Hur man reparerar och extraherar en korrupt eller ogiltig ZIP-fil

ZIP- eller RAR-komprimerade filer skadas mycket lätt, eftersom det räcker att lite eller en liten del av data är skadad för att systemet inte ska kunna. öppna, läs eller packa upp filen. Om vi ​​arbetar med Windows är det vanliga felet vanligtvis något som "Filen är skadad eller ogiltig”.

Även om Windows redan har kunnat skapa och extrahera ZIP-filer i flera år, är sanningen att om vi vill reparera en korrupt ZIP, har vi inget annat val än att välja specialiserade program. De flesta av dessa program betalas vanligtvis, men det finns också ganska effektiva kostnadsfria alternativ, och det är precis vad vi kommer att se i dagens inlägg.

6 gratisprogram för att reparera och dekomprimera ogiltiga ZIP-filer

Även om vi talar om fri programvara bör det noteras att eftersom de är professionella verktyg, tenderar vissa att arbeta under en "shareware" -modell. Det vill säga de är gratis och 100% funktionella men med viss begränsning (vanligtvis i den maximala storleken på filen som ska repareras).

DiskInternals ZIP-reparation

DiskInternals är ett företag som är specialiserat på dataåterställning och har ett gratisprogram som heter "ZIP-reparation" som vi kan återställa skadade blixtlås med. Programmet har en guide som kommer att vägleda oss genom hela processen: vi måste bara välja den skadade filen, en destinationsmapp, och programmet kommer att berätta vilken del av innehållet som kan återställas. Lätt att använda och ganska effektivt.

Ladda ner DiskInternals ZIP-reparation från dess officiella webbplats

Zip2Fix

Zip2Fix är ett verktyg som återställer skadade ZIP-filer genom att extrahera filerna som är "friska" (lämnar de korrupta åt sidan) och komprimerar dem till en ny ZIP. För att starta det, klicka på "Öppna" -knappen, välj den skadade ZIP / SFX-filen och programmet börjar automatiskt analysera filen på jakt efter allt som kan sparas.

Under installationen måste vi vara noga med att avmarkera motsvarande flikar så att de typiska oönskade programmen som vanligtvis ingår i denna typ av gratisverktyg inte installeras (de måste leva på något).

Ladda ner Zip2Fix från dess officiella webbplats

Objekt Fix Zip

Gratis verktyg dedikerat till ZIP-filreparation. Den har en guide som guidar oss genom hela processen: vi väljer den skadade filen, sökvägen där vi vill spara den återställda filen, vi utför en analys och programmet försöker fixa de skadade delarna. Detta är ett verktyg som slutade uppdatera runt 2008, vilket innebär att det förmodligen kommer att få problem med att lösa de mest moderna buggarna eller felen. I vilket fall som helst är det ytterligare ett alternativ som är giltigt om vi inte får positiva resultat med någon annan applikation.

Ladda ner Object Fix Zip från dess officiella webbplats

De applikationer som vi använder för att komprimera filer inkluderar vanligtvis också skadade filreparationsfunktioner, och även om det finns många som inte gör mycket finns det andra som erbjuder de mest effektiva återställningsprocesserna.

WinRAR

Den berömda WinRAR har också ett reparationsverktyg för ZIP- och RAR-filer. Först öppnar vi WinRAR, laddar filen med fel och går till menyn "Verktyg -> Reparera fil”. Den korrigerade filen visas i den mapp som vi väljer, med samma namn som originalet men med prefixet ”återuppbygga”.

Ladda ner WinRAR från dess officiella webbplats

PowerArchiver

För att rensa ZIP-filer med fel med PowerArchiver-kompressorn öppnar vi applikationen och går till "Verktyg -> Reparera ZIP”. Härifrån väljer vi den korrupta filen och trycker på knappen "Start"För att magin ska börja. Den återställda filen sparas automatiskt i samma sökväg som originalet, med samma namn inklusive suffixet "_PAFixed”.

Ladda ner PowerArchiver från sin officiella webbplats

ALZip

Återhämtningsprocessen i ALZip är mycket intuitiv. Allt vi behöver göra är att öppna filen med ALZip, vid vilken tidpunkt programmet kommer att berätta att filen är skadad och försöker reparera den. Den återställda filen sparas med samma namn, men med suffixet “reparera”. För närvarande avbryts programmet, men vi kan ladda ner den senaste versionen av 2018 från följande länk.

Ladda ner ALZip från Google Drive

Om du tyckte det här inlägget var intressant kan du hitta andra liknande artiklar i kategorin programvara.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found