Hur man går in i Android-återställningsläge - The Happy Android

Om vår telefon eller surfplatta inte beter sig som den ska och vi måste vidta "drastiska" åtgärder kommer vi att behöva gå in i Android-återställningsläge. Det kan bero på att telefonen inte fungerar ordentligt, vi håller på att få en tegelsten eller vi har invaderats av ett virus som är omöjligt att rengöra. I det här fallet kan återställningsmenyn vara lösningen på våra problem.

Vad är det berömda återställningsläget exakt?

Återställning är en fristående runtime-miljö som fungerar på en separat partition från huvudoperativsystemet från Android. Det betyder att vi kan starta telefonen från återställningen och utföra vissa åtgärder som att ställa in enheten till fabriksstatus, rensa cachepartitionen eller installera uppdateringar via ADB. En meny som kan rädda våra liv vid mer än ett tillfälle.

Förutom den "officiella" återhämtning som vi hittar i alla terminaler finns det också de som kallas anpassad återställning eller anpassade återvinningar. Dessa skiljer sig från de officiella på grund av tillåta mycket kraftfullare åtgärder -Och utanför telefonens garanti- hur man installerar en anpassad ROM eller får rootbehörigheter, bland andra.

Hur man går in i Android-återställning utan root

Metoden för att komma åt återställningen skiljer sig från telefon till telefon eller tillverkare till tillverkare. Det finns i princip två sätt att komma in i Android-återställningsmenyn:

  • Genom en kombination av knappar.
  • Använda ADB-kommandon från en dator.

Öppna återställningsmenyn genom en kombination av knappar vid start

Det enklaste sättet att komma åt Android-återställningsmenyn är genom att trycka på flera knappar samtidigt med terminalen avstängd. Knapparna i fråga skiljer sig från enhet till enhet, men det är vanligtvis "Power Button + Volume Down", eller "Power Button + Home Button" och liknande kombinationer.

För att ge oss en idé, för att komma in i återställningen av en Galaxy S8, med telefonen avstängd, måste vi samtidigt trycka på strömbrytaren + Volym upp + Hem eller Bixby-knappen i några sekunder tills Samsung-logotypen visas.

Laddar återställningen med ADB-kommandon

Om vi ​​har en dator till hands är ett super enkelt sätt att komma in i återställningen av vår mobil med ett enkelt ADB-kommando.

ADB omstart-återställning

Obs! För att systemet ska känna igen kommandot är det nödvändigt att ha ADB-drivrutinerna korrekt installerade på datorn. Om du har en Windows-dator, ta en titt på denna POST.

Hur du får åtkomst till återställningsläge med root

Om vi ​​redan har rootbehörigheter och till och med har en anpassad återställning installerad på telefonen är det ännu enklare att gå in i återställningsläget.

Om vi ​​är lite lat och går från kombinationer av knappar eller ADB-kommandon, behöver vi bara installera en app som Recovery Reboot eller Quick Reboot.

Ladda ner QR-Code Recovery Reboot Developer: GameTheory Pris: Gratis Ladda ner QR-kod 🚀 Quick Reboot - # 1 system reboot manager [ROOT] Utvecklare: AntaresOne Pris: Gratis

Betydelsen av de tillgängliga alternativen i återställningsläget

När vi väl är inne i Android-återställningsmenyn hittar vi flera verktyg. Dessa kan ändras beroende på tillverkare, men i allmänhet hittar vi följande:

  • Starta om systemet nu: Starta om enheten.
  • Tillämpa uppdatering från adb: Om vi ​​aktiverar det här läget kan vi ansluta enheten till datorn och kommunicera med den med ADB-kommandon.
  • Rensa data / Återställ fabrik: Om vi ​​klickar på det här alternativet tar vi bort all data, foton, videor etc. och vi återställer telefonen eller surfplattan till dess ursprungliga skick.
  • Torka cachepartition: Härifrån kan vi ta bort alla tillfälliga data och filer relaterade till apparna på vår terminal. Att rensa cacheminnet betyder inte förlust av data eller inställningar. Det är vanligtvis en bra start att försöka lösa eventuella problem i vår enhet.

... ååååå här är dagens inlägg. Jag hoppas att det har varit användbart för dig och allt som alltid, vi ses i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found