Så här installerar du en anpassad återställning på Android - The Happy Android

 Många tror att rooting av Android är det första steget för att kunna installera en kokt ROM, eller vad som är detsamma, en modifierad version av vårt operativsystem. Sanningen är att det enda som är absolut nödvändigt är att installera en ROM på Android låsa upp startmenyn eller "bootloader ", och då installera en "anpassad återställning”Eller anpassad återställningsmeny.

Det är just vad dagens artikel handlar om. Registrerar du dig?

Vad är en Android-ROM?

Förkortningar R.O.M. tillhör Skrivskyddat minne och i detta fall används de för att hänvisa till en bild eller en modifierad version av Android.

En av fördelarna med att använda Android på din mobila enhet är att om du inte gillar den version av operativsystemet som din smartphone är standard kan du ändra den till vilken annan som helst. Så enkelt som det?

Sanningen är att det inte är så lätt.

Vi talar inte om Marvel-superhjälten på 70-talet. Okej, det är en Android och det heter ROM, men det här är något helt annat ...

Om du söker på internet ser du att det finns miljontals ROM-skivor för Android (TWRP Recovery, Android Open Kang Project, Paranoid Android och många fler), alla mycket bra och som avsevärt förbättrar din enhets prestanda och estetik.

Men se upp, inte alla ROM-skivor är kompatibla med någon telefon eller surfplatta. Om du till exempel har en Samsung Galaxy S3 Neo, måste du hitta en ROM som är kompatibel med nämnda smartphone. Härifrån kommer du att upptäcka att det finns en mängd ROM-skivor för nästan vilken telefon som helst, några ganska enkla och andra mycket kraftfullare som gör att du kan göra saker som du aldrig drömde om.

Så här skulle din smartphone se ut med CyanogenMod 12.0 installerat

Varför behöver jag installera en anpassad återställning?

De standardåterställningsmeny på någon Android-telefon kan vi bara återställa vår telefon till den Android-version som tidigare var förinställd på enheten. Det vill säga så att vi bara kan installera den ROM som levereras som standard som fastställts av tillverkaren. Istället anpassad återställning eller anpassad återställningsmeny Det är den som gör att vi kan installera den ROM som vi vill ha på vår telefon.

Efter samma praktiska exempel på Galaxy S3 Neo: Den senaste versionen av Android för den här telefonen är Android 4.4.1. Om vi ​​installerar en ROM kan vi ha Android 5.0 eller 6.0.

Därför är det viktigt att installera en anpassad återställning om vi vill byta till en modifierad version av Android. Det är nyckeln som öppnar dörren för oss från telefonen eller surfplattan.

Tänk naturligtvis på att om du gör det kommer du att förlora garantin på enheten.

Steg för att installera en anpassad återställning för Android

De mest populära anpassade återställningsapplikationerna är ClockworkMod Recovery Y TWRP Recovery, men det finns ingen standardapp för alla enheter. Var och en har sin egen.

Därför, om du vill installera en CR, är det första du måste göra att hitta återställningen som är kompatibel med din telefon eller surfplatta.

Sanningen är att både ClockworkMod Recovery och TWRP Recovery stöder ett mycket stort antal enheter och det är troligt att du med en av dessa 2 kan utföra processen på din mobil. Utan att gå längre, HÄR Du har en lista med de enheter som TWRP stöder (från ClockworkMod har jag inte lyckats få listan).

De allmänna riktlinjerna för installation av en anpassad återställning är alltid desamma:

  • Få root-behörigheter på din Android-enhet.
  • Hitta en anpassad återställning för ditt exakta märke och modell av enheten. Installationspaketet är vanligtvis en komprimerad fil.
  • Installera den anpassade återställningen på din mobila enhet. Normalt görs denna installation via datorn och använder ett annat program som mellanhand.
  • När du har anpassat återställningen blinkat eller installerat på din Android kan du göra allt detta från en enda centraliserad meny:
    • Installera lager-ROM-skivor (original-ROM-tillverkare), anpassade ROM-skivor, nya paket och systemuppdateringar, rensa cache och systemdata med ett klick, säkerhetskopior, återställningar och mer.
TWRP Recovery och ClockworkMod Recovery Main Menyer

Hur vet jag vilken anpassad återställning jag behöver?

Det bästa sättet att hitta den anpassade återställningen och dess installationsmetod är att alltid söka efter den på internet, eftersom det som vi nämnde finns ett unikt program och process för varje smartphone. Att skriva något liknande på Google kan vara en bra start:

"Smartphone-märke / modell" + anpassad återställning

Google-sökningar är obligatoriska för att hitta din anpassade återställning

Du kan också söka direkt på webbplatsen för XDA-utvecklare, en hel visdomskälla där du hittar uttryckliga riktlinjer för många typer av enheter.

Med nästa veckans artikel kommer vi att avsluta med den magiska trilogin för att installera en ROM eller modifierad version av Android på vår telefon:

  • Få rootbehörigheter på Android
  • Installera en anpassad återställning på Android
  • Installera en anpassad ROM på Android

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found