Hur man aktiverar funktionen "AutoComplete" i Android - The Happy Android

Funktionen "AutoComplete" det är ett verktyg som sparar oss mycket tid. Upprätta kommunikation med de appar som vi har installerat på mobilen och fyll i formuläret, ange relevanta lösenord med de data som tidigare lagrats i tjänsten för att komma ihåg Googles lösenord. Hur kan vi aktivera det på vår Android-telefon?

Formulär autoslutförande på Android fungerar genom Googles egen lösenordshanterare, även om det också är kompatibelt med andra lösenordshanterare från tredje part. Tyvärr är det ett verktyg som endast är tillgängligt för terminaler med Android 8.0 eller högre.

Om vi ​​har en uppdaterad version av vårt operativsystem och vi är trötta på att ange lösenorden felaktigt genom glömska (det är naturligtvis inte lätt att komma ihåg dem alla), så är det här sättet att aktivera funktionen "Autoslutförande" på vår smartphone.

Hur man aktiverar tjänsten "Autoslutför" i Android för att fylla i formulär och komma ihåg lösenord

Även om det kanske inte hoppar ut vid första anblicken, är verktyget för autoslutförande tillgängligt inom systeminställningarna. För att aktivera det följer vi följande steg (det kan finnas små skillnader beroende på ditt varumärke och din smarttelefonmodell).

 • Vi ska "Inställningar -> System”.

 • Klicka på "Språk och textinmatning”.

 • Inom "Textinmatningshjälp" väljer vi "Autoslutför tjänst”.

 • I den här sista menyn ser vi till att lämna "Google”.

Här har vi också möjlighet att lägga till en extern lösenordshanterare genom att klicka på "Lägg till tjänst". För närvarande är de enda appar som stöds Enpass, LastPass, Dashlane, Keeper, Y 1Lösenord.

Hur man sparar inloggningsuppgifter

Nu när vi har tjänsten autoslutförande aktiv, låt oss se vilka fält och värden som detta verktyg överväger.

 • Vi ska "Inställningar -> System”.
 • Klicka på "Språk och textinmatning”.
 • Vi klickar på kugghjulsikonen bredvid knappen "Service AutoComplete".

Här kan vi fastställa vilket Google-konto vi ska använda autoslutförandet. Som standard tar systemet vår huvudsakliga e-post som används för att konfigurera Android (Google Play, e-post etc.).

Om vi ​​fortfarande inte har någon kopplad e-post, klicka på «Konto». Därefter anger vi e-postkontot där vi vill att alla data och lösenord ska lagras.

Utöver detta ser vi här också resten av fälten där funktionen för autoslutförande används:personlig information, adresser, betalningsmetoder och lösenord.

Ett tips: kontrollera dessa fält för att säkerställa att all data som samlas in är korrekt.

Hur man använder autoslutföringsfunktionen

När tjänsten är aktiverad kan vi bara använda den. Från och med nu när vi fyller i ett formulär eller loggar in på en webbsida, tjänst eller plattform för första gången, systemet ger oss möjlighet att spara referenserna.

Om vi ​​bestämmer oss för att spara dem kommer de att sparas i vårt Google-konto eller i lösenordshanteraren som vi använder (om vi använder en tredjepartsapp för att hantera våra personliga lösenord). Följaktligen fyller den i motsvarande fält för oss nästa gång vi kommer åt tjänsten för autoslutförande.

Hur man ser de "ihågkomna" lösenorden som vi har lagrat i telefonen

Om vi ​​efter att ha använt Autoslutförande ett tag vill veta vilka användare och lösenord som vi har sparat på vår mobil (Chrome, Android), måste vi bara följa följande steg:

 • Vi ska "Inställningar -> System”.
 • Klicka på "Språk och textinmatning”.
 • Vi klickar på kugghjulsikonen bredvid knappen "Service AutoComplete".
 • Klicka på "Lösenord”.

Här ser vi listade alla nycklar och inloggningar som kommer ihåg av tjänsten autoslutförande. Från samma meny kan vi visa alla lösenord, kopiera eller ta bort dem.

Det gör inte ont att gå igenom detta avsnitt då och då. Vi kommer säkert att upptäcka någon webbsida som vi inte längre besöker, eller lösenord och inloggningar som vi föredrar att ange för hand för säkerhet.

Tänk på att här är alla lösenord för Chrome och andra webbläsare så vi kanske vill begränsa automatisk åtkomst till vissa webbsidor.

Visas lösenorden jag använder på min dator också här?

Det är troligt att du aktiverade autoslutföringstjänsten för några ögonblick sedan och att du redan ser ett stort antal tidigare sparade lösenord. Vad pågår?

Sanningen är att om vi använder Chrome i webbläsaren på vår stationära eller bärbara dator med samma Android-konto är det normalt att något liknande händer. Autoslutför formulär och lösenord synkroniseras oavsett vilken enhet vi använder (PC, bärbar dator, smartphone, surfplatta eller TV Box).

Det är något ganska praktiskt, eftersom vi undviker att behöva komma ihåg lösenorden igen för att komma åt webbplatser som vi tidigare besökt. Tänk dig att du har registrerat dig för en online-programmeringskurs från din hemdator, och nu är du i klassen och du behöver konsultera lite information om den kursen men du har inte lösenordet till hands. Med den synkroniserade autoslutföringsfunktionen kan vi komma åt utan att ange några data även om vi surfar från mobilen. Något som har räddat min hud personligen vid mer än ett tillfälle.

Vad tror du? Använder du vanligtvis autoslutförande eller spenderar du mycket av den här typen av tjänster?

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, tveka inte att ta en titt efter kategorin Android, där du hittar andra liknande inlägg som är väldigt intressanta.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found