Så här skapar du ett iCloud-konto på Android - The Happy Android

Ställ in ett iCloud-konto på Android det är möjligt, ja. Även om Android och iOS betraktas som motståndare på marknadsnivå finns det inget som hindrar dig från att ställa in iCloud-e-postkontot på en Android-telefon. Idag förklarar vi hur man lägger till eller synkroniserar ett iCloud-konto på en Android-mobil. Vi började!

Så här ställer du in ett iCloud-konto på Android

Android har otaliga e-postklienter för sin plattform, som Outlook, Aquamail och många andra appar (du kan se en intressant lista över de bästa e-postapparna HÄR). Alla terminaler inkluderar dock en e-postapplikation som bara heter "Post”, Vilket är det vi kommer att använda för att genomföra dagens handledning.

Lägg till ett iCloud-e-postkonto

Även om Android behöver ett Gmail-konto för nästan allt, Google tillåter oss också att lägga till e-postkonton från andra domäner i vår terminal. Det skulle vara mer! När det gäller Apple- eller iCloud-konton måste vi följa följande steg:

  • Vi öppnar den generiska Android-appen för e-posthantering som heter "Post”.
  • Om det är det första kontot som vi konfigurerar i e-postappen kommer det att be oss att lägga till e-postadress och lösenord. Om vi ​​redan hade konfigurerat ett annat konto klickar vi på "Lägg till”För att lägga till vårt iCloud-konto.
  • När e-postmeddelandet och åtkomstlösenordet har angetts väljer vi "Manuella inställningar”.
  • Nu konfigurerar vi ett IMAP-typkonto. För att göra detta lägger vi till serverdata för inkommande och utgående e-post manuellt.
  • I inkommande serverdata kommer vi att ange att e-postservern är "mail.me.com"(Utan offert), i obligatoriskt SSL anger vi att"JA"Och vi introducerar hamnen"993”.
  • Inom området för Användarnamn Vi måste ange vårt e-postkonto, men utan domänen (det vill säga bara vad som går före @). Till exempel om vårt iCloud-konto är [email protected]kommer användarnamnet att vara glad elandroid. Därefter kommer vi också att ange lösenordet som tilldelats vårt iCloud-konto.

  • I utgående serverdata kommer vi att ange att e-postservern är "mail.me.com"(Utan offert), i obligatoriskt SSL anger vi att"JA"Och vi introducerar hamnen"587”. Vi aktiverar också alternativet "SMTP-autentisering krävs”.
  • För att slutföra kommer vi att ange vår fullständiga iCloud-e-postadress ([email protected]) och dess motsvarande åtkomstlösenord.

Om vi ​​får ett felmeddelande under kontoinställningen kommer vi att försöka ersätter SSL-autentisering med TLS i serverinställningarna för inkommande e-post.

När det gäller utgående e-post, om SSL ger oss ett fel, kommer vi att ändra det till TLS eller STARTTLS, som det visas i bilden nedan.

Om det ger oss ett fel ändrar vi SSL till TLS eller STARTTLS

Naturligtvis kan vi också använda någon annan e-postapp som vi nämnde i början. Genom att lägga till de data som vi just har angett bör vi kunna konfigurera ett iCloud IMAP- eller SMTP-konto på samma sätt.

Synkronisera iCloud-kontakter på Android

En annan sak som vi förmodligen vill göra om vi migrerar från iPhone till Android är att återställa de kontakter som vi har lagrat på vårt iCloud-konto. I det här fallet, för att utföra synkroniseringen använder vi en app för att ta hand om den.

Vi kan använda appen Synkronisera för iCloud-kontakter. När konfigurationsstegen har följts kan vi använda våra kontakter på Android gratis. Det finns också andra applikationer som Synkronisera molnkontakter på Android som hjälper oss att synkronisera kontakterna som är kopplade till vårt iCloud-konto.

Ladda ner QR-kodsynkronisering för iCloud-kontakter Utvecklare: io.mt Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Synkronisera molnkontakter Utvecklare: Tai Tran Pris: Gratis

Synkronisera iCloud-kalendern på Android

Nu behöver vi bara synkronisera kalendern som vi hade på vår gamla iPhone eller iPad med vår nya Android-enhet. Om vi ​​i föregående steg installerade Sync Cloud Contacts på Android-appen: goda nyheter. Den här appen hjälper oss också att synkronisera vår iCloud-kalender.

Om du ber oss om information under synkroniseringsprocessen kommer kalenderservern att vara "calendar.icloud.com"(utan citattecken). Det rekommenderas också aktivera SSL under konfigurationen.

Som du kan se är det inte särskilt komplicerat att ta språnget från Apple till Android, men det kräver några minuter att konfigurera den här typen av saker. Det kan vara lite besvärligt, men när vi når vårt mål är resten att sy och sjunga.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found