17 gratis onlinekurser om datasäkerhet och cybersäkerhet

Oroa dig inte om du har kunskap om datasäkerhet något rostig. Jag själv lämnade college för mer än tio år sedan och sanningen är att jag kunde använda en bra uppdatering. Oavsett om du är expert eller nybörjare inom informationssäkerhet kommer dagens inlägg säkert att intressera dig.

Därefter ger vi dig en lista med flera MOOC-kurser (Massiva och öppna onlinekurser) om datasäkerhet, undervisad av några av de mest prestigefyllda universiteten i världen, och helt gratis!

Det bör naturligtvis nämnas att även om de är online- och gratiskurser, innehåller de flesta inte certifikat. Men om vi är intresserade av att validera utbildningen (något ganska logiskt om det vi vill är att förbättra vår läroplan) kan vi, när programmet är klart, få ett intyg utfärdat av den institution som undervisar kursen mot betalning. Certifikaten är inte särskilt dyra, vanligtvis runt 40 - 60 euro och i många fall erbjuds även ekonomiskt stöd.

17 helt gratis online-kurser om datasäkerhet och cybersäkerhet

De flesta kurser utvecklas via plattformar som Coursera, Udacity och Future Learn och är på engelska (med möjlighet till undertexter i vissa kurser). Även om det också finns en kurs om cybersäkerhet som är spansk och ser väldigt bra ut, förutom de 6 kurser som erbjuds av Polytechnic University of Madrid som också är på perfekt spanska. Med det sagt, låt oss gå lite djupare och se vad de är.

1. Informationssäkerhet: sammanhang och introduktion

Kort inställning till ämnen som kryptografi och säkerhetshantering, både i nätverk och i enheter.

Undervisas av. Ungefärlig varaktighet: 14 timmar | Se kurs

2. Cybersäkerhet: förstå attacker för att implementera motåtgärder

Denna kurs på spanska ges av Rey Juan Carlos University, den behandlar ämnen som attacker på nätverks-, system- och servicenivå; Skadlig programvara och avancerade beständiga hot (APT); kryptografi och motåtgärder på nätverksnivå; aktuella utmaningar och trender för framtiden.

Undervisas av Rey Juan Carlos University Ungefärlig varaktighet: 6 veckor (cirka 24 timmar) Se kurs

3. Internationella cyberkonflikter

I denna kurs kommer deltagarna att förvärva kunskap för analys och hantering av cyberkonflikter, samt användbar information för utveckling av policyer relaterade till it-brottslighet.

Undervisas av State University of New York | Ungefärlig varaktighet: 9 timmar | Se kurs

4. Bitcoin och kryptovalutor

En kurs som försöker förklara på teknisk nivå hur det fungerar och varför Bitcoin.

Undervisas av Princeton University | Ungefärlig varaktighet: 18 timmar (ca 4 veckor) | Se kurs

(5-10). Kurser för kryptografi och informationssäkerhet

Crypt4you är den första MOOC på spanska om informationssäkerhet, aktiv sedan 2012 från Polytechnic University of Madrid. Det erbjuder för närvarande dessa 6 100% gratiskurser i spanska om kryptografi och datasäkerhet.

  • Datorsäkerhet och kryptografi | Se kurs
  • Elliptisk kurvkryptografi | Se kurs
  • Elektroniska betalningssystem | Se kurs
  • Beräkning och kvantkryptering | Se kurs
  • Sekretess och skydd | Se kurs
  • RSA-algoritmen | Se kurs

11. Kryptografi (I)

Hur kryptografi fungerar och hur vissa befintliga applikationer använder det. Verkliga problem behandlas också och några tips för att använda denna teknik visas.

Undervisas av Stanford University Ungefärlig varaktighet: 29 timmar | Se kurs

12. Internet, teknik och säkerhet

Denna kurs öppnar internet och visar hur det skapades, vem som skapade det och hur det fungerar. Deltagarna kommer att träffa de som utvecklat Internet- och webbteknologierna vi använder idag.

Undervisas av University of Michigan | Ungefärlig varaktighet: 12 timmar | Se kurs

13. Nätverkssäkerhet

Kursen ger en introduktion till nätverks- och datasäkerhet. Studenter som lyckas genomföra denna klass kommer att kunna bedöma jobb inom akademisk och affärssäkerhet och kommer att ha grundläggande färdigheter inom säkerhetsforskning.

Kursen börjar med en handledning om de grundläggande elementen i kryptografi, kryptanalys och systemsäkerhetoch fortsätter att täcka en serie banbrytande tidningar och monografier inom ett brett spektrum av säkerhetsområden.

Undervisas av Georgia Tech | Ungefärlig varaktighet: 16 veckor | Se kurs

14. Tillämpad kryptografi

Kryptografi finns i vardagen, från att betala med kreditkort till att använda telefonen. Lär dig allt om hur du skapar och löser pussel i datorvärlden.

Undervisas av Udacity | Ungefärlig varaktighet: 2 månader Se kurs

15. Introduktion till cybersäkerhet

Guidad av Cory Doctorow kommer deltagarna att lära sig att känna igen hot som kan skada dem online och vidta åtgärder för att minska riskerna.

Kursen behandlar online-säkerhet i samband med en större värld, utveckla välkända begrepp som skadlig kod, virus, trojaner, nätverkssäkerhet, kryptografi, identitetsstöld och riskhantering.

Undervisas av det öppna universitetet Ungefärlig varaktighet: 8 veckor (3 timmar per vecka) Se kurs

16. Cybersäkerhet för små och medelstora företag: Identifiera hot och förebygga attacker

I den här kursen kommer studenten att utforska några av de Vanliga cyberhot Små och medelstora företag möter, vad en cyberattack betyder och vilka praktiska verktyg och strategier du kan implementera för att förhindra dem.

Undervisas av Deakin University Ungefärlig varaktighet: 2 veckor (3 timmar per vecka) Se kurs

17. Cybersäkerhet: säkerhet hemma, online och i livet

Denna kurs som undervisas av University of Newcastle kommer att introducera några av dagens viktiga ämnen inom cybersäkerhetsforskning och hur de relaterar till vardagen. Den visar också hur övergången till online-lagring av personuppgifter påverkar integriteten, hur säkra onlinebetalningar kan göras och hur spridningen av "smarta" enheter påverkar säkerheten.

Undervisas av Newcastle University Ungefärlig varaktighet: 3 veckor (3 timmar per vecka) | Se kurs

Som du har sett har kurserna olika teman, som ger material av intresse för dem som kommer in i världen för första gången och tillåter mer erfarna användare att gräva i mer avancerade ämnen. Rekommenderas starkt, särskilt för systemtekniker eller hobbyister som vill lära sig något nytt inom ett ständigt föränderligt område som datasäkerhetsområdet.

Du kan hitta mer gratis onlineutbildning i det här andra inlägget:17 gratis onlinekurser för multimediaannonser och utvecklare.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found