att utföra röstsökningsordningen.

Om det finns flera möjliga destinationer visas dessa med en röd stift. Vi klickar helt enkelt på den röda nålen - vårt mål - och omedelbart visas en blå knapp med förklaringen ”Hur man får”Längst ner på skärmen. Vi klickar på den.

3 # Ställ in din transportmetod

Nu laddas en ny skärm med de olika transportmetoderna Y de snabbaste rutterna för att komma till den begärda adressen.

Rutten markerad i blått motsvarar den kortaste rutten. Andra alternativa rutter markeras i grått eller brunt för att skilja dem från huvudvägen. Vi kan också se avståndet i km och resans längd, längst ner på kartan.

Beroende på vår transportmetodI toppmenyn ser vi flera ikoner som vi kan klicka för att se de bästa vägarna för bil, kollektivtrafik, cykel eller promenader.

Bil eller väg

Detta är standardtransportmetoden, bilen. Vår plats representeras av en blå ikon med ritning av en bil, som uppdateras när vi rör oss.

För att få en hjälpguide måste vi bara klicka på "Start”. Därefter laddas ett nytt fönster som visar de svängar och gator som vi måste ta i realtid.

Gående

Om vi ​​befinner oss i en stad eller en stad är ibland promenader den bästa lösningen. Vår plats representeras av en blå ikon med en fotgängares ritning, och rutterna är små cirklar som markerar vägen framåt.

Om vi ​​klickar på "Start”Vi får en guidad guide med en ny, mer detaljerad karta.

Cykling

Om vi ​​cyklar, om vi klickar på start, kommer vi att laddas med en karta som liknar "fotgängarläge" med röstmeddelanden som passar cyklister.

Kollektivtrafik

Slutligen, om vi föredrar att använda kollektivtrafik, erbjuder Google Maps oss också information i detta avseende.

Om vi ​​klickar på "alternativ”Inom kollektivtrafikmenyn kan vi välja mellan flera lägen: buss, tunnelbana, spårvagn eller tåg. Vi har också möjlighet att välja en rutt enligt dessa kriterier: "Bästa rutt", "mindre överföringar" eller "Gå mindre".

När vi väl har valt ett av alternativen, om vi klickar på “Start”, Vi får se den väg som vi måste gå till fots tills vi når motsvarande stopp, den efterföljande rutten som transportfordon kommer att göra och den efterföljande promenad tills vi når vår destination.

4 # Kontrollera rutten och flytta på kartan i realtid

Härifrån när vi rör oss mot den angivna destinationen, Google Maps kommer att uppdatera vår position. Kom ihåg att destinationen kommer att anges med en röd stift.

Sanningen är att Google Maps har förbättrats mycket med de successiva uppdateringarna de har fått genom åren och blivit ett mer än bekvämt verktyg. Speciellt om vi är i en stad som vi inte känner, som turist, eller om vi helt enkelt vill komma till en viss plats på kortast möjliga tid.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found