De 20 bästa anpassade ROM-skivorna för Android - The Happy Android

Även om Android är ett operativsystem som utvecklats av Google, är dess källkod gratis. Detta innebär att alla programmerare, företag eller team kan utveckla sin egen version av Android. Dessa modifierade versioner är kända som Anpassade ROM-skivor , Kokta ROM-skivor eller vi säger bara att de är det anpassade Android-versioner . Det finns många ROM-skivor av denna typ som vi kan hitta idag, och normalt har de alla samma gemensamma nämnare: de är mycket effektivare och snabbare än standardversionen eller lager-ROM som har en terminal som standard. Låt oss ta en titt på några av de mer populära anpassade ROM-skivorna?

Så här installerar du en anpassad ROM

Innan vi börjar, om det är första gången vi hör om anpassade ROM-skivor, kommer vi säkert att vara intresserade av att veta hur kan vi installera dem i vår terminal . Det bör noteras att det från början är en känslig process, vi berör "tarmarna" på vår Android-enhet, så om vi bestämmer oss för att installera en anpassad ROM för första gången måste vi ha tålamod och noggrannhet mästare av urmakare. Du kan se en mer omfattande förklaring med stor detalj i den dedikerade artikeln Så här installerar du en anpassad ROM på Android .

De 20 bästa anpassade ROM-skivorna för Android

Nu ska vi rulle de mest kraftfulla, populära och framgångsrika anpassade ROM-skivorna som fyller det rika Android-ekosystemet.

CyanogenMod

Mitt första val är definitivt CyanogenMod. Det är inte den första anpassade ROM som jag har provat men ja den som har tjänat mig bäst under alla dessa år . För närvarande är Cyanogen-projektet stängt, med Lineage OS som dess direkta efterträdare från och med 2017. Miljontals anpassningsalternativ, snabbt och som sig självt och ett stabilt system som få andra, förmodligen den mest utbredda och populära tillagade ROM för Android i slutet.

Resurrection Remix

Detta är en ROM som över tid har blivit mer och mer populär i Android-communityn. Ett stabilt system med en mycket ren version av Android som ständigt uppdateras . Med denna ROM kan vi anpassa från låsskärmen, genom aviseringar, animationer etc. Det låter oss spela med många aspekter av systemgränssnittet. Stöder ett stort antal enhetsmärken och modeller.

Lineage OS

Lineage är arvet från CyanogenMod och det visar. Ett system som gör även äldre smartphones får fart igen . Den har några ganska intressanta funktioner, som volymprofiler, integritetshantering, en förbättrad app för kameran, skärminspelare eller Trebuchet-startprogrammet.

Smutsiga enhörningar

ROM-kompatibel med Nexus-enheter, Xiaomi, OnePlus, Oppo, HTC och Samsung . Det liknar Lineage när det gäller funktionalitet och får många uppdateringar för att förbättra säkerhet och stabilitet. Några av dess utmärkande egenskaper är OmniSwitch för multitasking och Smutsiga tweaks som innehåller några inställningar som vi inte kan hitta i konventionella versioner av Android.

AOKP - Android Open Kang Project

Den femte ROM-skivan på vår lista är en annan av de mest kända ROM-skivorna som svärmar över nätet. Från inställningsmenyn kan vi styra alla inställningar för ROM (ROM-kontroll) , och den har flera anpassningsalternativ för olika navigering, status och andra staplar. Det låter dig skapa olika aviseringar genom vibrationer eller stiftappar till låsskärmen för att ge ett litet exempel på dess möjligheter.

Paranoid Android

Tillsammans med CyanogenMod är Paranoid Android en av de tull-ROM-skivor som alltid har varit högst upp på denna typ av topplista. Förutom att ha många anpassningsalternativ har den intressanta detaljer som hybridläge , vilket gör att vi kan visa apparna på mobilen som om vi befann oss på en surfplatta. Eller den flytande läge, som låter oss öppna en miniatyriserad version av en app medan vi fortsätter i helskärmsläge i den aktuella applikationen.

Den officiella ROM-skivan är endast tillgänglig för Nexus-, Oppo- och OnePlus-enheter, men vi kan hitta många fler kompatibla modeller på platser som XDA Developers-forumet.

MIUI

Men MIUI var inte Xiaomi-terminalsystemet? Ja, men det är också en öppen ROM som kan installeras på enheter från andra märken. Operativsystemet påminner mycket om Apples iOS , och har flera funktioner som vi inte kommer att se i andra Android-system: Barnläge , Showtime , popup-vy, svartlistor, datastatistik, MiCloud, personaliseringstema och mer.

Carbon ROM

En av de lättaste ROM-skivorna vi kan hitta , baserat på AOSP (Android Open Source Project). Det har också många alternativ och inställningar men det har inte så många appar som resten av de anpassade ROM: erna: widgets, klocka Chronus och anpassning av låsskärmen. I vilket fall som helst, en ROM som är värt att prova.

PAC-ROM

PAC-MAN ROM. En allt-i-ett-enhet som tar det bästa av andra hit-ROM-skivor som ParanoidAndroid, AOKP och CyanogenMod . Om du gillar någon av dessa 3 bör du definitivt prova PAC ROM. Dessutom är dess ROM stabil och den har ett bra gränssnitt.

XenonHD

XenonHD är en lätt ROM som är speciellt inriktad på att erbjuda bästa möjliga prestanda. Det erbjuder många anpassningsalternativ genom teman och låter oss fiska med praktiskt taget allt: statusfältet, aviseringar, ikoner etc. Den Lollipop-baserade versionen inkluderar även inbyggd root-behörighetshantering, integritetshantering och aviseringar. Tillgängligt för Samsung, Sony, Nexus, HTC och Oppo officiellt men det har också kompatibla versioner för andra märken i de olika specialforumen om ämnet. För närvarande verkar det som om projektet är i paus, även om de meddelar att de kommer att återvända inom kort.

BlissROMs

BlissPop är kanske inte den mest populära ROM där ute, men den har flera funktioner som skiljer den från resten. Total anpassning för att ändra typsnitt, färger, texter och dess "Bliss" -gränssnitt. Som en nyfikenhet har en specialdesignad vänsterhänt konfiguration .

SlimROMs

Det bra med SlimROMs är att det låter oss välja vilka Google Play-tjänster vi vill ha installerat på vår enhet. Något som många kommer att välkomna. För närvarande är utvecklingsteamet mycket aktivt och lanserar nya versioner och uppdateringar av dess Slim6 Y Slim7 Beta .

OmniROM

En anpassad ROM skapad av tidigare Cyanogen-medlemmar och ganska utbredd idag. Det har mycket intressanta tillägg som en ny vädertjänst, "Stör ej" -läget och a mörkt läge . Få frekventa uppdateringar och är mer levande än någonsin 2017.

Euphoria OS

Euphorias kokta ROM är baserad på AOSP (Android Open Source Project) och innehåller många extra funktioner och anpassningsalternativ: sekretesshanterare, LED-hantering, dubbelklicka för att slå på skärmen och en anpassad kärna som förbättrar batteriförbrukningen genom underklockning när vi inte använder mycket kraftfulla appar.

crDROID

crDROID stöder ett stort antal enheter. Den är baserad på CyanogenMod och AOSP, och tar många idéer från andra ROM-skivor som OmniROM eller SlimROM. Den har en chef för att byta skinn på ett mycket smidigt sätt och stöder ett stort antal enheter. Idag är det fortfarande ganska aktivt med versioner baserade på Android 7.0 och får konstant uppdateringar.

CopperheadOS

Detta är den perfekta anpassade ROM-skivan för dem som letar efter en extrem säkerhetsnivå i sin terminal, och dess funktioner är inriktade på det, för att förbättra säkerheten: högt skyddat system mot exploatering och attacker, upptäcker delar av minne som är skadade och överflödar, mycket skyddad kärna, brandvägg och slumpmässiga MAC bland annat mer än intressanta tillägg.

Indus OS

Indus är en ROM som är designad för sydostasiatiska Android-användare. Även om den har en helt engelsk version, är dess huvudspråk malayalam, telugu, tamil, odia, assamesiska, punjabi, kannada, gujarati, hindi, urdu, bengali och marathi. En regional ROM som redan har blivit den näst mest använda anpassningen i Indien.

AICP

Android Ice Cold Project Det är en anpassad ROM som redan körs på Android 7.0. Uppdaterad till utmattning och med en ganska aktiv Google+ community. Stöder HTC, Sony, Asus, Huawei, Motorola, Samsung, Xiaomi-enheter och mer.

Cataclysm ROM

En lätt ROM och mycket lik Android-basbilden. Ändå har den flera anpassningsalternativ för låsskärmen, aviseringar och statusfält. Folk gillar det eftersom det har få buggar och det sviker dig knappast . Den officiella versionen av Cataclysm är endast för Nexus-enheter, men på forum som XDA-utvecklare finns det några ytterligare smartphones tillgängliga. Projektet stängdes i början av 2016 efter ett meddelande som publicerades på Reddit av dess utvecklare “ Jag har jobbat med Cataclysm i 4 år ... det här har länge slutat ha kul och jag tror att jag från och med nu kommer att ägna min tid åt andra projekt ”. Synd

Vanilj rotlåda

Det är inte en mycket utbredd ROM att säga, men det har några ganska intressanta visuella detaljer. Det är en bra blandning mellan CyanogenMod och AOKP, och även om vi inte har sett kontinuitet i projektet sedan 2014, är det en ROM-baserad på Android 4.2.2 ganska lätt och som använder terminalens batteri mycket bra.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found