Så här slår du på eller av tangentbordets stavningskontroll på Android

Tangentbordet på smartphones har genomgått stora förbättringar de senaste åren. Vi använder det inte längre bara för att skriva ord, nu innehåller det också emojis, Google-sökningar, GIF och många andra saker. Som till exempel stavningskontroll.

Android har en bra handfull virtuella tangentbord, och många av dem erbjuder sin egen stavningskontroll. Inte dåligt, eller hur? Det dåliga med concealern är att den inte erbjuder något nytt som vi inte redan får med klassikern förutsägbar text. Allt detta utan att ta hänsyn till att det är en något påträngande funktion (tangentbordet kan "läsa" vad vi skriver) och att det dessutom inte alltid fungerar.

Förutsägbar text har förbättrats anmärkningsvärt över tiden, men det finns fortfarande några tangentbord som inte "stämmer" så mycket som de borde i detta avseende. Så, låt oss ta en titt på det här andra alternativet: livets stavningskontroll. Hur fungerar det? Och det viktigaste, Hur kan vi slå på och av det?

Hur Android: s stavkontroll fungerar

Hur korrigeraren fungerar beror på det virtuella tangentbordet som vi använder. Om vi ​​till exempel använder Google-tangentbordet för Android, GBoard, visas korrigeringsförslagen i en rad precis ovanför den förutsägbara texten.

Ladda ner QR-kod Gboard - tangentbordet från Google Developer: Google LLC Pris: Gratis

Om vi ​​felstavar ett ord, när vi går tillbaka över det med markören, kommer en utökad meny att visas med eventuella korrigeringar.

Öga, vi pratar inte om autokorrigering som automatiskt ändrar ord, men från en lista över möjliga stavkorrigeringar. I slutet av inlägget förklarar vi i vilket fall som helst hur man aktiverar / inaktiverar autokorrigeringen.

Så här aktiverar du tangentbordskontrollen på Android

För att aktivera stavningskontrollen på vår Android-telefon eller surfplatta måste vi följa följande steg.

  • Vi går till menyn "inställningar”Från Android.
  • Klicka på "Språk och textinmatning -> stavningskontroll”.
  • Vi aktiverar fliken och lämnar den i "Ja”.
  • Slutligen väljer vi standardkontrollen (om vi har flera tangentbord installerade på enheten).

Hur man stänger av stavningskontrollen

Om vi ​​har stavningskontrollen aktiverad och vi vill bli av med den är stegen att följa exakt samma. Allt vi behöver göra är inaktivera concealer-fliken och lämna det, logiskt, i "Nej".

Som vi nämnde är detta en funktion som är praktiskt taget föråldrad, eftersom vi med prediktiv text, som också kan lära oss våra detaljer och särdrag när vi skriver, har mer än tillräckligt.

Så här aktiverar / inaktiverar du autokorrigering på Android

En av de största synderna när det gäller missförstånd via telefon är den berömda "autokorrigering". Denna funktion är integrerad med tangentbordet och ersätter felstavade ord automatiskt eller som inte är meningsfulla i sitt sammanhang, med andra ord mer ackord.

Ibland - i allmänhet - kommer det till nytta, men andra gånger gör det korrigeringar som radikalt ändrar betydelsen av det vi ville skriva.

I vilket fall som helst, om vi vill aktivera eller avaktivera autokorrektorn, måste vi göra det härifrån:

  • Låt oss gå till "inställningar»Från Android.
  • Klicka på "Språk och textinmatning«.
  • Vi väljer «Virtuellt tangentbord»Och välj vårt tangentbord (GBoard, AOSP, etc.).
  • Klicka på "Stavningskorrigering»Och vi markerar / avmarkerar fliken«Automatisk korrigering»För att aktivera / inaktivera autokorrigering.

Slutligen, om du funderar på att byta tangentbord till ett kraftfullare, tveka inte att titta på följande lista med de bästa tangentborden för Android.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found